Scudo Sports

Dövmesi olan bisikletçiler

@Mehmet Altuğ 'un olduğu her konu buraya buraya evrilir, adam tutamıyo kendini. Bu ne kindarlık anlamadım. Seçimi kaybedince saldıracak yer arıyorlar işte. Cehape kindarlığı.

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
Scudo
O halde neden erkekler için "sünnet" gibi dini bir mecburiyet var, bu bedeni geri dönüşü olmayan bir şekilde değiştirmek değil mi? Ayrıca sünnet neden "sünnet" olduğu halde yani ifa etmenin sevap terkinin günah olmadığı bir eylem olduğu halde müslümanlığın alamet-i farikası olmuş, farzlardan bile daha öncelikli bir ritüel haline gelmiş.

İhsan Eliaçık'ın anlattığı bir fikra var, nakledeyim...

Hans, Türk kızı Hatice'ye aşık olmuş. Evlenme teklif etmiş Hatice'ye. Hatice ise "Evleniriz ancak benim ailem mütedeyyindir. Önce Müslüman olman lazım" demiş. Hans "Hay hay, olurum, ne yapmam lazım?" diye sorunca Hatice ağzındaki baklayı çıkarmış; "Ucundan azıcık kestireceksin!"

Aşkından gözü hiçbir şeyi görmeyen Hans, sünnet olmayı kabul etmiş. Müslüman olmuş ve evlenmiş Hatice'yle. Ancak Müslüman olduktan sonra, eski hayat tarzını devam ettirmekte sıkıntılar yaşamaya başlamış. Alkol yasak, günde 5 vakit namaz kılınacak vs. Çok bunalmış tabii. Hatice'ye açmış konuyu. "Yahu ben beceremedim bu Müslümanlığı. Çıkacağım bu dinden". Hatice bağırmış; "Aman sakın ha! Bizde dinden çıkanın boynu vurulur!"

Hans bunu duyunca kendi kendine söylenmiş: "Yahu ne acayip bir din... Girerken alttan, çıkarken üstten kesiyorlar!" :)

Arkadaş dövme yaptırmak istediği ve Anadolu yakası iyi bir dövmeci önerisi almak istediğini belirttiğini okudum. Sonra konu nerelere evrilmiş neler yazılmış neler :). @Samet M. hikayesi olan bir dövme ve kşiye özel tasarım yapan bir ustayı tercih etmeniz çok iyi olacaktır. Zaman içerisinde pek çok arkadaşım farklı kişilere dövme yaptırdı, kimisi gerçekten başarılıyken bazıları vasat kalan çalışmalardı. Demem o ki , isteemzseniz sildirme opsiyonu bakidir ama olmuşken size özel ve isteğinizi tam yansıtabilen bir çalışma ortaya koyabilecek bir sanatçıyı seçmeniz iyi olacaktır. Yönelendirebileceğim bir isim benim şu anda yoktur. Selamlar

Geri