Scudo Sports

Durumu olmayanlar için bisikleti drobbar yapma projem

@mariokaldato gayet güzel olmuş abi eline sağlık, güle güle kullan. Geçen bir yerde denk geldi, bu revoshiftleri drop barın en altına normal hd frenle takmışlar, ama resmi bir türlü bulamadım. Tabi drop dediysem bizim gördüğümüz standart droplar gibi değil gravel'daki gibi az açılı olanlardan da değil bildiğin sağa sola kaymış şekildeydi. Nette dirdrop yada monstercorss olarak ta bolca örnekleri çıkıyor. O resmi bulamadım ama ona benzer bir gidon resmi atayım. Fotoğrafı bulduğum konu (link)
Revoshift ile onu yapmak mantıklı geldi. Arka sayfadaki fotoğrafta bir tane vardı. O gibi ama daha ileriye almışlar alt tarafta elcik vardı hatta frenlerde öyle saçma olmamış gayet şık duruyordu. Gidon drop ile kırlangıç gidon arası bir şey olunca çokta saçma durmamış. Yine bulursam eklerim o fotoğrafı da.
Dediğim gidon 5'teki Soma Gator gibi. Farklı örneklerde var.
(link)

Dosyalar

• monstercross.jpg
    monstercross.jpg
    92,8 KB · Okunma: 54
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@MakRo

Ehehe eyvallah. Ama genelde gidişata bakarsak bu arazide drobbarli bisiklet kullanma fetişistleri gidonu büke büke son kertede normal flatbar gidona kadar evrilecekler gibime geliyor. Kivirdikca kiviriyorlar gidonlari :D Hani isvicreli bilim adamlarinin durmadan katlama kösesi ekledikleri diş fircalari.misali :D Bence çokta seyetmemek gerek, cok net soyluyorum drobbar yada handlebar arazide kullanima kesinlikle uyumlu degildir. Cunku kavradigin gidonu neresinden tutarsan tut bir mtb gidonu gbi genis olmadigindan gerekli hassasiyeti asla saglayamazssin. Drobbarli, kalin lastikli bisikletler sadece bisikletle bir cocuk gbi oynayan parasi bol ama ne istedigini bilmeyen insanlarin gecici bir hevesidir sadece. Ben drobbar sadece uzun turlarda daha rahat diye bu donusumu yaptim. Amacim bol taşli bozuk yollarda gezmek olsa zaten mtb nin krali bende mevcud cok şukur :D

Fikir olur belki

Dosyalar

• IMG_20190324_184651.jpg
    IMG_20190324_184651.jpg
    691,1 KB · Okunma: 124
  • IMG_20190324_184710.jpg
    IMG_20190324_184710.jpg
    703,8 KB · Okunma: 118
  • Beğen
Tepkiler: Ozicu
@Duru Kırtasiye

Hocam genel olarak o mtb kollari pek girmiyor normal sartlarda gidona :)

• Beğen
Tepkiler: Duru Kırtasiye
@Duru Kırtasiye
Bunlar sram x9 vites kolları mı?

• Beğen
İ-spec kol birisi x9 değeri Slx Sele kelepçesi ile gidona bağlılar

• Muhteşem
@Duru Kırtasiye
10 vites ise x9 vites kolunu ve xls fren kolunu çıkarıp yerine bir tane apex vites-fren kolu takabilirsiniz.(10 vites apex/rival lar 10 vites x5/x7/x9 ... ile uyumlu)

@gezgin gezer
Aklımdan geçmedi değil ama eldeki parçaları değerlendirdim Apex kollar neredeyse bisikletin tamamından daha pahalı, ayrıca fren hissiyatı çok farklı.

@Duru Kırtasiye
Valla dostum dönüşüm sana ait ise cok basarili soylemek isterim. Tebrikler :)

• Beğen
@mariokaldato
Kısmen diyebilirim yabancı bir forumda benzer bir dönüşüm gördüm.

• Muhteşem
@Alp Tigin Tengrikut
Ooooo canavar hazir bende başını olusturayim bari ( voltran izleyenler bilir , bizlerin en güldügü diyalogdur )
Hadi bakim bekliyoruz.
Bundan guzel olacak diye dusunuyorum da benimkide tip olarak sekil hany
2019-04-18 05.24.34.png

• Beğen
Tepkiler: Hamzaaltunbas
@mariokaldato

Kullanımı da güzel olur umarım ki. Dropbar olayında kafamı kurcalayan inişlerdeki frenleme mesafesi. Düz gidondaki fren kullanımı yol gidonunda daha zormuş gibi geliyor ama zamanla ince ayarlarla alışırım diye düşünüyorum.

@Alp Tigin Tengrikut
Neresinden sıktıgınla alakali. Daha alttan basarsan fren sertlesiyor. Ustten basinca bıraz zayif kaliyor evet

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@Alp Tigin Tengrikut

Merhaba,

Kolları 3x7 sistem ile denediniz mi? Microshift'in Shimano uyumlu olduğu belirtiliyor ancak yol/MTB sistemlerde fark edebilir diye düşünüyorum. Benim de aklımda 3x7 MTB sisteme Claris STI ekleme düşüncem var.

• Beğen
@specific
Sti kollar çekme oranlari hasebiyle uyum saglamiyor dag grubu vites sistemlerine. Fakat misal 9lu bir sti kolun 8 li bir dag grubunu calistirdigina dair soylentiler duysamda cok ciddiye almadim. Circir diye tabir edilen mtb-oldschool kollarla isini gorebilirsin.
O kollarin en begendigim yonu her turlu abuk sartta dahi mukemmel calismalari ve daha da onemlisi vites ayarlari bozukda olsa hc farketmiyor.

Yalniz mikroshiftin bazi barendshifterleri index konumda mtb grubunu calistiriyor ona eminim.

Candan bisikletli dostum ne yapsan sana yakışır ve ne dilesen sana azdır. Sen bisikletin sadık ve yorulmaz bir emekçisisin. Bisiklet adına yapacağın herşey harcayacağın her kuruş sonuna kadar hakkın vede helaldir. Sen asla tatlı su bisikletçisi olmadın aldığın her malzemenin yaptığın her yükseltmenin sonuna kadar hakkını verdin. Bisikletindeki yenilenme ile sana daha nice yıllar sağlik ve mutlulukla pedallamalar dilerim.

@mehmetsunu

Var ol sayın abim güzel temennilerin için çok teşekkür ederim. Kayseri'ye saygılar, sevgiler ve esenlikler :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@Alp Tigin Tengrikut
Bu dönüşümün serefine son manimi patlatam bende candan :D

Ben şol dunyanın neyine kandım
Deve tabanı,kaktüsü goncagül sandım
Instagramda her sırıtanı Leyla sandım
Artık ben neyleyem karbon yolu,
ayro jantı?
En iyisin tutam karbon gidonun burnuma sokam

Dağlar aştım ,komlar içun yırtındım durdum
Namert rampalarda sprintte huzur buldum