Scudo Sports

Durumu olmayanlar için bisikleti drobbar yapma projem

Scudo
@Alp Tigin Tengrikut
Tuhaf olmuş baya , hem zor olur sanki emin degilim

@slckats
Eger bir tur daha atarsan inmek istemezssin; o kadar soyluyorum ehehe
2019-02-22 19.19.54.png

Son düzenleme:
@mariokaldato
Abi emin misin ?

@Alp Tigin Tengrikut
Yapılabilir. Revoshifte bir boru misali tutup bakın. Çızık yapabiliyor bazı parçaları

Kromlu boynuzlu gidon bulunur mu ?

@MAERKEK

Sahibinden de şu an krom kaplama 2. el iki adet klasik Dropbar var.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Hiç beğenmedimmmm

@Alp Tigin Tengrikut
O değilde kullanılan drop bar güzelmiş,ergonomik modellerden.:harika: Şahsen benim önerim, bu drop barın yanına uygun model stı kol alınması.Arka ruble 7 ise tourney stılardan, 8li ise clarisslerden alınıp takılabilir.En azından daha kullanışlı olur. Hani fantaziye devam ise misala şu ürün alınıp fren kolları sökülüp drop barın orta demirine takılabilir. :)
shimano-tourney-st-tx800-vites-fren-kolu-3x8.jpg

@mariokaldato
Abi domestos sponsorun mu?

• Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
@-Skynet-
3x7 başlangic seviyelerde en ekonomik donusum benimkidir idda ediyorum :D
Cunku bisikletlerin tamaminda mtb donanimi oluyor sehir ve tur bisikletlerinde :D

@MUSA Ç.
Bu kollar cok guzelmis baskan valla begendim ehehe benim taktiklarim circirlardan tam nostalji :D

@el_Aksa_1903
Selamlar dostum basariyla bitirdim projeyi. Ergonomik ayarlari yapıp gidon bandını sarip final resimleri ile birlikte maaliyete kadar detay verecem inşallah

@-Skynet-

Ben bu dönüşümü neden yaptim sorusuna gelirsem sonucta bu çelik ve kaliteli bir bisiklet , drobbar ile su an dunyada yeni başlayan "Dirthy Drobb" akimina bir giris yapmak istedim ve hem asfalt yola hem araziye gelen kullanimi keyifli bir retro cross -tour bisiklet olsun istedim. Sonuçlar guzel , sadece ergonomik ayarlari yapip bitirecegim insalllah

2019-02-23 20.54.11.png

@mariokaldato
Şehir içinde neysede arazi kullanımlarda bu frenleme sistemi bence yeterli değil,en azından ben zorlanıyorum diyebilirim. :) Freni tam hareket noktasından sıktığımız için tam güç uygulayamıyoruz, özellikle baya bir dik rampadan indim, elim acıdı sıkmaktan.Hani kökleyimde durayım dedim ama durmadı. Halbuki flat bar frenleri böylemi, istediğin an bisikleti durdurabiliyorson, tabi bu kimi zaman bisikletin kıçını kaydırıyor kimi zaman takla attırıyor ama sanki o şekilde frene daha çok hükmediyorsun. Şuanki bisiklette bu fren olayına alışmadım, ara ara kurcalıyorum bakalım bir ortasını bulabilecek miyim. :)

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@-Skynet-
Valla muhendis bey yol bisikleti kullanicisi değilim tam bilemiyorum yol bisikletlerinin frenlemelerini , bu Kona'ya aldigim tayvan malı (mekanik disk-V fren uyumlu yapmiş gozumun çicekleri) sti fren kollari tahminimdende iyi çıktilar , zaten papuçlar baradine 3 renk 4 mevsim oldugundan zımba gibi tutuyorlar maşallah. Hani drobbar-fren zayifligi ikilemi cok sukur yaşanmiyor.
Sana tavsiyem daha kalite fren papuclari ile degisiklik yapip papuçlarin mesafelerini dahada hassas ayarlaman olabilir :D
2019-02-23 21.42.27.png

@-Skynet-

Halihazırda o kollardan kullanıyorum fakat yol gidonunun orta kısmına bunları takmak tutuş alanın çok kısıtlıyor.

@mariokaldato aka müsait olduğunda Dropu birde üstten çekermisin? Kollar nasıl duruyor merak ettim. Benim kafa hala Revoshiftlerde takacaz dedik bir kere ama senin sistemi de görmekte fayda var tabi :D

tourneyler için sti kollar varmış. 2x7, 3x7 seçenekleri var. bar end vs. ile uğraşmaya gerek yok.
(link)
189914

@gezgin gezer
Hocam mesele ucuza yada benim tarz "beleşe" getirmek. O torney kollari alinca birde komple cekis sistemi alman gerekiyor ...Eee malum; torneyin yol donanimi o kollar , mtb sistemlerinde çalismazlar ,ense yaparlar ehehe

@Alp Tigin Tengrikut
Var zaten gornusundur
189916
189917

Bu vites kollarina 15 lira verdik. Sti torney.kol alalim desek komple torney yada claris bir cekis sistemi almamiz gerekecekti ve "Ne gerek vardi " dimi yav :D

Son düzenleme:
@mariokaldato

Shimano, 7/8/9 vitesli yol ve dağ bileşenleri birbiri ile uyumluymuş(10 ve 11 hızlarda yol ve dağ bileşenleri uyumlu değil). Çekiş bileşenlerini değiştirmeye gerek yok. Elinizde 7 vites shimano mtb varsa sadece tourney sti değişimi, 8 vites mtb varsa claris sti, 9 vites mtb varsa sora sti kolları takmak yeterli.

Bütçe çok kısıtlıysa bişey diyemem ama tourney stilar ucuz olsa gerek.
Masrafı azaltmak için shimano yerine microshift te düşünülebilir.
(link)

Geri