Scudo Sports

Durumu olmayanlar için bisikleti drobbar yapma projem

@gezgin gezer

Hayir hocam kesinlikle oyle bir sey yok. Yol donanımlarinin çekis oranlari uymuyor mtb donanımlarinda. Bazi parcalarla uyumlu hale getiriliyor ama dedigim gibi "Ne gerek var " :D

Benim barendshifterlar mesela 9 speed dura ace , hem yol donanimlarini hem mtb leri calistiriyor fakat yanda bir çengel var onu saga dogru bi tur çeviriyorsun yol donanımina dönüyor , sola ceviriyorsun sonsuz ayara geliyor, yani oran moran dinlemiyor kafana gore ayarliyorsun vitesi. Soyle de bir avantaji var ; Vites ayarlarin bozuk dahi olsa mukemmel calisiyor sistem.

Scudo
Drop için dikine değiştirme daha ergonomik bence. Ama çirkinler
(link)
Uyum durumunu bilmiyorum ?

Sahibinden sitesinde eski evlerin ilanlarinda gordugum o kaotik ortamin ve karanligin,kalitesizligin hastasiyim. Ozellikle tuvalet-banyo resimleri bir ömre bedel olabilir :D :D

Evde-tuvalet.jpgÖrnek resim şu mesela (Beni benden alan soyut-narkotik gerceküstü bir sanat fotografi oldu bu :D )

Bende o sanatsal akımı takip edip, düşük aydinlatma ve garaj ortaminda bi kac yari bitmis resim paylaşmak istedim ehe ehe :D
20190225_193251.jpg
20190225_193223.jpg
2019-02-25 23.15.40.png
2019-02-26 16.36.54.png

Son düzenleme:
@mariokaldato
Musa arkadaşımızın da verdiği örnek gibi bu alternatif var. 2. el temiz 50 tl civarı takımlar var. Bana göre daha estetik duruyor.

Pegugeot klasikten çıkma krom dropbar var fakat genişlik 39 cm. Uzun yolda dar gidon çok yorar mı?

image.jpgimage.jpgimage.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Alp Tigin Tengrikut
39 cm sana hic uymaz bence bro en az 44 olur sana. Bendekide 44 cm. Istersen musait bir anda bulusup test edebiliriz

44 hatta 46 cm olabilir. Halihazırda kullandığım Bonrager gidon 60 cm idi ben keserek 54 cm yapmıştım. Test olayını kısmetse yaparız.

Selam arkadaslar ;
Proje bitmiştir, bir kaç resim çekip gormenizi istedik :)
190628
190629
190630
190688
190632
190634
190689

190635
190636

Maliyet tablomuza gelirsek eger ;
25.4 mm Handle bar (dropbar )gidon forumdan bir arkadasimizin hediyesi.
Fren kollari : 100
Vites kollari 15
Yeni kablolama montaj 40 , (ıvır zıvır )
Gidon bandı : Beleş

Tesekkurler :)

Dosyalar

• 2019-03-02 13.47.31.png
    2019-03-02 13.47.31.png
    639,4 KB · Okunma: 63
Son düzenleme:
Tektro kollar : 80 tl
Shimano kollar : 50 tl
Bontrager boğaz: 25 tl

Tekrto fren kolları bir bisiklet mağazasının Gittigidiyor'da sattığı son kalan takımdı. Firmayla direkt iletişime geçtim ve 90 tl olan iyi fiyatı 80 tl olarak komisyonsuz şekilde ve ücretsiz kargo ile aldım. Piyasa fiyatının %35 altında almış oldum.

image.jpg
image.jpg

Sıfıra yakın Bontrager boğazı bu fiyata bulunca dayanamadım :) Boğaz ve kollar kısmetse hafta içi elimde olacak. Şu anki toplam maliyet 155 tl. Gidon ve sargıyı da 100 tl civarına denk getirebilirsem dönüşümü işçilik benden toplam 250 tl civarına yapmayı hedefliyorum.

@Alp Tigin Tengrikut
Hadi bakalim meraktayim. Gidon işi nolacak ? :)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Gravel kafası :D
190682

@MakRo hocam ne dersin dirt drop projeme ? :D

Ormansa orman, bozuk yolsa bozuk yol :D

@mariokaldato

Beleş heee hmmm ?

@mariokaldato

Önceki döküm çizgilerine denk getirseydin daha iyiydi ?

• Hahaha
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato

25.4 lük gidon ilanlarda var 46 cm olursa hiç fena olmaz. Şu promasyon gidondan bana da denk gelse :)

Dropbar piyasa da yok ama maratonda kullanırım diyerek Tribar denk getirdim :D ahanda bu modelden.

image.jpg

@Alp Tigin Tengrikut
Cok gerekli degil degmez bence :D
Sen o ilan veren adamdan al o gidondan sana diyim zor bulunuyor cunku :D
  • 190695

Projemizi her zamanki gibi tuģla desenli duvarda tamamlıyoruz hehe @hamlet2006
190744
190745
190746

190747
190748
Okuyan , takip eden , begenen herkese tesekkurler.
Biz garibanlarinda drobbar bisiklete binebilecegini ispat ettim ehehehe :D

@mariokaldato
Cumhur Ağabey,hayırlı uğurlu olsun.:harika:
Ben oraya ''Klasikçiler Duvarı'' diyorum.:cool:
Fotoda bisikletin fonunu oluşturan duvardaki metal levhadan haz etmedim.Sanki büyüyü bozuyor gibi.Mekana biraz soğukluk katıyor.

Microshift 3x7 kol denk geldi. Baştan böyle bir ürünün varlığını bilseydim hiç Tektro Rl 520 ve Altus kol işine girmezdim. Fiyatını gizli tutacağım ama gidon fiyatına denk getirdim.

image.jpg

@Alp Tigin Tengrikut

Mtb donanimlarini calistiriyor mu peki bro ? Bide aldin mi bu kollari şimdi sonucta ? :) eger mtb donaniminda çalisirsa varya senin için lokum olur ehehe :D

@hamlet2006
Aynen dostum o metal levha biraz sogukluk, biraz sanayileşen topluma gönderme şekli oldu. Belediyecilikte "samimi ve içten kadrolar, gelişen dunyaya entegrasyon " mesaji verir gibi bir levha bu ( yokkkk daha neler :D )

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Geri