Scudo Sports

Düz yolda 58 km/h hızı gördünüz mü?

düz yolda 58km sürate çıkabilmesi bence normal ama bunu 16dk boyunca devam ettirebilmek? :eek:
bu adamlarda nasıl bir kalp nasıl bir dolaşım sistemi var arkadaş akıl sır erdiremiyorum... at gibiler :D

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

serkan esasında bu adamın ne ile beslendiğinide öğrensek acaip iyi olurdu,(haftalık ne yemekte )ne yer ne içer,
bu adam ayrıca bu olayda enerji jelleri aldımı ?

(link)

16 km 'yi 16 dakikada 58 km hıza sabitlemek için beslenme nasıl olmuş olabilir (haftalık).bunlar çoooooook önemli serkan,
bizede acaip faydası olur idi...

acaip bir olay tabi,

1-eğimler yok burada
2- rüzgar o gün yoktu anlaşılan
3- pelotonsuz bir başarı bu ,
yani bireysel zamana karşı

antrenmanlari on numara. Bizim sporcular gibi yagmur var deyip kampi birakmiyor.

@Godzilla

gürsel akay mtb yarışlarında 70 km 'yi görmüştür bizzat şahidim ve birinci olmuştur ,
kendisi mtb dalında iniş bisikletçisi, adam asla korkmuyor 70 ile inerken ,öyle kolay iş değil tabi,

bu da başka acaip bir rekor,,

(link)

IMG-20170207-WA0001.jpg 20 km de 34 ortalama benim için çok iyiydi ve sürerken büyük keyif aldım ama bu adam o harcadığı güç herhalde acı vermiştir. Büyük başarı.

@Kudret Kurtcebe

Kudret Abi dağ bisikletlerinde frenler gerçekten sağlam, bu yüzden bana biraz güven veriyor.

Yalnız bundan 2-2,5 ay önce ormandan 40 küsür kilometre hızla inerken ön lastiğim bir anda gümledi.

O an düşseydim çok ciddi sağlık sorunlarım olurdu, kask yoktu kafamda.

Ön teker bir anda tek yöne çekince o an bisikletimin ön tarafı biraz yana yattı. Saliseler içinde bisikletimi zor topladım, bisikletim durunca "ALLAH"A şükrettim.

O günden çakıllı yollarda 30"û geçmemeye dikkat ediyorum.

Bahsettiğin abinin helali var, 70 kilometre hız her babayiğidin harcı değil.

Duz yolda 46yi gormuslugum var en son, ama bu hiz hem kadans hem de nefes gerektirirken, aynakol disli oranlarinin da fişek gibi olmasi lazim, o oranlarda pedal cevirebilmek icin de epey delikanli olmak lazim :)
Ben yapamam, yapana saygim sonsuzdur.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
"Güç seninle olsun" diyen usta Yoda'dan hayır duası mı aldın? Bu nasıl bir güçtür 16km boyunca..

Sprintte maksimum 48'e çıktım. Şaka gibi ya 58 km/h nedir ? Hem de 16 km boyunca. Şaka gibi resmen.

Strava'ya çok da güvenmemek lazım. Video kaydı var mı mesela izleyebileceğimiz. 58 ortalama ve 16 dakika... bence mümkün değil.

Ya da biz bisiklet falan sürmüyoruz. :komik:

Profesyonel biri tüm zamanını bu işlerle geçiriyor, böyle uçuk bir seviye için yapıyor ne yapıyorsa. Ben şaşırmadım, adamların o civarlarda olduğunu biliyordum zaten. 58 km hız büyük bir hız değil, ister inanın ister inanmayın ben saatte 70 km hızda 10 saniye filan kalabiliyorum sprintte. Gözüyle görmek isteyende buyursun gelsin. Kondisyonum iyidir-milli sporcu değilim, ama antrenman yaparım-. Bisikletime gelince 13 kiloluk Xrs 300'üm var, 42-52 aynakolla şu rampayı 20 dakikada tırmanıyorum, hiç durmadan. 7 kilo civarında bir bisiklet alırsam, bütün değerlerim daha da iyileşecek.
(link)

Yazın yaptığım antrenman turlarında genellikle 30 32 km/h ortalama ile yapıyorum. Yine turlardan birinde rüzgar aşırı fazlaydı ve bir gidişte 40 km/h üstü bir sabit hız çıktı. Tabi bu dönüş tarafında yine 30 km/h :koptum: Yarıştığı parkurda dönüş yok neredeyse bence rüzgar,bisikletin kalitesi ve profesyonel bir sporcu olması bu hızı normal kılıyor yani şaşırdım ama o kadar da değil rüzgar ile yapılabilecek bir şey bence.

Ortalama hızı en çok etkileyen faktörler güç ve rüzgar direnci. Bu arkadaş 400 küsür watt'ı 15 dakika boyunca basarak gücünü göstermiş.

Diğer yandan pozisyonu incelediğinizde gövdenin yer ile paralel olduğu görünüyor. Gayet iyi bir pozisyon yakalamış. Fakat hep merak ediyorum. TT pozisyonda yumuşak dokuya çok yük binmiyor mu? Nasıl konforlu bir şekilde sürüyorlar? @Serkan Mıstınoğlu

Arkadaşın pozisyonu
sdsd.jpg

Bu da benim tt olmayan yol bisikletiyle yakalayabildiğim en alçak pozisyon.

sssss.jpg

cavandish in sprinte 930 watt ürettiğini Caner eler yarış sunumunda söylemişti onun yalancısıyım. birisi 930w üretebiliyorsa bende 400 500 üretirim her halde. 42kmh ye sabitleyip dümdüz sahil yolunda tek başıma en az 4 dakika çevirmişliğimde çok kez vardır. 30 km yi 35kmh ortalama ile tamamlayan herkes bence gayet çok hızlıdır. çok sitres yapmamak lazım.

@uguryilmaz144
yumuşak dokudan kastınız testislerse bence ilk fotodaki sporcunun oturuşuyla sizin oturuşunuz arasında çok fark var. Ve sizin sele de boyunuza göre yüksek bence.
Sporcu arkadaşın testisleri seleye tam değmiyor bence.

dünkü turumda max 58.1 km hizi görmusum :) ama tabiki yokus asagi :) Screenshot_2017-02-07-21-53-39.png

Geri