Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Doların yükselmesini Tahtakale'de elinde telefon misali bekleyip fiyat yükselten yurdum esnafı şu ara ölü numarası yapıyor.
Bir ülkede dövizin bu kadar kısa sürede bu kadar değişken ve genel olarak yukarı ivmede olması başlı başına rezalet zaten.

Scudo
Başlık 7 plus olmadı hala. Anladım, 3 plus olana kadar beklemek taraftarıyız.

7.69 :D Amma sert düştü, ne kadar düşücek aceba ? Bu kadar kısa sürede yaklaşık 1 lira düşmesi hayra alamet değil. 8.20den mal alanlar batar..

@Mehmet Metin Levent

Herkes 19 Kasım'daki toplantıyı bekliyor. Yüce hükümdarımız müsaade edip en az 450 baz puan artırmazsa faizleri gene çarşı pazar karışacak.

Yok faiz düşerse enflasyon da düşer saçmalığından çark edip 450-500 baz puan artırırlarsa kur biraz daha gevşer. Başka bir saçmalık daha yapmazlarsa yılbaşına kadar durulur ortalık.

Ama yılbaşından sonra Biden amca orada bak, geliyor o_O

Caatsa'ya girersek ne olacak onu düşünüyom ben.

Ben bu düşüşü kazanın doğurmasına benzetiyorum.
Takip ettiğim bir ekonomist, ekonomi için dövizdeki sert hareketlerin istikrarlı bir çıkıştan daha kötü olduğunu yazmıştı. Göreceğiz artık.

Petrolü olmayan Iran ile nükleer füzesi olmayan K Kore benzeri birşey olabilir mi? Ayrica Iran daki dışişleri de bizde yok . En fenası sanırım o.
Sanayi olarak iki örnekten de daha gelişmiş olmamıza rağmen ,exportumuzun çok büyük bir kısmı Amerika'ya ve onun kukla devletlerine ,Irak vs.En az bir 10 yıl ,halkın çok hızlı bir şekilde fakirleşeceği doğru ,ama tarımsal olarak eskiden kendi kendine yeten bir ülke olan ülkemiz,sanayileştiği ve şehirleştiği için çok büyük sıkıntıya girebilir.Zira sanayileşmiş bir ülkesin, en azından kritik parçaları kendin üretecek yan sanayin ve büyük sanayin var, ama tarım çok kötü konumda .Petrolü hallettik desek ülke kendi kendine yetebileceği kadar yeter.Tabi 10-20 kat fakirleşerek,ekmek yoksa çay içerek.Gelecekten aşırı umutsuz değilim ben hatta umutlanmaya başladım bile diyebilirim Türkiye'de restoran açmayı bile planlamaktayım ekonomisi düzelirse ve otokrat yönetimden kurtulursa.Zira Rusya,Azerbaycan,Türkiye,Belarus gibi ülkelerin hükümetleri önümüzdeki 10-20 yılda çözülecek gibi.Zira halk ,daha liberal bir yönetim anlayışı istiyor ,daha özgürleşmek istiyor ,tabi bu yönetimler, buna karşı yapacak birşey yok ,o konuda sandıkla geleni sandıkla göndereceksiniz.Özellikle 50 yaş üstü, dayılar, amcalar,teyzeler, çok büyük sıkıntı burada, zira onlar çok eskiyle kıyaslıyorlar ülkeyi evet Türkiye'de her ülke gibi 40 yılda gelişti ama "tüp guyruğu var idi,ekmekleri reçeteyle alıyoduk. "gibi laflar sayesinde aza aşırı bir şekilde şükrede şükrede,kurbağanın hikayesine dönüştü ülkemiz.Neydi, hikayede kurbağayı suya atıyorlar ,altını yavaş yavaş açıyorlar, kurbağa ne olduğunu anlamadan, yavaş yavaş pişiyor ve hakkı rahmetine kavuşuyor ,umarım ülkemizin ve halkımızın başına bu gelmez.Zira bu zamlar ve vergiler çok komik seviyede.Her sene gelen zamları ,yeni vergileri, çıkıp protesto eden yok ,olsa da "polis+toma" ikilisi ile karşılaşıyor zaten.Ülkeme geri dönmeyi çok isterim düzelirse.Yatırım yapıp geliştirmeyi.Ama bu yönetim sistemiyle malesef.Kısa vadede umut yok gözümde.Uzun vadede ,Allah Kerim.Umarım herşey çok daha güzel olur.

Nur topu gibi resesyonumuz hayırlı olsun. Amca çıkıp acı reçete'den bahsediyor. Bu filmi 90'lardan hatırlıyorum ben 🙄

@İsmetCanpolat üretimin hatta genel anlamda ekonominin temeli ve amacı insan iken hatta daha ekonomist yok iken ilk ekonomistler insan üzerine çalışanlar iken kendi insanını doyurmadan ,giydirmeden , barındırmadan , egitmeden ,ürettiğin eşya ile donatmadan sadece yabancıya çalışınca yine bir ise yaramaz ki.
Hizmet sektörü denilen kolaycilikla bir yere kadar.
@Sadettin Z. Düşük faizle( tabiki eskiye göre ucuz, dışarıdaki faize kıyasla değil ) borçlanarak ithal eşya alınca milletin akli sasti. ( kaldiki bankalar , uzun vadeli yüksek miktarları krediyi üretime yönlendirmek yerine, daha az parayla daha yüksek faizle , daha az batma riski ile daha fazla kişiye paylastirarak dağıtmayı tercih etti.)

Şişerek büyüyüp inekle yarışmaya çalışan kurbağa hikayesi gibi. Daha satın alarak içini doldurdugumuz evlere güvenemiyoruz. Ithal arabalarla dolu trafik sorun olmuş . Ithal bisikletlerimiz ile dolaşmaya kaza yada saldiri nedeniyle can guvenligimizden dolayi korkuyoruz.

Şubat 2021 ye kadar rahatız. Dolar 6.5 liraya kadar bir soluklanır. Ama fiyatlar kolay beri düşmez. Bu 6.5 bandında cesaretli ithalatçılar belki biraz malzeme, bisiklet ve aksesuar alır ama fiyatları düşüreceklerini tahmin etmiyorum. Bir ihtimal minik bir insaf ile yüzde 10 gibi sembolik indirimler olabilir. Takip ettiğim bir softshell bisiklet şeysi vardı. 450 lira ile 2 yıl evvel giriş yaptı. 500 lira oldu, 600 oldu, 700 oldu sonra hooop 1000 lira oldu. Aynı ürün aynı dükkanda 2 senede benden fazla değerlendi. Bu saatten sonra 700 liraya düşse güle oynaya almaya yeltenirim ama içimden bir ses beni durdurur.

€ dokuzun altına, $ sekizin altına inmiş. :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Üç gün önce sipariş geçtim bu gün geçseydim 40 tl cepte duruyor olacaktı :)

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
€ dokuzun altına, $ sekizin altına inmiş. :ssrtcbya:

Ölümü gösterip, sıtmaya razı etti yüce hükümdarımız. Geçen sene başında dolar kurunun 7.5 TL olacağına sevineceğimizi söyleselerdi hadi oradan derdik. :)

Bknz: Dolar 7.57 TL'ye düşünce sesi çıkmayan bisiklet forumcu(!)
Ekşi sözlük kullananlar anladı bile(Bu yorum goygoy amaçlı yazılmıştır) :koptum:

Son düzenleme:
dolar 1,4'ten 8 sularına yükseldiği için 50 kuruşluk doların düşüşü işime gelmez :)
@Mansouki konu silinmiş üstteki mesajdaki abimize yanıt vermiştim ynalış anlaşılma olmasın

Geri