Scudo Sports

Dürbünlü tüfek

@Ali Menemen

ilginiz için teşekkürler.lütfen sorun.

Scudo
@Ali Menemen

aynen bencede.

@onur demirer

valla ben de bisikleti ayakt sürerken Obua calıyorum.. Su maglum kek reklamı cıkınca "obua calarak kosuyor" diye ben e-posta atmayı bile düsünmüstüm bu abartı degil diye ama sonra pesini bıraktım.

bu da gecen haftaki Tübit (Trakya Üniv. Bisiklet Topluluğu) ile Edirne'Nin köylerine yaptığımız turdaki Bisiklet üzeinde Obua çalarkenki resmim..

Lütfen herseyi abartı sanmayın =) picasaweb albümümün baglantısı;

(link)

arkadaşlar dürbünle ilgili bilgi verebilcek varmı.

@Ali Menemen

@umutkahraman

Umarım dediğimi gerçek sanmamışsınızdır, siz şimdi ciddi ciddi "elinizde dürbünlü tüfek" varmı diye sormamı istiyormusunuz :D

• Beğen
Tepkiler: umutkahraman
@umutkahraman

Sorumlu bir abi olarak size düşen de daha değişik konularla ilgilenmesini sağlamak olmalıdır. İlle de merak ediyorsanız wikipedia işinizi görecektir. İngilizce çok daha fazla kaynak bulabilirsiniz bunlar haricindeki bilgilerin burada paylaşılması başka problemleri doğurabilir. Açıkçası kimsenin de bu tür bilgileri burada paylaşacağını düşünmüyorum.

Merakınızı gidermek adına merceklerden oluşan sistem silah namlusuna göre sıfırlanır. Bu şekilde atış isabet oranı arttırılır. Gece görüş ya da termal sensör özellikleri olan scopelar da vardır. Sanırım bunlar normal bir vatandaş için gayet yeterli bilgiler.

durbun gece gorus gıbı sıstemlerın atıcılık sporu ıle ılgısı yoktur ıyı bır atıcı baska gereksınım duymadan attıgını vurandır ve musabakaları cok farklı sekıldedır .eger kardesın boyle seylere meraklı ıse bence sorun baska yerde atıcılık merakı degıl bu. bır ınsan gece veya uzun menzılden bır sey vurmak ıstıyorsa bunun arkasında yatan gızlenme ıstegıdır gızlenme ıstegıde suc teskil eden bır olayda ortaya cıkar.bence kardesıne durbunlu tufegı arastıracagına kardesındekı bu egılımı arastır derım ıyı bır abı boyle yapar.

• Beğen
merak etmeyin durum hastalık şeklinde değil.yani dışarıdan bir müdahale gerektirecek kadar meraklısı değil.sadece uzun mesafe atışlarından alınan başarıyı gömekten hoşlanıyo.ve genelde metrelerce uzaktaki bir atıyorum hedef tahtasını vurmak gibi.

@Ali Menemen

tabiki hayır.ben sadece özellik istemiştim.

• Beğen
Tepkiler: Piskiletci
@ferhat köse

inanın bu merak üstüne düşülecek derecede değil.

Bu meraktan bende de vardı, dürbünlü bir havalı tüfek aldırmıştım babama sanırım 10 yıl kadar önceydi.. O zaman bilgisayar oyunlarıda yoktu.. Tek eğlencem uzaktaki teneke kutuları vurmaktı :) Daha sonraları teneke kutular büyük gelmeye başladığında üzerlerindeki yazılara, noktalara nişan almaya başlamıştım.. Gerçekten çok keyifli bir iş havalı tüfek.. Eğer kardeşinizin bu şekilde bir ilgisi varsa kontrollü olarak havalı tüfek kullandırabilirsiniz..

Sana kısaca anlatim. Eğer uzun menzilli ateşli bir silahtan bahsediyorsan bunların mermi tipi ve silah yapısı farklıdır.Su anda bildiğim kadarıyla dünyadayi en iyi keskin nişanci silahı 2 km den hedefi vurabiliyor. Bu silahın adı da M-200 Bordo Berelilerimiz tarafından da kullanılmaktadır. Tabi hedefi vurabilmek için çok iyi bir eğitime ihtiyacın vardır. Bunun için tasarlanmış özel dürbünler, rüzgar ölçerler vardır. Hatta havnın nem oranı bile çok azda olsa mermiyi saptırır.Bunların tek tek hesaplanması lazım.
Eğer Havalı silah diyorsan yerli malı yurdun malı diyeceğimiz Hatsan vardır. Çoğu dizide Kurtlar vadisi de var içinde Havalı silahlar Sniper gibi yutturulmaya çalışılıyor :) Hatsan MOD 150 silahına istersen bak yaklaşık 350-400 TL civarı olması lazım eğer hevesliysen bence böyle bir silahla başla ve kendini geliştirerek daha iyi bir silah alabilirsin.Ama bence gidip 10.000$ Sniper olmaya gerek yok bu tür silahlar hevesini rahatlıkla tatmin edebilir. Eğer daha merak ettiğin birşey varsa sorabilirsin.

@d.berkay

teşekkür ederim.

@Komando_Turk

İlginiz için teşekkür ederim ben şeyi merak ediyorum bu sniperlerin dürbünleri kaç metreyi etkili gösterebiliyor ve dediğiniz havalı silah nasıl bişi resim warsa koyabilirmisiniz bnm pek bilgimde yok bunlar hakkında teşekkürler.

Tam bu konu üstüne babam dün sürpriz yapıp yeni bir havalı tüfek almış :)
Hatsan Mod125 5.5 cal. Havalı tüfek.. Ayrıca Optima 4x20 dürbün..
Gerçekten tahmin ettiğimden çok daha güçlü bir silahmış.. Açıkcası bu silahı kardeşinize tavsiye edemem, zaten yaşı küçükse yayını kuramaz..

• Beğen
Sniperlarda silahın yapısına ve gücüne göre 1000m-1500m arasi yakınlaştırabilen dürbünler vardır.Daha doğrusu silahın maksimum nokta atışı yaptığı mesafeyle dürbün yakınlaştırması eşdeğerdir.
Sana bahsettiğim Sniper silahları aratmayacak 6,35 lik Hatsan Torpedo 150
(link)

Üstüne istediğin dürbünü takabilirsin milas böyle bir şey Hatsan Mod 125 e takılmış bir dürbün yani alt modeline
(link)

• Beğen
Fiyatı silah yaklaşık 350 TL civarı. Dürbünde 100-150 TL fiyat aralıgında bir ürün seni isteklerini rahatlıkla karşılar. Bu arada bu havali silahı 17-18 yaşından küçük birisi için çok tehlikelidir.Aşırı güçlü bir silah.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
@Komando_Turk

teşekkür ederim.

(link) adresinde havalı tabanca, havalı tüfek, dürbünlerle ilgili bilgiler var. Belki ilgini çeker.

• Beğen
Geri