Scudo Sports

Dünyanın en çok içtiği portakal suyu Türkiye'de ilk altıya bile giremiyor

[USER=702]@Anonim[/USER] 1 Portakal + 1 Nar + 1 şişe maden suyu o zaman :)
4-5 tane sıkınca bayaa şeker alınmış oluyor tabi. Birde günlük c vitaminini abartmamak gerekiyor.
Maden suyu asit oranınıda düşürdüğü için mide içinde daha rahatlatıcı oluyor bu arada.
(Her türlü çaydan iyidir bu arada)

Scudo
@BerkEvren tamamdır. :) Bu şekilde devam edelim o zaman çok teşekkür ediyorum. Çaydan kurtulmak için böyle bir yönteme başvurmuştum ve kesinlikle katılıyorum bu tür şeyler en iyi çaydan bile iyidir.

[USER=702]@Anonim[/USER] zararlı denmesinin sebebi büyük bir ihtimalle çok fazla şeker alındığındandır. Önceki yorumlarda yazıldığı gibi maden suyuyla beraber az portakal daha iyi olabilir.
C vitaminin fazlası depolanmayıp idrarla atılıyor diye biliyorum.

@BerkEvren
Bence de mantıklı.B ve C vitaminin fazlası vücutta depolanamıyor,idrarla dışarı atılıyor.Vücudun ihtiyacından fazlasını tüketmeye gerek yok.

Hiç içmiyorum.
Buna karşılık yılda 150 kg felan meyve yiyorum. Evlendikten sonra azalmış hali bu.
Bekarken 300 kg mı buluyordu.
Katkılı, güvenilmez, içinde 1 gr meyve olmayan laboretuar sularını içmekten iyidir herhalde.

Sıkma portakal sevmiyorum. Önemli kısmını çöpe atmış gibi hissediyorum. Şekerli su gibi geliyor bana.

Çok seviyorsanız benim gibi smoothie makinesi alıp portakalın kabuğunu soyup, içine atıp tamamını içebilirsiniz. Parçacıklı oluyor ama ziyan olmuyor.

Meyveyi yediğinizde vücudunuza çok faydalı lifleri de alırsınız. Bu lifler basitçe anlatmak gerekirse sindirim sisteminiz ve metabolizma dengeniz için çok faydalıdır. Bu şekilde yediğinizde 1 tane portakal ancak yersiniz. Ama suyunu sıktığınızda bu faydalı lifleri almadan sadece meyvedeki şekeri alıyorsunuz. Hem de 4 katı kadarını. Ayrıca siz bu kadar şekeri alıyorsunuz ama tokluk da hissetmiyorsunuz. Zararlı denmesinin sebebi bu. Yani nar da sıksanız aynı şey. Bunun yerine şekersiz çay içseniz daha iyidir.

portakaldan kat kat daha fazla c vitamini içeren meyve ve sebze var. sırf c vitamini alacağım diye vücudunuza bu kadar şeker yüklemesi yapmayın derim. zararı yararından kat kat fazla.

C Vitamininin vücuda yararlı olarak kalabildiği sürenin max.15 dakika olduğunu da belirteyim. Yani beklemiş C vitamini ise şekerli sudan başka bir şey değil vücut için.
Kendim kullandığım bazı ürünler var merak edenlere özelden yazarım. Sabah bir paket 30ml alıyorsun ve 24 satt vücudun ihtiyacı olan vitamin-mineral ve diğer bileşenleri sağlamış oluyorsun. Açlıktan baş ağrısı, aşırı yeme isteği vb kalmıyor.

Konu başlığına yorumum: Biz çaycıyız onlar sabah kahvaltıda yemeklerinde portakal suyu içerler biz çay içeriz. Aradaki fark bence bundan kaynaklanıyor. Bizde ortalama yılda kişi başı 100 lt çay içeriz :)
Hazır portakal suyu vb meyve sularına karşıyım. Turlarda yanıma mandalina portakal muz vb. meyve alıyorum. Kışın günde 1'er portakal ve mandalina yiyorum.

bunun türlü türlü sebepleri var. ülkedeki çiftçinin, meyve bahçesi sahiplerinin durumu ortada. ekstantif tarım çok yoğun olarak yapılıyor. turunçgilin fiyatı, yetiştirilmesi,satılması vs. vs ...türk dizilerinde hep görürüz ya,zengin ailenin sabah kahvaltısında şirket sahibi adam portakal suyundan bir yudum içer ve kalkar "ofise geçer" . ben olsam o portakal suyu bardağının dibine ekmek banarım damlası boşa gitmesin diye. bir de türk halkı olarak turunçgili sıkınca sanki bütün o emek heba oluyormuş gibi hissediyoruz ve düşünüyoruz. meyveyi sıkacağına onu yesene diyenleri çok duymuşsunuzdur :) kültür ile accccayip bir ilişkisi var yani

@Anonim

Greyfurtu arastirin derim. Bircok ilac recetesinde olumsuz etkilsim yazildigini gordum...

Geri