İsmetCanpolat
Aktif Üye
- Tepki
- 168
- İsim
- İsmetCanpolat
- Başlangıç
- 2003—04
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
bir insan TL ile çalışıyorsa neden gelip burada dolar çıkacak haberi verir aklım almıyor
Ben bu iletiye katılıyorum. Elden bir şey gelmiyorsa susmak daha anlaşılabilir. Belki de bir şeyler yapmak.Var mı inmesi ya da çıkması için yapabileceğimiz bir şey, yok
Keşke olsa öyle birşey,Çin gibi stabil olmayan bir ülke olduğumuz için,Yatırımcılar buradan üretim hatlarını kaldırıp Bulgaristan'a ve diğer balkan ülkelerine taşıyor. Her önüne gelen ülkeye Eyyyy dersek olacağı bu.Evrene pozitif enerji yaymalıyız. İşçilik ücretleri 300 usd altına inmesi ne demek? Çindeki fabrikaları sök, siirte kur demek.
çin stabil olmasa hindistan gibi aynı kalırdı. GSMH artmazdı. Çinde orta sınıf büyüyor. ayrıca endüstri 4.0 ile otonom üretimlerden dolayı bazı yatırımlar ülke içine dönebiliyor avrupa ülkelerinde.Keşke olsa öyle birşey,Çin gibi stabil olmayan bir ülke olduğumuz için,Yatırımcılar buradan üretim hatlarını kaldırıp Bulgaristan'a ve diğer balkan ülkelerine taşıyor. Her önüne gelen ülkeye Eyyyy dersek olacağı bu.
@a.valverde
Yabancı yatırımcının aradığı tek şeyin yüksek faiz olmadığını, önüne gelene atar gider yapmayan, hukuku herkese karşı eşit uygulayan, Dünya'nın geri kalanına entegre bir yönetim sistemi olduğunu bizimkiler de bal gibi biliyor ama, işlerine gelmiyor elbette.
Üretimin Çin'den Ortadoğu'ya kayma ihtimalini zayıflatan bir kaç parametre:
- Hammadde: Çin'de istediğiniz tüm hammaddeye ulaşabilirken ülkemiz bu konuda çok fakirdir. En basit örneği nadir toprak elementi zenginleştiremememiz...
-Politik İstikrar: Volkswagen'in yatırımını iptal edip Balkanlara taşıması örnek verilebilir. İşçiliğimiz Balkankara göre çok daha ucuz olmasına karşın demokratik hukuk devleti olamadığınızda Batılı yatırım gelmiyor kolay kolay. Asgari ücret 300€ bile değil bu ülkede...
Yani kur yükselsin, yatırım gelir cümlesi masaldır.
Hangi hammadde ve hangi urun icin ? zaten Carbon black/is karasi ve buna benzer kimyevi urunlerin ureticisi Rusya ve bize gelisi yani maliyetleri en ucuz yer.,
Politik istikrar icin dediginiz dogru ancak bir ust mesajda bunu belirttim ; istenilen ve piyasaya empoze edilen su an her yerde konusulan ; reform hareketleri ozellike hukuk , demokrasi ve ekonomi alanindaki yeni hareketler.
siz yazilanlari okuyor musunuz ?@a.valverde şahlanacak mıyız yani?