Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Biri ile 20+ yıl yaşadım. Parayı çok severdi. Al sana bu dünyanın tapusu deseniz bir yandan tapuyu alırken bir yandan gökyüzüne bakıp ay da dahil de mi tapuya diye onaylatır yakında başka hangi gezegenler var bana münasip diye hesap ederdi. Doymadı, hala da doymuyor. Kendisi gibi olmayanın malı ganimettir ve helaldir mantığı ile gasp ederdi. Hâlâ kurtulamadım kendisinden. Bunlarda binlerce var bu ülkede. Yamyam amerikada yok mu? Var ama bakmışlar birbirlerini yemekle olmuyor, dünyayı haraca keserek açlıklarını gideriyorlar. Burdaki yamyamlar, diğerlerinin bölge ofisi. Kendi insanının kanı ile besleniyor. Mankurt diyorlar böylesine ve maalesef rehabilite edilemezler.

Scudo
Bu ne abi ya dolar olmuş coni moni

• Beğen
Tepkiler: efaruk
Dolar nihayet 2022 sonu seviyesine geriledi. Az kaldı 2023 sonu hedefini geçeyazıyordu.

Üniversitede başörtüsü tartışmaları yaşanırken benim öğrenciliğimde, başımıza örtüyü takacaklar ama altımızdan ülkeyi alacaklar, dahası giyecek don bulamayacağız dediğimde 22 yaşındaydım.

Cahil ahali, kırmızı bez görmüş boğa gibi oluyor. Gözü başka bişey görmüyor. O boğaların matador öldüreni 1 ise, arenada katledileni 99. Gözü kararan boğa tatlı candan oluyor.

Başlık dolar x plus ( x>6) diye evrensel bir hal alabilir. Daha kapsayıcı olur. Paradan sıfır atılmasaydı, dolar 7milyon9yüz40bin lira olmuştu. X>6M diyerek nereden geldiğimizi de unutmamış oluruz. Eskiden 1milyona tuvalete giderken artık 1 liraya gidiyoruz diye dalga geçenleri anlamayanların beyin sinapslarını tazelenmiş olur.

Gunluk asgari 9 dolardan daha az kazanan dunyada kac ulke vardir? araplar da bi şey almayacaklarmış, bence ekonomik olarak rakibimiz nijer ve somali. @Mehmet Metin Levent haklısınız, sonuçta paramız değerlenip de 1 dolar = 1 TL olmadı. utancımızı gizlemek ve hesapta kolaylık için atıldı sıfırlar.
1 dolar = 7.950.000 TL

• Beğen
Tepkiler: erhanne
Gunluk asgari 9 dolardan daha az kazanan dunyada kac ulke vardir? araplar da bi şey almayacaklarmış, bence ekonomik olarak rakibimiz nijer ve somali. @Mehmet Metin Levent haklısınız, sonuçta paramız değerlenip de 1 dolar = 1 TL olmadı. utancımızı gizlemek ve hesapta kolaylık için atıldı sıfırlar.
1 dolar = 7.950.000 TL
Bir dolar en düşük sanırım 1.180.000 olmuştu. Jöleli 1 doları 1.000.000 lira yapacaktı. Başaramadı. 2 tane dolu dabancasıynan vel-i nimetini korur artık. Ülkenin en güzel özelliği ne? Hesap sorulmuyor. Tansue ve mesoud birbirini aklamıştı mesela. Gel bakalım bilader nerde bu paralar diyen yok. Ya da buraya neden dinazor aldın diyen de yok. Ya da aldın neden 1 liralık dinazoru 1000 liraya aldım 999 lira ne oldu diyen de yok. Ankaraya 5 şehir kapısı yapıldı tanesi 5 er milyon liradan mesela, ağa nedir bu diyen de yok. Neden 5 kapın yaptın mesela 10 kapı nesen yapmadın diyen de yok. Hımmm sıra bize gelir, o zaman biz de yeriz şimdi ses etmeyelim kafası hakim. Teşekkür ederim okuduğunuz için.

@Mehmet Metin Levent eski zamanda korsanlar arasındaki hiyegrasi nasıldı ? Kaptan kesin hukmedicimiydi? Yoksa mirettebat ile arasinda belli bir ganimet ve karar ortakligi mi vardı? Cevap burada aslında. Kaptan tek başına sağa sola saldır emri verip ganimeti hupletemiyor.
Tanzanyadaki yönetim biçimine çok benziyor değil mi?
Sorun ahmet mehmet te değil , sistemde . Ve bu sisteme karşı çıkanlar ise normalde yapması gereken vazifeleri hakkıyla yapamayıp halkın üzerine baskı kuran güvenlik güçleri tarafından defalarca bastırıldı. Millet de dayak yiye yiye öğrendi. Madem sistem bu buna göre yaşamaya başladı.
Tabi burada akla Bursa Nutku geliyor. Bundan bahsetmeyenler işin ucu kendilerine geleceğini bildikleri için içi boş atatürkçülük ile milletin kafasını utulediler. Sanki birilerine al da at der gibi gol pası oldu.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Ben en çok yazar kasa fırlatanı ve palalı esnaf abiyi merak ediyorum.

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
Şimdi 1 sterlin 10.26 TL oldu ya, bir sıfır atsak 1 sterlin 1.02 TL olmaz mı? Bence yeni strateji bu. “Acımadı kii” deyip nanik bile yaparlar valla dolara :ssrtcbya:

Haftasonları bankada kur satışlara göz atarım ve dolar satış fiyatı genelde gelecek haftanın cumasına kadar yüzde 99 geçmiş olur.. Bugun baktım qnb bankanın kur satışlarına 1dolar 8.07 lira.. Gelecek hafta cuma 8.10 olur, 3 kasımda abdde seçim olacagı için türklirası dahada eriyecek.. Yeni başkan seçilirse türkiyeye yaptırımlar uygulancak..

@Burak B. zaten dua etsinlerde yeni ABD başkanı adayı olan vatandaş seçilmesin yoksa bize kök söktürür.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Şimdi 1 sterlin 10.26 TL oldu ya, bir sıfır atsak 1 sterlin 1.02 TL olmaz mı? Bence yeni strateji bu. “Acımadı kii” deyip nanik bile yaparlar valla dolara :ssrtcbya:
Keşke yapsalar da akp'ye oy veren asgari ucretli eline 220 birim para geçince elin gavuru 1500 alırken bu nedir diye sorsa kendine.

• Beğen
@umutcelik bu seferde "paramiz cok degerli o yuzden boyle" derler. Zaten soru sorabilse, gelecek nesiller icin umudum olur.

• Beğen
Abi anlamıyorum ya 1990 ve üstünde doğanlar benim gibiler oy vermiyor.Full orta yaş krizinde olanlar ve yaşlı dayılar ,amcalar bu ülkeyi batırıyor.Evladım eskiden tüp guyruğu varidi,Diyerek.Benim gördüğüm yeni Venezuela başla birşey değil.Zaten Maduroyla'da iyi kankalar.Belki soruyordur, kanka nasıl daha da kötü yaparız diye.Nasılsa kendinden daha tecrübeli.Şuan aşçılık 2.sınıf öğrencisiyim.Bölümü bitirir bitirmez, bakery açıp insanlara istihdam, ülkeye katma değer sağlayacaktım.Ama akrabalarım da diyor oralar tehlikeli olmaya başladı.Ekonominiz iyice kötüleşiyor ,sen gel buraya İsviçre'ye gitme gibi bir olayım olmasını hiç istemiyorum.Zira ben gidersem sen gidersen kim kurtaracak bu ülkeyi diye de düşünmekteyim.Diğer tarafım da s*ktir et bu ülkeyi dünya adına büyük bir zincir kur tüm dünyaya katma değer kazandır.Dünyanın iyiliği için çalış.İki tarafımından riskleri var.Zira Benim yaşıtlarım da gitmek için elinden geleni yapıyor.Gidersem bu ülkeye herhangi bir katkım olamayacağından yakınıyorum.Kalırsam da bazen diyorum içimden oğlum İsmet Türkiye'de 300 tane restoran açıp ,binlerce kişiye istihdam sağlasan ne olur, zincir kursan ne olur, bir gün bir gece ansızın polis evini basar ve 300 restoranına da kayyum atanır.Bu yazıyı paylaşırken bile korkmaktayım.Zira Şanışerin'de dediği gibi.Ülkemin polisinden korkar oldum.
#SUSAMAM

@İsmetCanpolat gittiğin yerin dilini , adetini öğren ve saygı göster. Iyi kazan , iyi yaşa saygı gösterilen biri ol. Kendini ve ülkeni tanit. Ailenle , ulkenle kültürünle bağını koparma. Ama gittiğin yerde müzik vb faaliyetlerin olsun. Toplumda yerin olsun. O zaman bu ülke için çok şey yapmiş olursun. Bknz . Karabağ ile ilgili diasporanın maddi , siyasi, kültürel gücü ...

• Beğen
Tepkiler: ali önder
Geri