Scudo Sports

Dura Ace c50 akıcılığı neden böyle?

@Selami53

Sekmeleri kapattığım için bulamadım makaleyi fakat yabancı forumlarda bu tarz sorular sorulmuş ve tecrübeli bisikletçiler genelde aynı cevabı vermiş.

Özet olarak söyleyeyim ;

- Spin testi (Havada) herhangi bir şey ifade etmiyor. Havada çok daha uzun süre dönen jant seti siz bisikletin üstündeyken daha az performans verebilir. Tasarımla alakalı bir mevzu.
- Yeni jant setleri yoğun bir gres dokusuyla geliyor. Dolayısı ile o gres yağı ilk etapta dönüşü etkiliyor, 150-200 KM sonra bu etki kaybolmaya başlıyor.

(link)
(link)

Buldukça eklerim :)

• Beğen
Tepkiler: Selami53
Scudo
@Bora Kıraç o zaman iki seti de takacagim hafif egimli bir yerde pedal cevirmeden sabit duracagim :)
@mutlu07 zamaninda dusunmedim degil,ama tubular olmasi ve sifir profil olmasi nedeniyle vazgectim..

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Benim bisikletin göbekleri shimano rs 10 , ben de merak edip dün ön jantı çevirip zaman tuttum...5 dakika 33" döndü, Bu dönüş sonlara doğru iyice yavaşladı tabi...ayarları çok güzel yapılmıştı ondan olabilir. İlk geldiğinde 3 dakika dönüyordu ( 5 sene evvel ). Bu arada bisikletim cannondale synapsy...

@Mümtaz Öztürk
Tesekkurler,o zaman baska bir duraace kullanicisinin yorumu farz oldu bize.Oda 2 bucuk civari donuyorsa problem yok uretimsel olarak boyleymis ve kistas sure degilmis deriz.Yok fazla donuyosa da bi ayar sart. Zaten musait oldugumda sikilik ayari yapilan kisma baktiracagim..

Geri