Scudo Sports

Duran Trafikte duran arabanın önünden geçmek ve şöförün gaza basması

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Herkese Merhaba. Bu öğlen saat 13 :00 14 :00 saatleri arasında yaşadığım bir olayı paylaşacağım. Daha fazla sevgiye hoşgörüye birlik olmaya ihtiyaç duyduğumuz bu zamanlarda birlik olabilmenin, sevgi saygı hoşgörü Empati çerçevesinde iyi niyetle olaylara ve birbirimize yaklaşımın ülke adına güzelliklere sebebiyet vereceği ümidi ve umudu içindeyim.

Yemek arasında bir ürün verdim dönüşte caddede trafik sıkıştı. Hundayi tarzı bir yarım kamyonet yolda tüm arabalar duruyordu. Baktım çıkış yok şu kamyonetin önünden sola kaçıp gideyim dedim. Ben duran kamyonetin önünden sağa doğru bisikleti kırdım adam duran trafikte önündeki 40 cm lik boşluğu doldurmak için gaza bastı. Bisikleti kamyonetin altına girmekten saniye farkı ile kurtardım. Ben biraz ilerledikten sonra peşimden hey kendine dikkat etsene sen diye bir bağırtı geldi. Dönüp muhatap olmak istemedim çünkü niyeti az çok belliydi. Yolda pür dikkat bisiklet kullanırım sağa sola arkamdaki arabalara sağdan soldan çıkacak yayalara , karşıdan karşıya geçen yayalara ve o yayaları görünce hız düşürüp caddeden karşıya geçmesini bekleyerek bisiklet kullanırım. Böyle bir hadise başıma daha önce hiç gelmemişti. Demek ki gelmeyeceği anlamına da gelmiyormuş bugün öğrendim. Duran trafikte durmuş bir araba önünden geçmeye çalışırken gaza bastı. Arkadaşlar değerli dostlar herkesin canı çok değerlidir. Başıma gelen bu hadiseyi sizlerle paylaşmak istememin nedeni lütfen çok dikkatli olunuz bu araba duruyor diyerek önünden geçmek hayati riske yol açabiliyor bunu bugün yaşayarak öğrendim ki ben a2 ve b sınıfı ehliyet sahibi birisiyim.

Bu satırlardan sonra " Bisikletli kamu spotunun" gerekliliğine bir kez daha vurgu yapmak isterim. Biz bisikletliler neden bisiklete bindiğimizi Herkese özellikle motorlu taşıt sahiplerine kısa videolar ile anlatmalıyız. Geçen gün tv de bir kaza haberi daha izledim. 13 yaşında ki bir bisikletli kız kardeşimize kenarda iken gelip arkadan 70 km hızla carpmışlar. O kız kardeş şuan komada yaşam mücadelesi veriyor. Allah ailesine sevenlerine ana babasına bağışlasın. Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip eylesin

Scudo
Allah korumuş verilmiş sadakanız varmış bisiklet sürmek gerçekten çok tehlikeli normal yol olsun bisiklet yolu olsun hiç farketmiyor kamu spotu lazım ama bi etkisi olurmu oda bilinmez

Maalesef saygi yok, herhangi bir ulkede herhangi bisikletciye, italya'da bu sene iki tane unlu kayip var, tum dunyada yiginla her gun kaza yapiliyor arabalar tarafindan. Boyle bir konu paylasmistim daha once nasil kaza sansini dusurursunuz diye ancak ne yazik ki sizden cok arabaya bagli bu konular.

@tolgaku

Kamu spotunun faydası olacağı kanaatindeyim. Sonuçta şöförlerde insan bizde insanız. Güzellikle seslenirsek anlayacaklardır diye düşünüyorum. Bisikletli ulaşımın değerini ülkemize anlatamadık asıl sorun bu bence.

Hocam çok geçmiş olsun. Tekrarlarını göstermesin inşallah RABB'im. Hastanede yatan kardeşimizede acil şifalar dilerim.

@bisikletebin
haklısınız birliğe ihtiyaç var toplanın bisikletllye saygı adı altında gezmeler yapin profesyonel bisikletçi değilim ondan yapin edin diyorum yanlış anlama olmasın

her bir bisiklet o trafiğin ve hava kirliliğinin azalmasına yardımcı olur ama bunlar bunu farkedemediği için öyle hareketler yapıyorlar. birbirlerine karşı da böyleler malesef ülkemizde trafik rezalet. ilk ehliyet aldığım yıllarda en küçük hatamda kornalar camı açıp bağırmalar falan ne oluyor derdim, birkaç yıl içinde farkında olmadan ben de öyle oldum. sonra bir yurtdışına çıkıp geldim ne kadar hatalı olduğumu farkettim. yüzlerce örnekten bir tanesini anlatayım bisiklet üzerindeyim, bir kavşaktayım karşıya geçeceğim ve trafik kilitlenmiş 4 araç ilerlemiyor. sonra pedalladım meğersem hepsi beni bekliyormuş ben gittiğim anda trafik açıldı. böyle saygı yok. adamlar özellikle bisiklet üzerindekine dikkat ediyorlar malum daha tehlikeli olduğu için. böyle muamele gördükten sonra ben ne olmuşum yahu dedim ve o hareketleri çoktan bıraktım. trafiğe araçla çıkan arkadaşlar da böyle davranırsa tek kişiyi bile düzeltseniz yeter. aracınızın ön tamponunu zorla bir yerlere sokacağınıza buyrun hemşerim geç deyin 10 saniye gecikin böyle yapa yapa azalarak bitsin bu tipler.

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
benim şalterler atıyor gözüm dönüyor bu gibi durumlarda

dikkat yüksek voltaj diye stikır yapıştırıcam arkalı önlü üstüme

trafik de yaya olayım araba kullanayım bisiklete bineyim motor kullanayım en sinir olduğum şey bu

30 cm daha ilerlemek için önünde ki arabaya yaklaşmak için sen geçerken seni sıkıştırmak isteyen ruh hastaları ilgi alanıma giriyor

en son mecidiyeköyde sıkışık trafik de yaptı biri bana bunu kapıları kitledi camına yumruk atıp kırıcakdım zor tuttum kendimi

tüm mecidiyeköy duydu nasıl bağırdığımı adam kaçamadıda o trafikde...

@Melogram

Teşekkür ederim.

@Cem Ç

8 sene dövüş sporları yapmış biriyim inanın kavga şiddet hiç bir şeye çözüm değil. Bıkmadan usanmadan anlayışla hoşgörü ile anlatmak lazım. Şiddet kullanmaktan ve Kavgadan sonuna kadar uzak durmaya çalışıyorum. Bu şiddet kullanma iç güdüsü mevcut hemen hemen hepimizde. Ben yapacağımı yaparım Bir şey derse çakarım iki tane olur biter havasında zaten bu eylemleri gerçekleştirmekteler. Silah, bıçak ceplerinde ciklet gezdirir gibi taşırayak geziyorlar. Nefsi müdafa dışında müdahale bizleri hapislik eder Allah korusun.

@efeozata

Önemli tesbitler. Teşekkürler. İşte bu gibi şeyleri bu toplumda anlatmak benimsetmek lazım.

@bisikletebin

2. sayfa haberlerine bakarsanız dünya ağır siklet boksörü bile olsanız fark etmiyor

çoğu otomobil forumunda bir de torpidoda silah taşıdıklarını öve öve anlatıyorlar çoğunu takipteyim

pisikopat manyak deli dolu trafik de çıkarıp vurdular kaç kişiyi

çok sporcu var öyle trafikde vurulup ölen

ben kimseyle kavga etmedim

5 yıl şehir içi istanbul trafiğinde günde 250 km sadece şehir içi şöförlük yaptım tipine bakıp anlıyorum genelde bu manyakları

(link)

bunun gibi çok haber var bir kaç arkadaşın akrabasıda böyle vuruldu pompalıyla sokak ortasında etraf katil dolu elini kolunu sallayarak geziyorlar

Gerçekten ülkemizdeki insanların bisiklet konusunda oldukça fazla bilgilenmesi gerekiyor, şuanda erasmus öğrenci değişimi programı dahilinde şubat ayından beri Polonyadayım(belki bilmeyenler vardır polonya avrupa birliğinin en az gelişmiş ülkelerinden biridir) ama burada bile bisikletliye o kadar saygı var ki anlatamam, yaklaşık 1.5 yıldır türkiyede ve 4 aydır da polonya da bisiklet sürüyorum ve 2 ülke arasında dağlar kadar fark var, bulunduğum şehirde gerek uzun tur olsun gerek şehir içi sürüş olsun sürücüler her zaman bisikletliye değer veriyor, 1 metreden daha yakın mesafede yanımda geçen sürücü ile daha karşılaşmadım o kadar söyleyeyim, polonya da 3 gün önce uzun turda yaptım(214 km) eğer karşı şerit boş ise arkamdan gelen her araç ters şerde girerek benden olabilecek en uzak mesafede beni geçtiler, eğer karşı şerit müsait değilse frene basarak hızlarını benimle aynı hıza düşürerek karşı şerit müsait olana kadar benim ile aynı hızda yol alıp sonradan beni geçtiler, türkiyedeki duruma değinecek olursak hepimiz az-çok biliyoruz (lütfen cümlelerim çarpıtılmasın), bazı sürücüler kendilerini adam! sanıp bisikletliyi sıkıştırarak,taciz ederek, olabilecek en yakın mesafeden geçiyorlar, bu da yetmezmiş gibi bazıları cam açarak laf atıyor, daha 1 hafta önce üniversiteden arkadaşım, üniversite ile okul arası(7km'lik mesafe) ulaşımını sağlarken minibüs tarzı şahsi bir araç yolcusu tarafından, trafikte seyir halinde iken 1.5 litrelik su şişesi bisikletli arkadaşımın üstüne dökülerek taciz edildi.Ülkemizdeki yaşananlara örnek vermeme gerek yok, hepimiz bu tarz insanlık dışı olayları zaten yaşıyoruz diye düşünüyorum.Uzun lafın kısası konu sahibi arkadaş neyse ki ciddi bir kaza geçirmemiş, çoğu insanımız gerçekten kafa yapısı olarak çok aşağılık, insanlık dışı seviyedeler, önümüzdeki yıllarda bu tarz insanların azalması, yok olması temennindeyim

• Beğen
Tepkiler: Melogram
Geri