Petrolü olmayan Iran ile nükleer füzesi olmayan K Kore benzeri birşey olabilir mi? Ayrica Iran daki dışişleri de bizde yok . En fenası sanırım o.
Sanayi olarak iki örnekten de daha gelişmiş olmamıza rağmen ,exportumuzun çok büyük bir kısmı Amerika'ya ve onun kukla devletlerine ,Irak vs.En az bir 10 yıl ,halkın çok hızlı bir şekilde fakirleşeceği doğru ,ama tarımsal olarak eskiden kendi kendine yeten bir ülke olan ülkemiz,sanayileştiği ve şehirleştiği için çok büyük sıkıntıya girebilir.Zira sanayileşmiş bir ülkesin, en azından kritik parçaları kendin üretecek yan sanayin ve büyük sanayin var, ama tarım çok kötü konumda .Petrolü hallettik desek ülke kendi kendine yetebileceği kadar yeter.Tabi 10-20 kat fakirleşerek,ekmek yoksa çay içerek.Gelecekten aşırı umutsuz değilim ben hatta umutlanmaya başladım bile diyebilirim Türkiye'de restoran açmayı bile planlamaktayım ekonomisi düzelirse ve otokrat yönetimden kurtulursa.Zira Rusya,Azerbaycan,Türkiye,Belarus gibi ülkelerin hükümetleri önümüzdeki 10-20 yılda çözülecek gibi.Zira halk ,daha liberal bir yönetim anlayışı istiyor ,daha özgürleşmek istiyor ,tabi bu yönetimler, buna karşı yapacak birşey yok ,o konuda sandıkla geleni sandıkla göndereceksiniz.Özellikle 50 yaş üstü, dayılar, amcalar,teyzeler, çok büyük sıkıntı burada, zira onlar çok eskiyle kıyaslıyorlar ülkeyi evet Türkiye'de her ülke gibi 40 yılda gelişti ama "tüp guyruğu var idi,ekmekleri reçeteyle alıyoduk. "gibi laflar sayesinde aza aşırı bir şekilde şükrede şükrede,kurbağanın hikayesine dönüştü ülkemiz.Neydi, hikayede kurbağayı suya atıyorlar ,altını yavaş yavaş açıyorlar, kurbağa ne olduğunu anlamadan, yavaş yavaş pişiyor ve hakkı rahmetine kavuşuyor ,umarım ülkemizin ve halkımızın başına bu gelmez.Zira bu zamlar ve vergiler çok komik seviyede.Her sene gelen zamları ,yeni vergileri, çıkıp protesto eden yok ,olsa da "polis+toma" ikilisi ile karşılaşıyor zaten.Ülkeme geri dönmeyi çok isterim düzelirse.Yatırım yapıp geliştirmeyi.Ama bu yönetim sistemiyle malesef.Kısa vadede umut yok gözümde.Uzun vadede ,Allah Kerim.Umarım herşey çok daha güzel olur.