Scudo Sports

Düz yolda 58 km/h hızı gördünüz mü?

@uguryilmaz144

Seleyi biraz daha öne, gidonu biraz daha geri almalısın. kolun 90 derece açı yapmalı. Kafanı eğmeli ve içe çekmelisin omuzlarına daha yakın olmalı.

Kısacası: Bu çile çekilmez Uğur :D

Scudo
MTB den şehir bisikletine yeni geçtiğim zamanlardı. Tur rotamda düz bir yere denk geldim. Bir kaç km devam ediyor. Şehir bisikleti de MTB ye kıyasla adeta uçuyor. Yüklendim pedallara max. kaç km hız yapabileceğim diye. Hızlandıkça hızlandı bisiklet. Km saatinde 65 km hızı gördüm. Bir kaç saniye devam ettim. Sonra ciğerim yerinden çıkacak zannettim de bıraktım pedalları. Ama nasıl mutluyum bu hızı çıkardığım için. Bir süre sonra aynı rotayı tersten gidince o düz zannettiğim zeminin bayağı yokuş olduğunu farkettim. Aslında epeyce güç harcayarak o hızı düz gibi algıladığım zeminde yakaladıysam da asıl işi meğerse yer çekimi yapıyormuş. Zamanla bisikletin de huyuna suyuna alıştıkça limitlerimi de daha doğru değerlendirmeye başladım elbet :) Düzde benim için sürdürülebilir yüksek hız sınırı 40 km civarıdır. 40 - 45 arası bir süre hızımı koruduktan sonra yoruluyorum. Bu da beni iddiasız bisikletçiler sınıfına sokuyor :D Doğrusu 58 km gibi bir iddiayı @Serkan Mıstınoğlu gibi uzun süredir forumdan tanıdığım biri değil de dışarıda rastgele biri dile getirse dalga geçerdim. Ama her şey ortada. Sadece saygıyla eğiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: wildboytam35
@uguryilmaz144
Bence sizin pozisyonda kalcaniz o arkadasa gore daha geride ve agirliginizi kalcaniza veriyorsunuz.
Bu arkadasin o pozisyonda durabilmesinin olayi bence kalcasina degilde o yuku biraz daha yuksekte durarak dirseklerine ve biraz da omuzlarinda tutmasi.Boylece pedaldan daha iyi bir itis kuvveti alacaktir.Bu pozisyonu soyle dusunun bence:Belinizden biraz asagidaki masaya dirseklerinizle yaslanmak gibi.Boylece kalcaniza dusecek agirligi dirseklerinize vermis oluyorsunuz.
Bir de @Bahadır Gürel abi sizin hesapladiginiz 900'luk watt yaris bisikleti icin sanirim.TT bisiklette daha dusuk bir watt cikacaktir ama 400 watt olacagini da dusunmuyorum.
Eger bu adam gercekten tamamen dogal bir sekilde bunu yaptiysa helal olsun

@Tolga Çelebi
Bunu yapmamın imkansız olduğuna getiriyorsunuz lafı. Ben bu hıza çıkabiliyorum ama bahsettiğiniz yarışlardaki mesafeleri gidemediğimide biliyorum, benim yapabildiğim o hıza çıkmak. Yüzlerce kilometre geldikten sonra bu hıza çıkıp yarış bitirmek değil. Bende sizin durumunuzu anlayamadım, sprintte 48 km hız derken dağ bisikletinden mi bahsediyorsunuz ? Eğer yol bisikletinde sprintle 48'e çıktıysanız, son vitesleri hiç kullanamıyorsunuz demektir

13-15 saniye boyunca 55 ve 58 arasi hizi gormustum. :D

rüzgar arkada şehir bisikletiyle hiç zorlanmadan 40 üstü gidebildiğim bir anı hatırlıyorum.Kısa mesafeydi tabi.Bacak + Rüzgar + TT Bisiklet olabilir gibi

TT bisikletle, normal yol yaris bisikleti arasinda epey fark oluyor. Ama adamlara helal olsun, iyi calisiyorlar. Ne yiyip ne iciyorlar bakmak lazim.
Bana bi sponsor olsa, şu şekil görünen profilli jantlardan bir de 3t nin gidonundan alsa ben de yaparim.
Bakin TT bisiklet bile istemiyorum. Hem hesapli hem kaliteli. Solo gibi adamim :D :D :D

17km mesafe boyunca 178km/h ortalama hız yaptın demek... Bu performansla Nurburgring pistini 8 dakikanın altında bitirisiniz siz :)

Normal bisikletçilerin bu pisti 1 saatte tamamladığını da belirtmek isterim :)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
o da birşeymi ülkemizde hafif eğimli yolda max hız 80 lere çıkıp ortalamayı 60 larda tutan cengaverler var
01.PNG

@Emre Özhan
Bu kaydın bağlantısını paylaşırmısınız?

Arabaya binip strawa açan delikanlılar var... Kimi koparıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: metin küçük
Ciddiyetini gösteren insanlar da var, kendi zihnindekilerden başka bir Dünya olmadığına inananlarda. Bunu kimseyi inciteyim diye yazmıyorum, neden bu tür konular amacından sapıyor ? Ortada ciddi bir rekor var, müthiş bir güç var, hayran bırakan bir sporcu var. Tartışılacak konu bu adam ve bizim durumlarımız, gerisi tartışma çıkartıyor hepsi bu.

@Aytaç DİREK bizim özkan abi bu kamyon arkasını çok sever kendisi :) uzuntarla yoluda tam basılmalık ışıkların orda kamyon lokantası var tam yeri yani :)

@Aytaç DİREK

811W, rüzgar olmadığı, motorlu bir aracın veya başka bir bisikletlinin arkasında gidilmediği varsayılarak yapılmış tahmin. Gerçek ile alakası yok.

5-6 dakika boyunca 800W üretebilen biri olsaydı Türkiye'deki bütün yarışları kazanmakla kalmaz, geçen yaz Rio'da yapılan olimpiyatlardan en az 3 altın madalya ile dönerdi.

Kamyon arkası, %3 eğimde 71 gördüm 5 dakika civarı ama bulunduğum yerde düz yolların olduğu bölgeler sürekli aşırı karşı rüzgarlı olduğundan bu hızlar biraz hayal kalıyor kamyon arkası vs yapmadığım sürece...

Geri