Scudo Sports

Düz yolda 58 km/h hızı gördünüz mü?

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Peki bu hızı ne kadar sürdürebilirsiniz? 10 saniye? 30 saniye?

Türkiye'de bu hızı 1 dk bile sürdürebilecek biri yokken (bence) Marcin Bialoblocki bu hızı 16 dakika sürdürmüş :ssrtcbya:

Biraz önce denk geldiğim strava kaydı da bunu doğruluyor... 11 Eylül'deki İngiltere zamana karşı şampiyonasında yapmış bu dereceyi. 10 mil(16 km) bireysel zamana karşı.

Strava kaydı:
(link)

1.png

Rüzgarı arkasına alma durumu falan da yok, parkur git-gel şeklinde:

4.png

16 dakikadaki ortalama gücü 443 watt :eek:

3.png

443 wattı hayal edebilmeniz açısından örnek vermeye çalışıyorum, 2 kilometrelik bir yokuşu ayakta ve kendinizi aşırı zorlayarak, ciğerinizi parçalayarak çıktığınızı düşünün. Örneğin avcılar E5 yokuşu. Bu yokuşu ayakta ve ölümüne basarak çıktığınızda, 450 watt civarı ile çıkmış oluyorsunuz. Adam bu gücü oturarak veriyor... Ve 16 dakika boyunca :hihi:

Nasıl bir insan. Nasıl bir bacak. Nasıl bir ciğer.

KOM'ları ve segmentleri biraz incelediğinizde segmentlerdeki ilk 10 derecelerin çoğunun o günkü yarışta yapıldığını fark edeceksiniz. Yani diğer sporcuları da görebilirsiniz. Çok da fark yok söyliyeyim. Marcin Bialoblocki'nin KOM aldığı bir segmentteki ortalaması 59.2 km/h, ikinci sıradaki sporcunun ortalaması 59 km/h ve yarışta 3. olmuş. Yani bu sadece Marcin Bialoblocki'nin insan üstülüğüyle alakalı değil. Son yıllarda Bireysel zamana karşıda üst üste kırılan akıl almaz rekorların tesadüf olmadığının ispatı aslında.

Biz ölmeden 70-75 km/ zamana karşı rekorlarının görürüz herhalde :D
İnsan üstü varlıklar!

Güncelleme: Peloton yok arkadaşlar :) Adam tek. Video 58'le gittiği yarışa ait.

Scudo
Valla imrenmemek elde değil,onda da iki bacak var bende de ama adamlar dört bacaklı gibi maşallah.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Serkan Mıstınoğlu benim şu ana kadar mtb bisikletim ile yaptığım en iyi hız 58km :D ve dağdan aşağı inerken yapabildim cenix bisikletim vardı onunla görmüştüm gerçi 50yi 58 olacak iş değil :D ama yapmaya çalışacağım helal olsun o kişiye

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Emin değilim ama rüzgar arkamda olsa gerek. 57km 4 yada 5 saniye kadar gördüm. Sonra ışık yavaş yavaş gitmeye başladı. Her yer kararmaya başladı (kısacası pilim bitiyordu). Sonra ki her denemede 54 ü zor gördüm. Bir yerden sonra yetmiyor vücut. Yüksek kondisyon, aşırı güçlü ciğerler, bacaklar olmadan olmuyor. Bir anlık müziğin sesini sonuna kadar açıp tekrar kapamak gibi..

ben düz yolda 55-56 görmüştüm ama 10 saniyeyi geçmemişti. tabi bunda sahil yolunun kalabalıklıgı da etken.. düz ve boş bir yolda ne kadar gidebilirim bende merak ettim (40 saniyeyi geçmem zor sanırım)

yokuş aşağı görürüm herhalde hatta 60 ı geçmiştim. ama işte hep aşağı :D

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Kanyon arkası falanmı gidiyor bunlar anlamadım

TR'de bu hızı 1 dakika boyunca koruyacak bisikletçi var bence o kadar da zor değil :) Sprint modunda 1 dakika boyunca gidilebilir bu hızda ama 16 dakika hakikaten muazzam.

Son derece sıkı calismalar sonunda vucudun kalp ve diger metebolik durumu bu yogun hareketlere gore kendini gelistiriyor...bacaklardaki guc ne kadar arttirilabiliyorsa kalbin kalp kaslarinin gucude okadar arttirililarak bu hizlari yakalamak mumkun,
Olay sadece yogun calismaylada bitmiyor,,beslenme, uyku, pisikolojik rahatlik, isini sevme..yani kisacasi her faktor bu derecelere ulasmaya etki etmekte.

Nasil herkesin meslegi var, herkes mesleginde profesyonel ise bunlarda bisiklette profesyonel..misal bizler ise gelip giderken, veya gunubirlik 50 100 200 km lik turlar anca yapabiliyoruz..adamlarin isi sampiyonlar liginde pedallamak..butun mesaileri bisiklet.o yuzden bu dereceler gayet normal.kim bilir hangi sporcu su yazilari yazdigimiz siralarda nasil bir calisma yapiyor, nerelere tirmaniyor, hangi zorlu yollarda rekor kirmak icin ugrasiyor bilinmez.

Pelotonun gücü adına :)

Pelotonun gücünü unutmayın derim. Bir kişinin hava direncine karşı yapacağı iş değil o.

Bir kişinin hiç rüzgar desteği olmadan bu hızla gidebilmesi için gereken güç:

upload_2017-2-7_11-46-41.png

913 watt demek, sprinte yakın bir güç ki, sadece ATP ve Kreatin depolarınızla üretirsiniz :)

Rampayı kedi gibi çıkar

@jhon

strava kayıtlarına baktım eğimler çok sert değil öyle 10 eğim yok ,tek olarak yapmış ise hele hele pelotonsuz yapmış ise valla kafam karıştı şimdi ...

@Serkan Mıstınoğlu

yav arkadaş bu nemem bi adammış, 16 km boyunca kendini 58 km 'ye odaklamış ,16 dakika boyunca ,
kafam allak bullak oldu iyimi..nerden buluyorsun bu haberleri kafamızı sabah sabah darma duman ettin serkan

:islik::eek::eek::eek::eek::eek::eek::harika::harika::kötü::kötü::kötü::kötü::kötü:

çok sert eğim yok ,ama düzde acaip bir olay ,58 km 'yi korumak aşağı düşmemek kaç saniye dayanabilir bir insan buna ,adam 16 dakika dayanıyor eyvahlar olsun fenaaaaaaaaaaa
çok fenaaaaaaaaaaaaa

:eek::eek::eek::eek::eek:

(link)

Geri