Üretmeyen bir ekonomi, enerji de dışarı bağımlı bir Ülke, sürdürülen icraatlarla tarımı bitmiş, hayvancılığı bitmiş bir Ülke. Topraktan ümidini kesen köylüsü, çiftçisi en verimli olduğu alandan el çektirilip şehirlerde sermayenin kölesi edilmiş bir Ülke. Eğitim sistemi iflas etmiş, yıllardır doğru dürüst bir eğitim sistemi oturtulmamış bir Ülke. Askeri, polisi, öğretmeni, doktoru, adalet mensupları hepsinin itibarının sıfırlandırıldığı bir ülke. Tablo daha da kötü ama bunlar düzenin bozukluğunun başlıca sebepleri. Bu Ülke de bunlar düzelmedikçe her sene ilkbahar, yaz, son bahar, kış, ekonomik sıkıntı olarak ta 5. mevsimi yaşayıp dururuz. Ben 43 yaşındayım bu yaşıma kadar sürekli 5 mevsim yaşadım. Umarım dürüst adil bir insan çıkar gelir şu Ülkeyi düzeltir. Din tacirleri ile sahte Atatürkçülerle, sahte Milliyetçilerle bu süreçte artık sona gelindi. şimdiki nesil bizim gibi sindirilmiş değil, sabırsız ve istiyor, şükretmesini bilmiyor. hepsini bir gün yaptıkları yanlış hesapların içine hapsederler. Bu sondan yasaklamalarla da kurtulamazlar.