Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Alım gücü yerlere düştü.

Artık hep birlikte sürünebiliriz. Teşekkürler. Parmakla gösterilen Türkiye.

Ayrıca düğüne gideceklere de hatırlatma gram altın 477 TL an itibari ile.

Biz düğün yapıyoruz. Şanslı mıyız şansız mıyız bilemedim vallaha

Scudo
avrupa dibimizdeyken ve tl değersizken büyük iş fırsatları yakalanır gibi geliyor örneğin yurtdışına motor ihraç eden birinin haberi vardı dün nede olsa çin ile alışveriş dolar+vergi şeklinde
Maalesef denklemdeki tek değişken üzerinden konusuyor olsaydık dediginiz gibi bir avantaj olabilirdi. Ama zaten ondan öncesinde aşırı değerli tl ile tarımdan sanayiye tüm üreticiler ucuz ithal mallarla dövüldü , terbiye edildi en son ücretimden vazgecirildi. Eldekini satıp inşaata girenlerim içinde bu tarz insanlar var. Yanı gayet güzel bir ihma planı uygulandı.

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
@MuratHan Sizi anlamakla birlikte, katılmıyorum. Her yerde ama her yerde ama her yerde, olur olmadık her yerde hem de artık bas bas bağırılması gerek. Bağırılması gerek ki, 1 tane bile seçmende eğer bu kurların neden böyle olduğuna dair bilinç oluşturulsa; bir dahaki seçimde o bilinçle oy atmasını sağlamak gerek.

Yorulduk be.
Anlatamazsınız.

images.jpg

Lağım medyasında bugün...

i5su75zo.jpg

28 Haziran'da şöyle bir tweet atmıştım:
"Londra Ekonomi Okulu Üstün Başarı Programı'nda okuyabilmek için bütün kriterleri karşılıyorum fakat okuyamıyorum çünkü 1 Sterlin=8.46 TL"
Yaklaşık 1 ay sonra arkadaşımız 9.57 oldu.

@MuratHan Sizi anlamakla birlikte, katılmıyorum. Her yerde ama her yerde ama her yerde, olur olmadık her yerde hem de artık bas bas bağırılması gerek. Bağırılması gerek ki, 1 tane bile seçmende eğer bu kurların neden böyle olduğuna dair bilinç oluşturulsa; bir dahaki seçimde o bilinçle oy atmasını sağlamak gerek.

Yorulduk be.
katılıyorum.

Akıyo maşaallah

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
@Mehmet Altuğ Şu mesajın alnı olsa da öpsem.. 👏👏
Şimdi yiyen varsa buyursun.
236370 dosyayı görüntüle
(link)
* mesafeden dolayı başarısız kalacak eylemdir. bir ihtimal 5. katman koruma çeperine isabet ettirebilir.
* 10 kilometre fırlata biliyorsa olur.
ancak o kadar yaklaşır.
onuda havada vururlar.
* erdoğanın o sırada bulunduğu şehirde kucağında yazarkasa ile dolaşamazsın bile.

Öyle demeyin.Resetlemek de önemli.
Ayasofyayı tekrar kapatıp açmamız lazım.
Bunun bir benzerini takip ettiğim bir youtube'da yayın yapan sizin memleketli var o da demişti. "Mesela baş örtüsüne yasak getirirler, seçimden sonra yasağı kaldırırlar. Bakın artık bizim ablalarımız bacılarımız rahatça gezebiliyor derler" demişti. Yani Ayasofya içinde aynısı yapılabilir neden olmasın, "onlar konuşur x parti yapar" (reklam ve kışkırtma olmasın)

Yaptılar, hatta yapıyorlar da zaten. Misal ben yap işlet devrette çalışıyorum. Firmaya devlet dolar ile para öderken firma bize öderken eli titriyor, misal 2020'de ilk başlarda %3 zam yapıldı sonra birer mail atılıp zam olmayacak "bizim Allah'ımız var" dediler geçiştirdiler. İşin bir tarafı çıkmak istesek çıkamayız da. Pandemi süresi boyunca işten çıkışlar sürekli uzatılıyor. Şimdi eylül ile birlikte benim kira artacak, elektrik, su, aidat, ısınma, tüp mutfak masrafı tek kişi olduğum halde sürekli artıyor. Asgari ücretten 1 tık yukarıda çalışıyorum, zaten bu gidişle memleket yolu görünüyor bana. Ailem ile kalıp asgari ücretli bir işte çalışsam her ay kafadan 1500 lira cebimde kalacak.

Geçenlerde 2. el aksiyon kamerası alacaktım 200-300 daha koyup sıfır alma yolundaydı. 1 hafta olmadı, aliepressten 1100 liraya gelen ürün şuanda 1550 lira oldu.
dölar.jpeg

Dediğim eleman bu işte @hamlet2006 Süleyman abi. Adamın başı bir beladan kurtulmuyor. Çok enfes videoları ve konuşmaları var.

Efe Aydal' ın - Hans Bilal serisinden bir video.
" Şaakkkkkk " efektli çözüm videosu :

236471 dosyayı görüntüle
Bir arkadaşım bunu paylaşmış ve şöyle yazmış; "adamlar uçağa mızrak atıyor parası bizim paranın iki katı değerinde". Yuh olsun. Camiyi de, yolu da, otobanı da al ...
Arkadışınız iktisatın i'sinden anlamıyormuş. 1TL'de 14,56 Japon Yenine eşit. Ekonomimiz Japonyadan 14 kat daha mı güçlü?

• Beğen
Tepkiler: Mosesss
(link)

Zimbabvedeki hiperenflasyonu ve dolarizasyonu anlatan nefis eser. Türkçeye çevrilmedi, çevrilmez sanırım. Tuvalet kağıdının para yerine geçtiği, paradan arada bir 18 sıfır atıldığı süreci anlatıyor. Herşey hesapsız ve sınırsız para basmakla başlamış. Sonra film çok kötü kopmuş. Ülkenin üçte biri başka ülkelere göçmek zorunda kalmış. Süriyedeki gibi işid ve silah zoru yok. Tıpış tıpış ülkelerini terketmiş gençler. Emekliler ise ya açlıktan ölmüş ya da intihar etmiş. Kitap acı bir kitap.

@Mehmet Metin Levent tam hatırlamıyorum sanırım Ersen ve Dadaşların şarkısında geçiyordu : " okumak gerek , övünerek övünerek " o aklıma geldi birden. Sonra başka hatıralar canlandı:
Hiç okuyanla okumayan bir olur mu?
Birara insanlar birbirine kitap hediye ederdi. Artık pek kalmadı galiba.

diktator.jpg

Şarkıyı buldum 😀😀😀:

@Mehmet Metin Levent tam hatırlamıyorum sanırım Ersen ve Dadaşların şarkısında geçiyordu : " okumak gerek , övünerek övünerek " o aklıma geldi birden. Sonra başka hatıralar canlandı:
Hiç okuyanla okumayan bir olur mu?
Birara insanlar birbirine kitap hediye ederdi. Artık pek kalmadı galiba.

236482 dosyayı görüntüle

Şarkıyı buldum 😀😀😀:
Bir nesil böyle çürüdüydü. Ben şahsen okumam. Arkadaşlar okur özetler. O özeti biri bana anlatır. Olur biter. Zaten ilke emir ne, "ikra". Oku diye mealen çevrilmiş. Mümin adam okur kardşiim . Ötesi bizi ilgilendirmez.

Geri