Scudo Sports

Dün akşam yol bisikleti deneme fırsatım oldu ve yol bisikletine hasta oldum

muhiddin

Forum Bağımlısı
Tepki
980
Bisiklet
Giant
bir mtb kullanıcı olarak dun akşam bayrampaşa decathlon da yol bisikletine binme fırsatım oldu..mtbden sonra yol bısıkletı altımdan yağ gibi akıp gitti ve bindikçe bindim..hayal ettığim gibi olmadıgını fark ettım ve yol bısıkletıne karsı goruşlerım değişti ama yine bazı sabit fikirlerim yok değil:)istanbulda cukur çok o yuzden korkuyorum yol bisikletinden ama yol bisikleti bastığın her pedalın hakkını verıyo ya işte o hisse bayıldım:) buradan tüm forumculara mtbcilere ve yol bisikleti bağımlılarına selamlar.:):):):)

Scudo
Bende yol bisikletinden tur bisikletine geçtim ama hala içimde biraz pişmanlık var :)

bence yol bısıkletı surulmelı bastıgının hakkını verıyor.:)ama istanbulun yolları keske daha guzel olsada alsak bı yol bısıkletı:)

hollanda almanya ve benzeri ülkeler gibi bisiklet kültürümüz olaydı. bisiklet yollarımızın temeli olaydı yol bisikleti alırdım. ama gel gör ki istanbul ...

Ankara'da da en az İstanbul kadar çok çukur,tümsek gibi engeller var bana göre ve ben de dün yol bisikletine geçtim eski rotamı da takip ettim hiç girmediğim yerlere de girdim senelerdir mtb kullanmama rağmen alışmam 3-5 dakikamı almadı ve hiçbir engel yaşamadım aksine çok aşırı keyif aldım o ayrı mesele. Ormanın içinde ya da çok engebeli,dağlık bölgelerde sürüş yapmayacaksanız yol bisikleti her yola geliyor nereye çekseniz gider :)

Çok bir şey değişmiyor aslında.Mesela kaldırımdan atlayacağınıza 50m. ileriden dönüyorsunuz.Çukur demişsiniz, evet konuda haklısınız titreşimler ve sarsıntılar biraz rahatsız ediyor ama zaten eldiven kullanıyoruz ve gidona silikon band ı kalın bir şekilde sardığınız zaman o da çok rahatız etmez.Bence siz yol a geçin :cool:

@cihat koçaşoğlu

Bisiklet için ayrı yol derseniz anlarım ama genel olarak yol ve asfalt kalitesi derseniz, istanbul avrupadan kötü değildir, forumda Almanya da olanlar var, söylesin. Eskidendi ISKI nin heryerde çukur açması ve kapatmaması, Leman dergisinin başlıca espri konusuydu.

Biz Köln de bilmeden aval aval bisiklet yolunda yürürken yanımızdan 100 km hızla bir bisikletli geçti ki ödümüz patladı. Forumda okuyoruz, bizimkinde mangal yapan varmış...şaka gibi...
Yol bisikleti kaldırımdan gitmeye uygun değil, bir de iniş çıkışları yoksa her defasında in bin. Araba kullanma kültürümüz facia olduğuna göre yol bisikletinin Istanbul için uygun olmadığı ortaya çıkar.

@Raşit S

ıstanbulun ıyı yolları yok demıyorum ama yol bısıkletıne gore yol yok bence(kendı kanaatime göre) genel olarak cok tırtıklı..yanı ufakta olsa cukurlar mevcut.

çukura razıyım bizim işyerinin orada bir lağım patlaması var, her yer pis su. bisikletten inip kaldırıma çıkıyorum orayı geçtikten sonra tekrar bisiklete biniyorum. bir haftadır gelen giden yok arkadaş bir belediye bu kadarmı ilgisiz olur oradaki pisliği görmüyolarmı yapmadılar gitti. tekerlek pis olmasında çukurlar sorun değil.

Ben de hiç denemedim yol bisikleti, çok merak ediyorum. En kısa zamanda Decathlon' a uğramak ve denemek istiyorum. O lastikler o kadar ince ki dengemi zor sağlarmışım gibi geliyor :D

@cihat koçaşoğlu

Günaydın, realiteye hoşgeldiniz :)

@Burcuu

valla kesınlıkle denemen gerek kesınlıkle:) lastıkler ınce bastıgının hakkını alıyosun ve ınce olması dengede problem yaratmıyo:)basıyosun gıdıyor arkadaş:):):):):):)

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
@meseduzu

abım hemen beledıyeye haber ette yapsınlar orayı..senın için kulfet olmuştur bır haftadır:):)

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

sen bıkıcaksın kı bıze yer açılsın abim:):)

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

sen bıkıcaksın kı bıze yer açılsın abim:):)

istanbul'un yolları yeterince güzel, bazı yerlerde süper hatta. çukurlara girmemeye çalışacaksınız evet, arada kaçıyor dikkatten serttçe geçiyorsunuz ama yol bisikletleri insanların sandığı kadar narin aletler değiller. mazgallar, çukurlardan çok daha büyük sorun bence ama sadece birkaç yerde tehlikelisi var, sık geçtiğiniz yerdekileri öğreniyorsunuz.

Hani çok bir otorite değilimdir ama, insanların yol bisikletine her türlü nasıl yanlış yaklaştıklarını hayretler içinde okuyorum:

- Yol bisikleti çıtkırıldım değildir.Kırılmaz, çatlamaz, ortadan ikiye ayrılmaz, lastiği her dışarı çıktığınızda patlamaz, akort ayarı hep bozulmaz. Dağa, bayıra vurmayacağınız sürece avrupai kaymak asfaltta, adına asfalt denen ama türk icadı abudik bir yol çeşidi olan "mıcırı dökeriz, üstünü ziftleriz, asfalt deriz" yolda, betonda, sokak arasında, parke taşta, hatta ve hatta arnavut kaldırımında, ve dahi hafif stabilize yolda bile gönül rahatlığıyla kullanırsınız, bisikletinize zeval gelmez.

- Yol bisikleti böyledir, ama kıçınız ve anatominiz böyle değildir. Decathlonun dümdüz epoksi reçine zemininde 15 dk kullanarak, yol bisikletinin aslında gayet rahatsız da olabileceğini anlayamazsınız. Yol bisikleti serttir, vibrasyonu boldur, rahatsızdır, oturma pozisyonu kiminde sırt ağrısı yapar, kiminin kıçı, kiminin kolları. Seleleri ekseriyette serttir, incedir. Alışana kadar eziyet de olabilir. Zart diye de alışabilirsiniz, hiç alışamayıp "lanet olsun içimdeki konfor sevgisine" deyip vaz da geçebilirsiniz, ihtimaldir. Sıkışık trafikte hızlı yol alırsınız ama etrafınıza hakimiyetiniz şehir bisikleti kadar çok değildir.

Daha önce de yazmıştım. Yol bisikletine şıpsevdi olmayın. "Ay ne şekil bisikletim var, mahallede, okulda, şirkette ne havam olur" diye yol bisikleti almayın. Kotla kullanacaksanız yol bisikleti almayın (bu kişisel bir tercihtir ama bence yapmayın) Bir şekilde yolda ve kafi süre mutlaka deneyin.

Ondan sonra aşık olun olacaksanız.

@Efe Yamac Yarbasi

guzel olan yolları vardır elbette ama bızım oralarım yolları pek musayıt degıl yol bısıkletıne.ama yol bısıkletı surmeye musayıt yolların oldugu yerlerde yaşayanlar çok şanslı:)

Geri