Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
Şimdi hepinize uzman sorusu
Berat, istersem doları düşürürüm dediydi ya

1.Berat istifa ettiğinde doların düşeceğini biliyordu da öyleyse istifa ederim dolar düşsün mü dedi.
2.Yoksa dolar mı Berat'ı düşürdü.

Benim devreler yandı.
Reddit'te buna benzer bir yaklaşım vardı. İstesem doları düşürürüm dedim inanmadılar, istifa ettiğim gibi dolar düştü şeklindeydi. Bir de Efe Aydal'ın troll karakteri Hans Bilal yöntemi var. Hatta bir videosunda "kardeşim doğuda elektrik kaçak olduğu için bedava değil mi yerli bilgisayarlar ile bitcoin kasalım sonrada satarız" diyordu.
Şu da videosu :

Dosyalar

• Hans Bilal.jpg
    Hans Bilal.jpg
    123,8 KB · Okunma: 24
Son düzenleme:
@hamlet2006 Ümmet i Euro ( mark )
Bu vatandaş trollemede bayağı iyi. Birkac tanesini izlemistim.

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: sccetin
Yokardan aşağı bırakılan elastik top serbest düşüş yapar. Sonra zıplar. Yokardan aşağı atılan elastik top, daha hızlı düşer ammaaa daha yükseğe zıplar.
Dediğin oluyor şu an 8,40a doğru... Çok dengesiz ekonomimiz var, 18kasımda MB faiz açıklaması yapıcakmış. Faiz haramdır diyecek ve 9 olucak

Dediğin oluyor şu an 8,40a doğru... Çok dengesiz ekonomimiz var, 18kasımda MB faiz açıklaması yapıcakmış. Faiz haramdır diyecek ve 9 olucak
Baktın dolar 8.40 şaaaak bir damat istifa ettirirsin. Afallar kur, ertesi gün bir damat daha basar istifayı. Devrisi gün bir damat daha istifa eder. Kur yerle bir. Şaaaak diye olacak ama istifalar.

@hamlet2006 Bu video ironi mi gerçek mi acaba diye düşünüyorsam ki, uzun süre düşündüm vay halimize.

• Hahaha
Tepkiler: hamlet2006
Gene birileri servetine servet katıyor...

Tarihi bir an yaşadım yine kendi adıma. Şov haber “ekonomide bahar havası yaşanıyor” başlığıyla haber yaptı, dolar sert düştü dedi. Reyis de TL’ye güvenin demiş
F3210AE6-5F30-4810-9E99-A4DAFC7D83EA.jpeg
euro 9.2
Dolar 7.8
Bu da sert düşmüş hali :D Geçen yıl 3 liraya alınan herhangi bir ürünü bu yıl 4 liraya gördüğümüzde “kelepir” diyoruz

Tarihi bir an yaşadım yine kendi adıma. Şov haber “ekonomide bahar havası yaşanıyor” başlığıyla haber yaptı, dolar sert düştü dedi. Reyis de TL’ye güvenin demiş
246856 dosyayı görüntüle
euro 9.2
Dolar 7.8
Bu da sert düşmüş hali :D Geçen yıl 3 liraya alınan herhangi bir ürünü bu yıl 4 liraya gördüğümüzde “kelepir” diyoruz
Bu düşüş hayra alamet değil hemen yastık altı dövizlerimizi çıkarıp TL'ye geçirmemiz lazım. Adamlar o kadar okumuş bakan yada başkan olmuş yani vardır bildikleri. Çalıştığım ofisten örnek vereyim bugün bu yazdığımı ciddi olarak yapan birisi vardı, dövizleri ve altınları elden çıkarmak lazım diyerek çıktı. Kendisine madem TL değerliydi niye döviz aldın diye sorduğumda ise bir ton şey söyledi ama elimden buraya yazmak gelmiyor. Kendi yağımda kavruluyorum başıma iş açmaya gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Piyasa 19 Kasım'daki MB toplantısından çıkmasını beklediği asgari 600 baz puan faiz artışını fiyatlıyor. Ancak benim tahminim, vaziyeti idare etmek adına 200-250 baz puanlık bir artış yapılacağı ve şu an için oluşan iyimser havanın 180 derece tersine döneceği yönünde. Zira en yetkili mercideki "faiz enflasyonun sebebidir" saplantısı hala olduğu yerde duruyor; birkaç isim/danışman değişimiyle kolay kolay aşılabilecek bir engel de değil bu.

Not: Bu yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.

MB net rezervlerinin -44 milyar dolar olduğu, S400, Halkbank davalarının sonucu olacak CAATSA yaptırımlarının ensemizde bittiği, doğu akdeniz ve Libya meselesi yüzünden AB yaptırımlarının söz konusu olduğu bir ortamda iki bürokrat değiştirerek sorunların çözüleceğine inanan varsa gitsin satsın elindeki dövizi.

Param olsa gider dolar alırım hazır bir adım geri gelmişken, ama olmadığı için sorun yok. :hhhhhh:

Size de düşse dert, çıksa dert. Anlayamadım. İsterse 3 lira düşsün artık bu fiyatlar düşmez.

Son 5 yıla bakıldığında genel gidişat aynı. Arada bi sert yükselip düşmeler oluyor. O da birilerini yolmak için yapılan hareketler.
1605113569024.png

Dosyalar

• 1605113510378.png
    1605113510378.png
    35,7 KB · Okunma: 0
Bişey olmaz yakın zamanda aynı seviyeye gelir.

"8 -" niye demiyoruz da 7+ diyoruz :snzdglsn:
Adam kendini feda etti 8'den düşürdü. :D
En mantıklısı. Artık dolar başaşağı verdi 1.16 liraya kadar yolu var. Ama 19.99 lira algısı gibi düşün. 20 liraya 1 kuruş var ama benim tüketiciler öğrendiğim 19.99 u 10 lira ila 19 lira arasında algılıyorlar. Burda liramızı değerli göstermekse amaç 1+ 20 puntonun yani 2 punto ile 6.8 yazmak. 1 + 6.8 lira yazsak vay be dolar 1 lira dan az fazla gibi algılanır.

Ammaaa 8- dendiğinde 8 algısı kırılmaz. 8 orda işte da. Olmaz.

@Mehmet Metin Levent

Bu teorinizi Cimer'den ulaştırırsanız MB'de sağlam bir kadro elde edebileceğinizi düşünüyorum.

Geri