Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Eskiden, heryerde bisiklet göremezdim ,artık yaşlı amcalar bile bisiklet kullanıyor.Maddiyat ,otobüse binse git gel ücreti 7 lira.

Scudo
Var mı inmesi ya da çıkması için yapabileceğimiz bir şey, yok
Ben bu iletiye katılıyorum. Elden bir şey gelmiyorsa susmak daha anlaşılabilir. Belki de bir şeyler yapmak.
Örneğin ben (geçmişte olan bir olay) Türkiye'ye gelmeme bir kaç ay kala bir şey almak istedim. İnternette bakarken Türkiye'de buldum. 30 € daha pahalı. Bekledim Türkiye'de aldım.
Evet kerizim ben.🤣

Adamın yazısından sürekli cımbızlama yapmayın yaw :D Arkadas aslında bı ileriki (belkıde geri veya olamaması gereken bı evre) evreye geçmiş. biz işin biraz mızahındayız ama arkadaş artık çaresizlik, bitkinlik, bıkmıslık, umutsuzluk asamasında yazısının geneline bakılırsa. Yalan yok benımde pek ülkeden gidişattan umudum yok. Olsa ne yazar en ıyı ıhtımalle gelecek 10 yılımda bundan ıyı olmayacak diye düşünüyorum. Gençliğim gittikten sonra...

Dolarla maaş almıyoruz maalesef ama ülkemizde yoksul halkın en temel gıdası hazır makarna, mantı üretimi için 2020 yılında ilk 5 ayda 1 milyon ton buğday ithal ettik. Rakamın düşmesinde pandemi etkili olurken iktidar kanadından alınan aksiyon ile ithal buğdayda gümrük vergisi sıfırlandı. Yerli üreticiye sıfır gümrük vergisi ile müthiş bir destek verilirken 2019 yılında bu rakam 9,8 milyon ton seviyesindeydi!

Yani tencereyi kaynatan en ucuz gıda hazır makarna, mantı vs. dolar ile geliyor. O yüzden dolar bizi ilgilendirmez demek af edersiniz ama toplum zekasına hakarettir. Bana hakaret eden insanla kavga etmek yerine dalga geçerim.

Ülkemizi en iyi özetleyen en iyi iki rap parçası bunlar galiba. Parçalar cok eski değil ama rap acısından yenıde sayılmaz. Henüz ülkede bişeylerın farkında olanları sayısı az iken yazılan parcalar. Rhymeların gündem olmak için değil gündemi elestırmek ıcın yazıldığı zamanlar :)

Evrene pozitif enerji yaymalıyız. İşçilik ücretleri 300 usd altına inmesi ne demek? Çindeki fabrikaları sök, siirte kur demek.

Evrene pozitif enerji yaymalıyız. İşçilik ücretleri 300 usd altına inmesi ne demek? Çindeki fabrikaları sök, siirte kur demek.
Keşke olsa öyle birşey,Çin gibi stabil olmayan bir ülke olduğumuz için,Yatırımcılar buradan üretim hatlarını kaldırıp Bulgaristan'a ve diğer balkan ülkelerine taşıyor. Her önüne gelen ülkeye Eyyyy dersek olacağı bu.

Keşke olsa öyle birşey,Çin gibi stabil olmayan bir ülke olduğumuz için,Yatırımcılar buradan üretim hatlarını kaldırıp Bulgaristan'a ve diğer balkan ülkelerine taşıyor. Her önüne gelen ülkeye Eyyyy dersek olacağı bu.
çin stabil olmasa hindistan gibi aynı kalırdı. GSMH artmazdı. Çinde orta sınıf büyüyor. ayrıca endüstri 4.0 ile otonom üretimlerden dolayı bazı yatırımlar ülke içine dönebiliyor avrupa ülkelerinde.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
John : 2000 $ dolar asgari ücret alıyor. ve 1 aylık maaşının yarısıyla iphone 12 pro alabiliyor. Abd fiyatı 1100 $ altında
Ali : 2400 ₺ asgari ücret alıyor telefonun türkiye fiyati 18000 ₺ civarinda en kötü 7 ay çalışması gerekiyor ve burda bazı arkadaşlar doları TL Çevirmesin birim fiyatından bahsediyorum. ÜLKENİN Alım gücü ne halde görün illa bunu telefon markası olarakta bakmayın beyaz eşya gıda araştırın yurtdisinda insanların çektiği videolara bakın Ama lafa geldimi John bizi kıskanıyor. 🤣🤣 YOK EFENDİM ALIM GÜCÜ ELDEN GEDIEHH FAKİRLİK GELIYEAH Bugün SADECE 2 PAKET ŞEKERE VE 1 KİLO CAY 1 ADET BURN ENERJI İÇECEĞİ 2 PAKET SAKIZ VERDIM PARA 80 ₺ Ortada yiyecekte yok ama burn aldım bide sakız bunlar lüks keyfi şeyler Daha ne deyim. =-/

Su anda oncelikle planlanan durum su bence ; USD ve EUR , kesinlikle düşmeyecek ve hatta bilinçli olarak daha da artirilacak .
Sebebi de Cin’e gore daha ucuz is gucunu oluşturabilmek ve tabii ki , su anki Cin’in isçilik maliyet seviyelerine gelmek ve pandemi nedeniyle ozellikle Avrupa pazarinin uzak durduğu Cin uretim ve isçilik hattini ülkemize tasimak ve diger buyuk bir uretim hatti olabilmek.
Böylece, zaten Cin’den cok daha kaliteli olan uretimi artik , dusuk isçilik maliyetleri ile uretmek ve ozellikle Avrupa’ya bunu ihraç edebilmek ve hatta daha da önemlisi , buna güvenen/maliyetleri düşecek yabanci sermayeyi Avrupa’dan buraya uretim noktasi icin cekebilmek.
Ulkemizin cografi konumu ve lojistik hakimiyetini de katarsak , Avrupa’ya hem kaliteli hem de hizli bir sekilde urunleri yetiştirmek icin bulunmaz kaftan durumunda olduğumuzu da belirtmek isterim.

Ancak , cok daha önemli bir konu var, dikkatiniz çekerim ; Cin’in dusuk maliyetli isçilik ve tum dünyadan cektigi yatirimlardan ve kez’a ihracattan kazandigi paralari , resmen Amerika’nin bir kopyasi gibi tum USD ve altinlari ulke rezervlerinde sakladi.
Biz bunu başarabilecek miyiz ?
Sahsi kanaatim , bu yönetim anlayisi ile mumkun değil…

@a.valverde

Dünyada negatif faizde yatan, yani mevduat sahibinin üste para ödediği yaklaşık 1.5 trilyon dolar fon mevcutken %15 faiz veren bir ülkeye sıcak para girişi olmuyorsa, işçiliği Çin fiyatlarının altına da indirseniz yabancı doğrudan yatırımı ülkeye çekemezsiniz.

Yabancı yatırımcının aradığı tek şeyin yüksek faiz olmadığını, önüne gelene atar gider yapmayan, hukuku herkese karşı eşit uygulayan, Dünya'nın geri kalanına entegre bir yönetim sistemi olduğunu bizimkiler de bal gibi biliyor ama, işlerine gelmiyor elbette.

@a.valverde
Yabancı yatırımcının aradığı tek şeyin yüksek faiz olmadığını, önüne gelene atar gider yapmayan, hukuku herkese karşı eşit uygulayan, Dünya'nın geri kalanına entegre bir yönetim sistemi olduğunu bizimkiler de bal gibi biliyor ama, işlerine gelmiyor elbette.

Kesinlikle dogru , zaten yapilmasi dusunulen guya(!) reformlar vs vs buna zemin hazirlamak ve enim soyledigme guc eklemek icin soylenen seyler.

• Beğen
Tepkiler: gunesmubin
Ya bunun aslında analizi bız sctk bıde sıvıyoruz :) olaya bak ıs gucunu ucuzlatmakmıs :) lafım sana değil yanlış anlama bu dedıgını galiba bı yetkilide demişti bı yerde daha duydum ben bunu ama cıkaramıyorum :D

Üretimin Çin'den Ortadoğu'ya kayma ihtimalini zayıflatan bir kaç parametre:

- Hammadde: Çin'de istediğiniz tüm hammaddeye ulaşabilirken ülkemiz bu konuda çok fakirdir. En basit örneği nadir toprak elementi zenginleştiremememiz...

-Politik İstikrar: Volkswagen'in yatırımını iptal edip Balkanlara taşıması örnek verilebilir. İşçiliğimiz Balkanlara göre çok daha ucuz olmasına karşın demokratik hukuk devleti olamadığınızda Batılı yatırım gelmiyor kolay kolay. Asgari ücret 300€ bile değil bu ülkede...

Yani kur yükselsin, yatırım gelir cümlesi masaldır.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Üretimin Çin'den Ortadoğu'ya kayma ihtimalini zayıflatan bir kaç parametre:

- Hammadde: Çin'de istediğiniz tüm hammaddeye ulaşabilirken ülkemiz bu konuda çok fakirdir. En basit örneği nadir toprak elementi zenginleştiremememiz...

-Politik İstikrar: Volkswagen'in yatırımını iptal edip Balkanlara taşıması örnek verilebilir. İşçiliğimiz Balkankara göre çok daha ucuz olmasına karşın demokratik hukuk devleti olamadığınızda Batılı yatırım gelmiyor kolay kolay. Asgari ücret 300€ bile değil bu ülkede...

Yani kur yükselsin, yatırım gelir cümlesi masaldır.

Hangi hammadde ve hangi urun icin ? zaten Carbon black/is karasi ve buna benzer kimyevi urunlerin ureticisi Rusya ve bize gelisi yani maliyetleri en ucuz yer.,
Politik istikrar icin dediginiz dogru ancak bir ust mesajda bunu belirttim ; istenilen ve piyasaya empoze edilen su an her yerde konusulan ; reform hareketleri ozellike hukuk , demokrasi ve ekonomi alanindaki yeni hareketler.

Hangi hammadde ve hangi urun icin ? zaten Carbon black/is karasi ve buna benzer kimyevi urunlerin ureticisi Rusya ve bize gelisi yani maliyetleri en ucuz yer.,
Politik istikrar icin dediginiz dogru ancak bir ust mesajda bunu belirttim ; istenilen ve piyasaya empoze edilen su an her yerde konusulan ; reform hareketleri ozellike hukuk , demokrasi ve ekonomi alanindaki yeni hareketler.

Hammadde hususunda belirttim en basit örnek nadir toprak elementi işleyemememiz.
Linki: (link).

Reformlara girmeyeceğim. Aldanmak isteyen insanı ikna edemezsiniz. Jet Fadıl'ın her seferinde vurgun yapması gibi bir şey. İnanan varsa 6 ay sonra hangi yatırımların gerçekleştiğini mesaj atabilir bana.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@a.valverde damat gıbı yazdın valla okudum ama anlamakta zorlandım :) iyi olacakmış gıbı ama kötüde gibi bişey.

İşin şakası bır yana önemli olan oy almak keseyı doldurmak vs. Uzatmamak içinde @Osmın ın 2. Parafını tekrarlıyorum :)

Geri