Scudo Sports

Dövmesi olan bisikletçiler

Dövme benim değil, internette buldum beğendiğim için paylaştım. Böyle bir dövme yaptırmanın maliyetini bende merak ediyorum. Tahmini olan varsa paylaşabilir mi?

Dövme çok önemli. Vücudunda kalıcı olacak. Merdiven altı dövme salonları yerine bu işi sanat için yapanları bul derim. Böyle bir dövme iyi bir yerde yaptıracak olursan benim tahminim 6-8 bin arası eder.

Benim de aklımda uzun zamandır var; önce profesyonel fotoğrafımı çektirmek, ardından bu işin uzmanı olan grafiker arkadaşıma çizdirip, sonra dövmemi yaptırmak. Bakalım bu yaz olur diye umut ediyorum :)

Scudo
güncel makine açılış fiyatları 350-400 arasında. ben 15 harflik bir dövme yaptırdım normal boyutlarda 1200 lira ödedim. bence yukarıdaki dövmede daha fazla işçilik olacaktır. min 4000 lira diye tahmin ediyorum :)

Sağ bacak kalf kasımın üzerine yaptırdığım bisiklet dövmesi ile dün aralarına katıldığım topluluk. :)

xMt.jpeg

Makine değil de handpoke yöntemi ile yapıldığı için çok fazla acı hissetmedim, isteyene DM üzerinden stüdyo ve sanatçının IG adreslerini yollayabilirim.

Şimdiye kadar nasip olmadı bir kaç kez denedim ama sonuç vermedi. Şimdilik ucundan döndük, ama bundan sonra her an olabilir. Küfürleştiklerim oldu trafikte sırada dövme var. nasip.

Bu da benden gelsin.
Daha önceki sayfalarda yapmayı planladığım bir dövme çizimim vardı.
Onu geliştirdim ve değiştirdim. Sonuç alttaki.
Soldaki 3 adet gül, eşim ve iki kızım için. (Eşimin kızlık soy adı Gül).
Bozkurt ise benim soyadım.

1677498645196.png

Dövme uygulanan deriye su nüfuz etmediği için, alınan gusül abdestleri kabul olmuyormuş. Bu yüzden dövmeliler cünup dolaşıyor, işleri rast gitmiyor, karbon kadroları çatlıyor, ayaklarını spd pedaldan kurtaramayıp düşüyor, trafikte aniden açılan araba kapılarına giriyorlarmış...

Vallahi ben de Diyanet'in yalancısıyım.

Dövme uygulanan deriye su nüfuz etmediği için, alınan gusül abdestleri kabul olmuyormuş. Bu yüzden dövmeliler cünup dolaşıyor, işleri rast gitmiyor, karbon kadroları çatlıyor, ayaklarını spd pedaldan kurtaramayıp düşüyor, trafikte aniden açılan araba kapılarına giriyorlarmış...

Abdestliyken dövme yaptırırsınız kabul olur. Nasıl ayaklara mesh giyip sonra sadece meshin üstüne su sürmekle oluyorsa aynen öyle olmuş olur. İmam gezginin fetvası.

• Beğen
Tepkiler: Wéndigo23
Merhaba arkadaşlar, 35 yaşından sonra ilk dövme olarak kızımı sembolize eden bir dövme yaptırmak var aklımda.
Bu alanda gerçek bir "sanatçı" arayışındayım. Özellikle Anadolu yakası tercihim olur ama gerekirse karşıya da gider gelirim. Var mı tecrübesini paylaşacak olan?

Seviyoruz:)IMG_20230603_223530.jpg

• Beğen
Tepkiler: brave17

Kuranı Kerim'de Dövmenin yasaklanması veya tamamen men (Haram) edilmesi yönünde bir ayet yok. Ama hadislerde ve kaynaklarda ise;

Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120).

Diyanetin son zamanlardaki tutumu, bazı saçma sapan açıklamaları, insanlarda tepkiye yol açtı. Bizlerin gözünde eski itibarı var veya yok.

Ama bazı gerçekleri de bir müslüman olarak doğru algılamak lazım, yukarıdaki hadiste bile peygamber efendimiz haram dememiş, Ama yaratıcının bize verdiği bu bedeni haşa beğenmiyor ve onu değiştirmeye uğraşıyoruz. Bu şekilde tutum sergileyen kişilerinde onun rahmetinden uzak olacağını bildirmiş.

Uzun oldu belki kusura bakmayın, burda önemli olan nokta, insanların inandığı ve değer verdiği şeyleri tiye almaktan vazgeçin. Neye inanıyor ve nasıl yaşamak istiyorsanız yaşayın.

Sağlıcakla kalın.

Ama bazı gerçekleri de bir müslüman olarak doğru algılamak lazım, yukarıdaki hadiste bile peygamber efendimiz haram dememiş, Ama yaratıcının bize verdiği bu bedeni haşa beğenmiyor ve onu değiştirmeye uğraşıyoruz. Bu şekilde tutum sergileyen kişilerinde onun rahmetinden uzak olacağını bildirmiş.

O zaman şöyle mi anlamalıyız? Saçlarını boyatanlar, tırnaklarına oje sürenler, makyaj yapanlar, saçlarını veya sakallarını tıraş edenler, vücutlarındaki istenmeyen tüyleri aldıranlar, spor yaparak zayıflamaya çalışanlar, vücut geliştirme ile uğraşanlar, yani "yaratıcının bize verdiği bu bedeni haşa beğenmeyip onu değiştirmeye uğraşanlar" yaratıcının rahmetinden uzak mı kalıyorlar?

O zaman şöyle mi anlamalıyız? Saçlarını boyatanlar, tırnaklarına oje sürenler, makyaj yapanlar, saçlarını veya sakallarını tıraş edenler, vücutlarındaki istenmeyen tüyleri aldıranlar, spor yaparak zayıflamaya çalışanlar, vücut geliştirme ile uğraşanlar, yani "yaratıcının bize verdiği bu bedeni haşa beğenmeyip onu değiştirmeye uğraşanlar" yaratıcının rahmetinden uzak mı kalıyorlar?
Evet

"yaratıcının bize verdiği bu bedeni haşa beğenmeyip onu değiştirmeye uğraşanlar"
O halde neden erkekler için "sünnet" gibi dini bir mecburiyet var, bu bedeni geri dönüşü olmayan bir şekilde değiştirmek değil mi? Ayrıca sünnet neden "sünnet" olduğu halde yani ifa etmenin sevap terkinin günah olmadığı bir eylem olduğu halde müslümanlığın alamet-i farikası olmuş, farzlardan bile daha öncelikli bir ritüel haline gelmiş.

Abi niye konuyu "Nihat hocayla huzura doğru" formuna getirdiniz?

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
Geri