Scudo Sports

Dropbarda Frenleme Sıkıntısı

@turcudede
Yol bisikletleri mtb v-frenleri kadar kolay durmuyor. Başıma geldi ondan biliyorum.
Ben o %10 için 400 lirayı gözden çıkarmıştım ama fren ayaklarının uzunluğu kadroya uymadı

Scudo
@Anonim

O da sıkıntı çıkarabilir. 28mm'ye kadar destekliyor yazmış bir yerde. Ben 32mm kullanıyorum.

Arkadaşlat reach ayarı yapın gerçekten önemli bir ayar droptayken fren daha rahat sıkılsada fren kolları uzakta kalıyor ben görüyorum çopu insan parmak ucuyla yakalayıp sıkıyor ani frenlemede yetişemezse sıkıntı reach ayarı sti kol değilde sadece fren bacagının gidona yaklaşmasıdır yani freni sıkmadan sıkıldı gibi duruyor fren sıkma mesafesi azalıyor bunayarı yaparken fren kaliperlerden tel gerginlik ayarını tekrar yapmanız gerekir aytıca reach ayarı sti kolun en tepesindeki kaucugu söktügünüzdr bir delik var shimano için konusursak o delige alyanla sıkıp gevsettiginizde kolun hareket ettigini göreceksiniz yeni nesil sti lerde kaucuk altında alyanla oluyor 105 ten asagı kollarda alyan deliği yok markanın yazdıgı kapahın baglı oldugu plastigi cıkartıp daha kısa boylusunu alıp takıyorsunuz onlardada işlem böyle bilginize

Bu sorun %80 kablolardan kaynaklanır.
Fren kabloları zamanla oksitlenir. Yağmurda ya da trainer üzerinde daha çok kullanan arkadaşlar sık karşılaşır.
Kabloları çıkarıp yağlayın, düzelecektir. Ayrıca reach ayarları da yapılabilir. Son olarak triban 100 modeli ile yazılan başlık için, bu bisiklette frenlerin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Mümkünse yeni bir fren pabucu ve kaliperlerine geçilse hayat kurtaracağı düşüncesindeyim. Çok da bişey beklememek lazım.

Son düzenleme:
@x2772

Papuçları değiştirdim, fren ayarlarını iyice boşa aldım yani kolu sonuna kadar çektiğimde gidona 1cm kalıyor, doğal olarak daha iyi güç uygulayabileceğim yakın olduğu için. Ayrıca yağlama yaptım, sanki sürtünme yokmuş gibi basılabiliyor.

Ama test edemedim, ayağımı burktum şimdilik beklemedeyim. Bu şekilde işe yararsa bir süra daha idare ederim.

105 kaliperleri maksimum 28mm lastiği destekliyormuş, 32mm uyumlu başka iyi fren bulacağım, ya da 28mm lastik ile tura çıkacağım. Bu sene idare edersem seneye güncellerim.

Dün düz yolda küçük bir teste çıktım, frenler çok çok çok daha iyi olmuş. Hibrit bisikletimdeki gibi "dokununca fren" olayı yol bisikletinde işe yaramıyormuş onu anladım. Kolu sonuna kadar sıkarak frenliyorum, kol gidona iyice yaklaştığı için harika güç uygulayabiliyorum. Teli yağladığım için sürtünme de hissetmiyorum hiç. Bayıldım.

Ayağım rampa tırmanacak kadar iyileşmedi, daha sonra bayır aşağı performansı da test edip yazarım.

Geri