Scudo Sports

Dünyanın en çok içtiği portakal suyu Türkiye'de ilk altıya bile giremiyor

Antalya herkesin yerine içiyor...
Şaka bir yana bir arkadaşımın, "biz portakalın kendisini yiyoruz. suyu konusunda ondan böyle aşağılardayız" fikrine katılırım...

• Beğen
Tepkiler: murty
Scudo
bizim eve hiç gazlı içecek girmiyor diyebilirim, ve her daim portakal suyu oluyor(özellikle %100 almaya çalışıyorum), kaç Lt tükettiğim konusunda çok bir bilgim yok ama baya tüketiyorum

@ozansefer

Benimde her yıl bir-iki büyük çuval dolusu, 150-200 kilo meyve tükettiğim doğru olabilir. Karpuz mevsimi bu rakama katkıda bulunur. Nitekim karpuzun başına bir oturduğumda 1-2 kilodan az yemem :) Zaten karpuzcağızların neredeyse tamamı su :)

• Beğen
Tepkiler: serhad ve murty
@ozansefer

hocam almanyada fiyatlar gerçekten pahalı biraderim pazarcı dediğine göre almanyada zengin pazara çıkar fakir marketlerden alır 1kg kiraz 40 euro idi :D

@cedrick41

Duydugumu degil gordugumu soyleyim :)
Korede Elma ,portakal,limon,mandalin aklniza ne gleirse tane ile satin aliyoruz ,Japonyada karpuzlarin dilimle satildigini duymussunuzdur /:D 3 -4 dilim 9 dolar ,melemn yaptik arkadaslarla sogan domates ekmek dahil 45 dolar :(

Kimsede doymadi:)

Turkiye cennetten bir kose haberiniz yok

benim günde yarım litre meyve suyu içtiğim düşünülürse 365 günde en az 150 litre içiyorumdur :))
her öğle yemeğinde iki kişi 1 litre bitiyor, yetmiyor bazen :)

• Beğen
Bazı konsantre tipi portakal veya diğer karışım meyve sularını içmektense kola içmek daha iyi diyenler olduğunu bilirim, bazılarını içerken ben de öyle düşünüyorum. Yani evde kendi sıktığım portakalın tadıyla, kutuyla içtiğim ekşi portakal olduğundan emin olamadığım meyve suyu konsantresi arasında dünyalar kadar fark var.

en iyisi kendi gözünüzün önünde sıkıp şişeleyen yerlerden içmenizdir.
Böyle bir mekan yok değil, kadıköyde akveren şifahane diye bir yer var,
zaten bayatlamasın diye içine bir dünya katkı maddesi ekleniyo paket gıdalarda.

Zaten evinizde sıktığınızın vitamini kaçar 1 saatte tüketmezseniz, diğerini şişede kapalı tutup dolaba koysanız ertesi gün gene içersiniz...

• Beğen
Yazık bize ya :) Gecim sıkıntısından dolayıdır belkide :)) Sanırım bende yılda 8 lt falan ancak iciyorumdur annem portakal almasa aklıma gelmez valla :)

• Beğen
O degilde ayran tuketiminde dunyada bir numarayizdir herhalde :D(Turkiye disinda araplar bilmiyorum ne kadar iciyorlar ,baska bir yerde ayran a rastlayamadim ) gerci hickimse portakal suyu degilde ayran tuketiyorum dememis ama:)

Biz arkadaşlarla haftaiçi öğen tatilerinde 1 lt lik içiyoruz :D aylık 22lt oluyor :)
Okul varken hep böyle...Sanırım yıllık 90-100 lt içiyoruz (kişibaşı) :D:D
Meyvesuyu içmesem 3 ayda düzgün bi kadro alırım...

Ha bir de vodkaya katıp içtiğimiz oluyo...Şarap + vişne suyu...Bide eve alıyolar :D

• Beğen
@murty

Ayrana yakın sayılabilecek "kefir" var. Orta Asya ve özellikle Rusya'da çok tüketilen bir süt ürünü :)

• Beğen
Kimiz varken kefirin lafi mi olur abi :)

arkadaşlar yanlış yorum yapmak istemem amma babam karacabey ovasında çiftçilik ve zirai ilaç bayiliği yapmakta (dolayısıyla genelde tüm çiftçileri tanımakta ) ve ovada bir kaç tane meyve suyu fabrikası da bulunmakta universite ikinci sınıftayken bana oğlum, meyve suyu içme onun yerine git taze meyve al demişti ;meyve suyu yapımında kullanılan meyvelerin durumundan biraz bahsetmişti , babam diyorsa doğrudur demiştim ve o günden itibaren içmiyorum :)
Konu hakkında meyve suyu fabrikasında çalısan arkadaşımız veya deneyimli bahçe bitkileri mezunu meyve suyu fabrikalarını görmüş arkadaşımız varsa bilgilendirirse sevinirim...

• Beğen
Tepkiler: ozansefer
Arkadaşlar konuyla belki tam alakası olmayabilir ama, yaklaşık 1-2 aydır her sabah portakal suyu içiyorum gayet memnunum. Tabii bilirsiniz bir bardak çıkması için en az 4 tane sıkmak gerekiyor. Araştırmalarım neticesinde bunu yapmak inanılmaz zararlıymış ama bilgisi olanlar yazabilir mi? İki gündür internete bakıyorum bu konuyla ilgili aşırı bilgi kirliliği var ama genelinde zararlı olduğu söyleniyor ve bu durum canımı sıkmadı değil. Bu yüzden sıkma olarak nar ve greyfurt suyuna geçiş yapmayı düşünüyorum çünkü kahvaltıda böyle içecekler harika oluyor ne bileyim en azından çaydan iyidir diye düşünüyorum. Bir de günlük almamız gereken vitamin miktarı açısından iyi diye düşünüyorum. Tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var. :)

[USER=702]@Anonim[/USER] 4 portakal sıkmak yerine, 2 portakal, üzerine maden suyu önerebilirim. Hem sıvı takviyesi açısından daha dengeli oluyor, hemde daha az şeker almış oluyorsunuz :harika:

Meyvenin kendisi varken niye suyunu içelim?

Yazın günde yarım karpuz, kışın günde 2 portakal 2 elma ve 3-4 tane mandalina yerim. Çayı ve ayranı çok severim. Haftada 2 lt ayran tüketiyorum.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@BerkEvren olmadı öyle yaparım ama çok güzel oluyordu geriye alternatif olarak nar suyu da düşünüyorum ama portakal suyu nedense önerilmiyor çok fazla şeker falan varmış internette çok bilgi kirliliği var.

@Fireblade portakalı normal yemek olarak da severim yiyebilirim benim dediğim sabah kahvaltısında sıkıp içmek... :)

Geri