Scudo Sports

Duyarsız Insanlar

@Lütfü Ekşioğlu

Zaten kadinlar yapi itibariyla daha kibar insanlar oluyorlar. Size bagirip cagiranina rastlarsaniz ya cok korkmustur ya da reprezanttir. Bir defasinda bana da cok islek bir yolda yol verip trafigi durduran bayan surucu denk gelmisti, buradan tekrar sesleniyim eyvallah abla :)

Scudo
bu konuya güzel bi açıdan bakmak istersek; biz Türkiye'de (hele ki İstanbul'da) trafik içinde bisiklet sürebilen insanlar olarak, avrupalı bir çok sürücüye göre baya tecrübeli, esnek, gelişmiş reflekslere sahibizdir herhalde. Bi Alman gelse buradaki trafikte bisiklet sürmeye kalkışsa hali nice olur, bir de siz Almanya'ya gittiğinizi düşünün! Oradaki bir arkadaşım anlatmıştı, sen bisiklet yolunda gidiyorsun bir kavşak geldiğinde araba seni gördüğünde 10 metre önceden duruyormuş adamlar :) şimdi ben oraya gitsem yani düşünemiyorum hani yolu bilsem gözüm kapalı filan sürerim herhalde.
Çok mu pollyanacılık oldu bilmiyorum lakin şartlar ne olursa olsun bisikletimizi sürüyormuyuz arkadaşlar, eh bi bisikletçi daha ne ister ? ? ?

• Beğen
Tepkiler: koray_can
@erdim ozan çakır

abi oralarda herkezin bisikleti.burda herkezin arabası.var:D

aynı sorun kayseri de de var. aslında türkiyenin her yerinde var bu sorun. bisiklet yolundan gitmeye çalışıyorum mümkün mertebe ama insanımız yanında ki yürüyüş yolu yerine bisiklet yolunu parsellemiş. yoldan gidiyorum şoförler ayrı bir saygısız. bisikletli görsekte sıkıştırsak kenara modunda hepsi. Allah yardımcımız olsun ne diyeyim yani..

aslında ben çok da kızamıyorum bisiklet yolunda yürüyen insanlara. Zaten toplasan eni-konu ne kadar bisiklet yolumuz var ki, e bu yolların dışında kalan her yerde biz de bir şekilde kaldırımdan veya asfalttan kısacası bulduğumuz her yer den gitmiyor muyuz, şimdi her yere döşeseler bisiklet yollarını, o yoldan çıkmak-başka yolda sürmek yasak olsa bisikletçiye anlarım, ama bize böyle bir sınırlama getirilmemiş, trafikte sürme hakkımız var, e zaten 2 karış bisiklet yolumuz var arkadaşlar varsın yayalar yürüsün üzerinde, sanki çıkmıyor muyuz o yollardan bizde şu an ki durum böyle olmasını gerektiriyor bence, sabır diyelim daha çok insanı bisiklete heveslendirelim!

• Beğen
Geçen bir otobüs şöförüyle tartıştım, ne işin var yolda kaldırımdan gitsene dedi :) Gülermisin ağlarmısın.

@Eser Sevinç

öle eser abi..türkiye burası:D her türlü insan var.

Bisiklet kullanıcıların en büyük sorunuda bu, saygı.Malesef bunu aşılamak çok güç.Her akşam Bakırköy Özgürlük meydanına giderim yayalar için merdiven olduğu halde bilinçsiz insanlar bisikletler ve tekerlekli taşıtlar için yapılmış olan rampalardan geçiyorlar.Bisikletten inmek zorunda kalıyorsun, seni gördükleri halde üzerine gelmeye devam ediyorlar.

Cahil ve kültürsüz bir toplumuz bunu herkes biliyor. Ama eskiden insanların insana saygısı varmış en azından,dinlediğim büyüklerim anlatırlar hep. Şimdi o da yok,kimse kimseye saygı göstermiyor. Bırak başkasına kendine bile saygısı yok insanların. Ama bu sadece eğitimle,kültürle olacak şeyde değil.. Fakir bir ülkeyiz sonuçta,insanların çoğu çocukluğundan beri hayatını kazanma peşinde. Başka hobilerle ilgilenme,başka yerler görebilme,insanlarla kaynaşma lüksüne sahip değil birçok insan. Haliyle garip tavırlı,ciddi psikolojik sorunları olan insanlar çıkıyor ortaya. Herkes kendi derdinde,kafası rahat değil ki başka şeylere odaklansın. Bu arada Eskişehir'de genelde trafikte saygı görüyorum diyebilirim. Arada hanzolar çıkıyor tabi doğal olarak. Taksiciler ve Dolmuşçular kaldırılsa eminim bir çok trafik sorunu çözülür bu ülkede. Adamların kaybedecek bir şeyi yok sanki. Ama suç devlette sen kitlemezsen trafikte ve yaya olarak hata yapanların tümüne cezayı onlarda uymaz abicim bu kadar basit.

@Samet Şenel

Çok doğru bir tespit :in:
insanların hobi vb. şeylerle uğraşacak imkanları yok...

Eskişehir bu anlamda çok kötü değil.
En azından ben çok kötü durumlarla karşılaşmadım.
Başıma olumsuz durumlar tabiki geldi ama o her yerde var.
Onları da görmezden gelmeyi öğrenmek gerek ;)

Fiziki olarak saldırı olmadığı sürece duymayın cahilliklerine verin gitsin ;)

@OMER AYYILDIZ

aslında bu anlamda bisikleti "hobi" kavramından ziyade şehir içi bir "ulaşım aracı" olarak insanlarımızın kafasına girmesi önemli bir bakış açısı kazandıracaktır diye düşünüyorum. Bu vesilesi çeşitli etkinlikler düzenlenebilir hatta criticall mass İstanbul bunlardan bir tanesi, forumda henüz yeniyim bununla ilgili bir topic var mı bilmiyorum ama şimdi arıyacağım ve yoksa ilk konumu açaçağım hayırlısıylan :)

ben kurallara uygun süren bisikletlilere saygısızlık yapanlara bende saygısızlık yapıyorum rahatsız ediyorum onlar nasıl saygısızlık yapiyolarsa aynı şekil onlarada yapıyorum patlama derecesine gelip patlayıp okadar azarı işitincede olayı anlatıyorum bizde böyle düşüyoruz diyorum adamlar hak veriyo bidaha yapmıyor güzel yöntem deneyin :)

• Beğen
Sanırım ülkemizdeki bu sorunların düzelmesi ve şuanki Avrupa ülkelerine göre ulaşması herhalde bi 20 seneyi bulur. 2 Ay öncesinde Polonyada bulunmuştum daha öncesinde de Avrupanın birçok ülkesinde. Adamlar çok ileride çoook. Bazen acıyorum kendimize, yazık...

• Beğen
muhafazakar bir toplumuz...alışkanlıklar, kanaatler, fikirler, dünya görüşleri, yaşam tarzları yavaş ve zor değişiyor. bisiklet konusundaki görüşleri, yaklaşımları ve alışkanlıkları da değiştirmek, bir duyarlılık ve sevgi/saygı yaratmak sabır ve emek istiyor. bence olabildiğince sabır ve hoşgörüyle insanlara bisiklet konusunda neyin doğru ve güzel neyin yanlış ve çirkin olduğunu anlatmak gerekiyor. Saygısızlık, kabalık ve yanlış yapanlara onlar gibi davranmamak, güzellikle ve sabırla anlatmak bir kültürün değişimi için daha iyi olur diye düşünüyorum. saygısızlık ve çirkinliklere sürekli maruz kalmak, sabrı taşırıyor çoğu zaman ama bisikletseverlere de hoşgörülü ve saygılı bir iletişim yakışır

Sorunların çözülmesi ancak meclis gündemine gelmesiyle mümkümdür.
Bir milletvekilinin kendisi yada çoluğu çocuğu o sorundan muzdarip olursa ancak o zaman meclis gündemine gelir.

yorumlarından dolayı herkeze tşk ederim.biz duyarlı kalalım.kaldıkça eminimki böyle insanlar çoğalacaktır.

@Engin Sarı

Kulturun degisimi? Hangi kulture geciyoruz, oyle bir amacimiz mi var? Malesef egilim var ama bu amacimiz oldugu anlamina gelmez. Avrupalilar gunluk hayatta hakikaten saygili, duzenli ve guleryuzluler. Ama heriflerin tuvaletlerinde su yok yav, rezil oldum bir hafta boyunca. Kalsin onlarda medeniyetleri. Ote yandan bizim kulturel eksikligimiz yok, fazlamiz var. Tek eksigimiz kulturumuzu unutmak. Bazi arkadasalrin dedigi gibi, insanlarimiz sadece eve para yetistirebilme, ogrencilerimiz yuksek puan alabilme derdiyle yasadiklari icin ince davranislara zaman bulamiyorlar. Verin bakalim insanlara adam gibi saglik hizmeti, dogru duzgun bir ev, araba gibi temel ihtiyaclari. Sonra dolgun bir ayligi olsun, bakin bakalim sonra zamanla o adam da, veya hic olmazsa adamin oglu artik yuzmeye giden, spor yapan ve stres attigi icin cevreye hosgorulu davranan insan olmuyor mu!

• Beğen
Geri