Scudo Sports

Duyarsız Insanlar

Bisiklet,ülkemizde sadece bakkala,markete gidip gelinebilen,poşet taşımaya yarayan bir araç olarak görülmese herşey daha güzel olur.Bence bisiklet için insanların özendirilmesi,Hollanda ve Fransa gibi ülkelerin yaptığı gibi bisikletin insanların bir parçası olduğunu aşılamak gerekir.

• Beğen
Tepkiler: koray_can
Scudo
@Onur Özkan3

Kusura bakma ama o seviyeyi torunun torunu bile göremez :)

Aslında sinirim sana değil 2 gün önce bisiklet yolunda giderken bir yerde sprint yaptım kafamı bir kaldırdım iki kadın yanyana bebek arabalarıyla bisiklet yolundalar. 2-3 saniye bakmadım yola sadece yanlarından bir geçtim frene asılarak arka tekerim sağ kaldırıma sürterek geçtim yanlarından ve kadın bana "Manyağa bak nasıl gidiyor" diye bağırdı. 5 metre falan sonra durabildim direk attım bisikleti yere üzerine yürüdüm sen gerizakalımısın bisiklet yolunda bebekle ne işin var!! dedim kadın "aaa Türkmüş" dedi. Boğacaktım orda zor tuttum kendimi elim ayağım titredi o hızla bebek arabalarına çarpsam zaten ağırımda allah korusun :(

Tavrımı bende tasvip etmiyorum ama ya bebeklere çarpsaydım piskolojisi ile çıkıştım lütfen eleştirmeyin...

Dut mevsimi memleketimin aç insanı ellerinde brandalar bisiklet yolunda dut topluyorlar, yola motorsikletle giriyorlar, bira şişeleri kırıyorlar, bebek gezdiriyorlar, piknik yapıyorlar...

İnsanlar haklı yaşadığım kasaba sadece 3 kişi kullanıyor yolu bisikletle :)

• Beğen
Murat bey, insanları örgütleyin, bisikletlileri organize edin, kampanya yapın, eylem yapın, pankart asın...vs. insanlara öğretmenin, anlatmanın bir yolunu mutlaka bulursunuz. bisiklet yolunu işgal etmekten özel bir zevk aldıklarını ya da sizin hayatınızı kasten zorlaştırdıklarını düşünmüyorsanız, insanlara doğrusunu göstermenin, anlatmanın ve değiştirmenin bir yolunu mutlaka bulursunuz...eminim bisiklet yolunda çocuklu gezmenin, çocukları ve kendileri için riskini o insanlara uygun bir şekilde anlatsaydınız, bir daha ki sefere daha dikkatli olurlardı. kafalarında çılgın bir genç olduğunuz değil bisiklet yolunda yürürlerse, çocuklarının yaralanabileceği kalırdı. bu annelerin aklında mutlaka kalır :)

ben hiç araba kullanmadım ehliyetim de yok ama direksiyona gecsem ,ehliyetli birinden daha iyi kullanırım mereti :D :D :D :D arada bi yollarda büyükbaş hayvan çıkabilir tabelası görüyorum. büyükbaşların çoğuda dört tekerin içideler. ne sinyal yakar ne 5 karış yer verirler gecicek.yolda boyuna küfür etmekden başka bişe yapmıyorum çoğu zman:D :D :D

• Beğen
demek ki bütün bisiklet severlerin içinde aynı ukte yer edinmiş.birisi yol gösterse demek ülkemizde herkez tek tek çıkıp haykırcak sorununu. her konu için.

Geri