Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
@Çağdaş78 bir kaç yıl önce forumumuzda moderatörlük yaptığını sanan bir zevat vardı..
Bir iletimde - Ersen ve ..şaklar benzetmesini ( ki eskiler bilir Gırgır da Atilla Atalay vardı, onun benzetmesidir) kullandığım için bir süre foruma girememiştim..Bu Ersen ve şürekasının kimseye faydası görülmedi... :koptum:
Ayrıca gene o dönemden büyük usta Oğuz Aral'ın dediği gibi :- Gereksiz taramalardan kaçınıp kesik uçlu kalemle gölge çalışmak- gerekiyor...:)

@cazci hocam biraz sesli düşünüyorum sanırım. Yine aynı gurubun bir sarkisi geldi aklıma :
" aman tertip can tertip , hasrete katlan tertip , bugünler gelip geçer ...."
😀😀😀
Güneşli günleri zaten görüyoruz ama henüz o anlamda değil daha ...👍👍👍
@cazci Gırgır, Dıgıl bunları biraz hatırlıyorum . Ama unideyken hiç para vermediğimiz ama hep okuduğumuz Leman benim nesle daha yakın sanki . 78 modeliz ne de olsa...

İşin şakası bir yana enflasyon canavarı ve yeni zam furyasına hazır olalım..
Şu cennet ülkenin insanlarına cinnet geçirtecekler ya...Neyse, Silivri çok sıcaktır şimdi....

konuyla alakası var mı bilmiyorum ama bu patlama çekimser kalan lübnanı ekonomik zora soka sokup yunan fransız israil enerji birliğine sokmaya dönerse Türkiyede buna sessiz kalmayabilir alın size ek vergiler

Son düzenleme:
konuyla alakası var mı bilmiyorum ama bu patlama çekimser kalan lübnanı ekonomik zora soka sokup yunan fransız israil enerji birliğine sokmaya dönerse Türkiyede buna sessiz kalmayabilir alın size ek vergiler
Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşamanın bir bedeli var elbette. Ecdat kanları ile suladı diye yan gelip yatacağınızı mı sandınız. Yok öyle şey. Onlar kanları ile ödedi bedelini biz de vergilerle ödeyeceğiz. Genel sağlık sigortası gibi güzide çözümlerle işsiz kalan insan bile bundan kaçamayacak. Bu coğrafyada dakikada 18 nefesten hesap ederseniz, aldığımız havanın bedelini bile ödüyoruz. Mesela ben 8 yıldır istanbula gitmedim, dolar ödeme garantili körfez köprüsüne tıkır tıkır vergimi ödüyorum, aldığım her nefesin karşılığını ödüyorum bir güzel. Öderim de. Nefes aldığım sürece öderim. Çünkü biz, 3 kıtada beygir koşturmuş ecdadın torunlarıyız. Bu can bu bedende olduğu sürece vergisini verecek arkadaş. Vergi vermeme kimse engel olamaz.

@MakRo Ben ekleyecektim sizin eklediğinizi göremeden ve ekleyemeden bilgisayar kapatıp açtı.

Eklemek için girdiğimde sizin eklemiş olduğunuzu gördüm.
Maalesef işimiz zor. :(

Bizim siyasi partilerin isimlerini iyi inceleyin.

Türkiye kedi partisi diyelim. Heryeri kedi yapacağız diyerek iktidar olur, bırak sokaktaki kedileri, evlerde bile kedi kalmaz.

Türkiye sucuk partisi diyelim. İktidara geldiğinde ülkede sucuk yapacak hayvan kalmaz.

Bir daha oy verirken bu detayı unutmayın. Partinin ismindeki illüzyona kapılmayın. Parti ne yapacağım diyorsa, bilin ki tam tersini yapacak. Bu deneyimle sabit. Şimdi siyasi parti adlarına bakın ne dediğimi anlarsınız.

Diyelim Türkiye bisiklet partisi kuruldu. Gidip sakin o partiye kaydolmayın. Çünkü ülkede bir tane bisiklet bırakmaz o parti. Daha kurulur kurulmaz, ayaklı pompa, çıkma gidonla gidip genel kurulu basın ve o bisiklet düşmanlarının başını daha ogün ezin. Abi tavsiyesi.

Ayıptır söylemesi finans piyasasında biraz kar ettim. High end aero bisiklet almayı düşünüyordum. Son anda vazgeçtim, uzerine biraz daha ekleyip Turkiye'den arsa mı alsam diyorum.

Reyizden Allah razı olsun, ekonomiyi supersonik hale getirdi. Bi arkadaş evden çalışma donemi başladıktan sonra Çeşme'de ev tuttup oraya geçti. Bu hareketini vizyonsuz olarak değerlendirdik ams adam finansal deha çıktı. 2 ay daha kalacakmış, ev kirası bedavaya gelmiş.

Ayıptır söylemesi finans piyasasında biraz kar ettim. High end aero bisiklet almayı düşünüyordum. Son anda vazgeçtim, uzerine biraz daha ekleyip Turkiye'den arsa mı alsam diyorum.

Reyizden Allah razı olsun, ekonomiyi supersonik hale getirdi. Bi arkadaş evden çalışma donemi başladıktan sonra Çeşme'de ev tuttup oraya geçti. Bu hareketini vizyonsuz olarak değerlendirdik ams adam finansal deha çıktı. 2 ay daha kalacakmış, ev kirası bedavaya gelmiş.
Sizin hesap dün izlediğim videodaki gibi "yani ben İskoçyadayım bana güzel oluyor ama Türk halkına kötü tabi, yani ben İskoçyadayım İskoçya" diyordu.

Ekşi sözlükte yazar kasa yerine buzdolabı atalım diyenlerden tutun istifa diyene kadar herkes var. Yani genel olarak bakınca herkes şikayet ediyor görüyoruz ama nedense sonuç hep aynı oluyor. Sırf merakımdan acaba sadece karşı tarafa mı bakıyorum diyorum, bu aralar yandaş tvlerden de ses çıkmıyor farklı şeylere yorumluyorlar. En iyisi ben yurt dışında gelin adayı bakayım, bakın yabancıya gitmeyeyim varsa çevrenizde ter temiz karta kaçmaya başlayan çocuğum :D
Bu adam yapıyorsa ben neden yapamayayım değil mi ?

@Çağdaş78 Abi onun için zaten direk yurt dışındaki forumdaşlara sesleniyorum. Bizde öyle bir dayı var annemin kuzeni. Zamanında İngiltere'ye gidip evlenip vatandaşlığı alınca Türkiye'deki hanım ile çocuğunu da İngiltere'ye aldırmış. O hesap olsa iyi olurdu, hani olay tek maddi boyutta değil aslında. İnsanların hoş görüsü saygısı kalmamış durumda. Farklı takımı tutuyor diye bir birisini ölesiye döven insanlar var. Üyesi olmayıp sıkı takip ettiğim reddit'te bir kaza videosu var. İngiltere'de ters şeritten gelip adama kaza yaptırıyor. Kaza yapan adam devrilen arabanın camında dışarı çıkıp " yaralıyım" diyor. Kazaya sebep olan adam gelip özür diliyor aralarında tatlı tatlı anlaşıyorlar. Bizdeki senaryo nasıl olur düşünmeye gerek bile yok. Belki de bu anlayışsızlık ve kişisel bencilliğin en büyük sebebi yine aynı şey ekonomik özgürlük ve alım gücü. Dolaylı yoldan da olsa etkiliyor insanları "benim sahip olamadığım bir şeye bu nasıl sahip olur lan" gibi.

Geçenlerde keyfim yoktu birisi selam verip içeri girdi, eleman ben selam vermedim diye kudurdu "Allah'ın selamını verdim alacaksın" dedi bana. "başım ile selam verdim ya, yorgunum yada ben belki farklı inanca sahibim diyelim hristiyanım veya farklı bir inanca sahibim o zaman ne olacaktı" dedim. "Türkiye müslüman bir ülke sende olmak zorundasın" dedi. Yani olay para yada alım gücü, iş imkanı ve çeşitliliği olduğu kadar hoşgörü, saygı. "kimsenin hayatı beni ilgilendirmez" diyebiliyor olmaları en azından internet, tv ile gördüğümüz şekilde böyleler.

Sizin hesap dün izlediğim videodaki gibi "yani ben İskoçyadayım bana güzel oluyor ama Türk halkına kötü tabi, yani ben İskoçyadayım İskoçya" diyordu.

Ekşi sözlükte yazar kasa yerine buzdolabı atalım diyenlerden tutun istifa diyene kadar herkes var. Yani genel olarak bakınca herkes şikayet ediyor görüyoruz ama nedense sonuç hep aynı oluyor. Sırf merakımdan acaba sadece karşı tarafa mı bakıyorum diyorum, bu aralar yandaş tvlerden de ses çıkmıyor farklı şeylere yorumluyorlar. En iyisi ben yurt dışında gelin adayı bakayım, bakın yabancıya gitmeyeyim varsa çevrenizde ter temiz karta kaçmaya başlayan çocuğum :D
Bu adam yapıyorsa ben neden yapamayayım değil mi ?
Abi bize güzel. Sirinim bozuluyor gördükçe, keyiflenmiyorum ama bu bizim işimize geldiği gerçeğini de değiştirmiyor.

Bence en mantikli proje herkesin parayı bahse basıp yurda döviz sokması. Turizm de sıkıntılı o yüzden en güzel döviz bu işte bence. Bizim Türk mafyası Arjantin 2. liginden falan maç ayarlayıp organize edilirse millet 3-4 seneye kalkınma için sermaye yapılır. Ama kasa yönetimi çok önemli, onun için belediyenin eğitim kursları açması lazım.

Diğer meseleye gelirsek, 40 yaşına gelmiş orta yaşlı bir adam olarak çevremizde 35 civari bir sürü bekar kadın arkadaş var. Hatta benim hanımın 2 arkadaşı biz daha tanışmadan Türk erkeklerle evlenmiş, gruba bizim hanımda eklenince hepsi birden Turk erkekleri olarak ne kadar şahane eş olduğumuzu övüyorlar bu bekar arkadaşlara. Doğal olarak hep iyi yanları anlattıkları için kafalarında fantastik bir göçmen ( Turkiye'de doğup sonradan gelen daha doğru olur aslında) Türk erkeği profili var. Potansiyelin yüksek özetle :)

Geyiği bir kenara bırakırsak, eğer yurtdisinda yapabileceğiniz bir mesleğiniz varsa şansınızı deneyin mutlaka. Zannedildigi kadar zor değil göç etmek.

Göç etmek kolaya kaçmak, meydanı ite kopuğa bırakmak gibi bişi Benim nazarımda.

Bana biri arapça öğren diye diklendi, neden dedim. Çünkü melekler arapça biliyor, yarın seni sorgularken sorularını yanıtlamazsan suçlu olursun dedi. Ya sabır çektim içimden. Dedim herşeyi ama herşeyi yaratan Allah değil mi dedim. Evet ona ne şüphe dedi. Arapçayı Allah yarattı mı dedim. Evet dedi. Peki Türkçeyi kim yarattı dedim?Allah dedi.
Sonra Allah ol deyince olmaz mı dedim, olur dedi. Allah meleklerine Türkçe konuşun derse, melekler Türkçe konuşmaz mı dedim. Konuşur dedi. Sonra yüzüne bön bön baktım. Kuyruğunu patançlarının (patanç arka ayak demek bu arada) arasına alıp sümüğünü çeke çeke gitti.
Güzel ülkeyi bu hale neden getirdik, nasıl düzeltiriz diye düşünmek ve aksiyon alma taraftariyim ben. Mustafa Kemal bozduysa, onun bozduğu yerleri düzeltelim, başka birileri bozduysa onların bozduklarını düzeltelim. Sen şucusun ben bucuyum derken bir bakmışsın, katarı köpek gibi kullanan ingilizler başımıza efendi oluvermişler katarın parasıyla.

@Mehmet Metin Levent sonuçta burayı abad edecek olanlar yine buranın cefakarlari olacak . Tarladan ürün alacak, fabrikada üretim yapacak, dağda domuz avlayacak, ofiste evrak hazırlayacak,..... vergi verip askerlik yapıp kurallara riayet eden vatandaşlar ile olacak bu isler . Yoksa tum bunlardan " kacinanlar " değil tabikide.

@cazci sınır bozucu . Özellikle de elimizi , kolunuzu tutanin " bizden ! " olup bunlara öptürüldügümüz için. Baltanın sapı ve ağaç misali ....

Geri