Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Ekonomik anlamda her zaman ayağımı yorgana göre uzatıyorum. Yıllardır bu şekilde gelmiş çocukken öyle bir yazılım atmışlar her halde.Kenardan da 3-5 biriktirim ne kalırsa. ama gerçek dünyada sırt üstü yada yan ve düz şekilde yatıp omzum üşüyor diye az yorganı çektiğim zaman ayaklarım hem yatağın hemde yorganın dışında kalmış oluyor.

Konuda da dil seçimine gelecek olursak sadece bu başlık altında değil ait olduğumuz forum sitesi, yani bisiklette dahi bir çok şeyi yabancı kullanıyoruz. Bazı yerlerde mecbur kalınıyor. Burada bence plus yada fazlaya takılmaktansa gidişata bakmak gerek. Onu da geçtim şehir içerisindeki bir çok iş yeri yabancı karakter içeren kelime yada harfli iş yeri adı alıp tabelasını da basabiliyor. Denizlide bir ara Yunanca tabelası olan tostçu gördüm.
Dolar da an itibariyle 7'den 1 fazla olmuş, saygılar.
1588368445487.png

Üç aşağı beş yukarı forumdaki herkes kullandığı bisikletten yada çalıştığı işten bütçesi vs. belli. Genel olarak zaten günümüzde her şey bela iken kaçabildiğimiz yada kendi adıma kaçabildiğim tek yer bisiklet. Sizde günün stresi ve kaosunda bisikletinize kaçın.

Scudo
Rab İbranice, Mevla Farsça, Allah Arapça. Bunların tamamını tek cümlede her gün söyleyen arkadaşların, "evrensel" bir dildeki Plus kelimesini eleştirmesi de ne bileyim... Ben en iyisi susayım 🙊

Rab İbranice, Mevla Farsça, Allah Arapça. Bunların tamamını tek cümlede her gün söyleyen arkadaşların, "evrensel" bir dildeki Plus kelimesini eleştirmesi de ne bileyim... Ben en iyisi susayım 🙊

Hangi konu özelinde olursa olsun hiç hata yapmayan birisinin her zaman doğru yapması söz konusu olamayacağı gibi , çoğu zaman hatan yapan bir kişi de hiçbir zaman doğru yapamaz denemez.
Bir kişi duygu ve düşüncelerini aktarırken her zaman Farsça,Arapça , İngizce, Latince sözcük kullansa bile ''plus'' yabancı kökenli demesi ve bunu kullanmaması Onun en azından bu konuda hatalı olduğunu göstermez.

"Tanrı" Türkçe. Bir çok sözcüğün (kelimenin) Türkçesi var ama biz yine de alışageldiğimiz yabancı sözcükleri seçiyoruz yazarken ve konuşurken. Belirttiğim söze takılırım her zaman. Neye göre, kime göre "evrensel"?
Elimizden geldiğince Türkçe yazalım ve konuşalım.

keşke tüm keşifler bize ait olsa, adamlar otomobile "oturgaçlıgötürgeç" deseler..hatta ingilizler mesela deseki "ulan bunuda türkçeden almayalım be yaw"..🤔..😊

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve CNC
keşke tüm keşifler bize ait olsa, adamlar otomobile "oturgaçlıgötürgeç" deseler..hatta ingilizler mesela deseki "ulan bunuda türkçeden almayalım be yaw"..🤔..😊
Öyle tanımlar olmamış sayın @HakanAydn. Bir yerde okumuştum da nerede hatırlamıyorum. Bunlar Türkçeyi baltalama girişimleriymiş.

Atçılık ve kara ordusuna dair Turkce çok zengin . Ama dünya genelinde kabul gören teknik terimleri yok. Mesela denizcilik terimleri üzerine ise Venedik ,Ceneviz hakimiyeti sozkonusu. DIN zaten adı üstünde alman endüstri standardı. ANSI amerikan, hukuk konusunda ise terimler sanırım eski romadan kalma. Yani konuya dünya çapında katkı koyanların isim babaliginda hakkı oluyor sanırım . Zaten celsius,amper, volt, gauss, tesla, .......adamların soyisimleri.....
Öyle tanımlar olmamış sayın @HakanAydn. Bir yerde okumuştum da nerede hatırlamıyorum. Bunlar Türkçeyi baltalama girişimleriymiş.
Baltanin sapı zaten ağaçtan değil mi? Normal...

@Mehmet Metin Levent böyle bir tepki bekliyordum. "Lisan" ile "plus" kelimelerini aynı kefeye koyan adamla neyi tartışabilirsin?
dil ile artı gibi. bunun tartışması çok olur. dil yaşayan bir şey sonuçta. türkçe söz dizimi binlerce kilometrekarelik coğrafyada ve binlerce yıl içinde handiyse değişmemiş. zaman olmuş arapça, zaman olmuş farsça, zaman olmuş fransızca, şimdilerde ingilizcenin saldırısı altında. ama aldırmadan hepsinden alacağımızı alıp yoluna devam etmiş.

bbc denen kefere ingiliz tv kuruluşu, ingilizce ile ilgili bir belgesel hazırlamış. ingilizce kelimelerin diyor belgeselde yüzde 60 ı fransızca kelimelerden oluşur. hatta diyor yüzde 20si de kuzey avrupadn ingiliz kuzeyine ara ara saldıran vikinglere aittir. adam demiyor yani dilime sahip çıkmıyorum. adam diyor ki, benim dilim kırma bir dildir ama bütün dünyaya bülbül gibi konuşturuyorum. bunu sebebi de yayılmacı ingiliz politikası, para, sömürme düzeni.

dolar altı plus olmasının sebebi türkçemize sahip çıkmamak bir bakıma ama türkçe yaşayan bir dil. hala dünyada birçok ülkede, türkistanda (ingiliz orta asya terimini kabul ettirmiştir ama orta asyanın 1900 den önceki tarih kitaplarındaki adı türkistandır) konuşup anlaşıldığını rotasız seyyah youtube kanalında şaşırarak izledim.

demem o ki, bir asır önceki adam lisan diyordu, bir asır sonraki plus diyor. 5 asır evvel yavuz kötü anlam içerirken bugün insanlar çocuklarına yavuz ismini koyuyor.
bir olamaz isek, birisi size lisan, öbürüne plus dedirtir. plus diyen lisan diyeni, lisan diyen plus diyeni beğenmez. alın size 2 yepyeni bir altküme. bozdur bozdur harca.

1996 yılında bisan apennin diye aluminyum kadrolu, marzocchi maşalı full shimano stx rc li bir model çıkardı. ilk serinin biiskletlerinin kadroları tayvandan geldi çünkü o aralar alüminyum kaynak yapmayı bilen usta yoktu bisiklet üretiminde türkiyede. sonra bisan pejo bisikletlerin üretim hakkını aldı. ART serisi çıktı. sonra ne oldu? bisanı ihlas holding aldı. ve bisan bu senelere kadar piyasadan neredeyse silindi. ürettiğine sahip çıkmadı ülke. yabancı markalara feda edildi o zaman bisan.

bir şehir efsanesi de, japon saat sanayi ilk kurulduğunda, her japonun bozulsun bozulmasın her sene bir saat alarak sanayilerini önce emekletmesi, sonra yürütmesi olmuştur.

alman hundertwasser, biz burada mükemmel gemiler yapmalıyız, mümkünse kar ederek, gerekirse zarara katlanarak ama muhakkak mükemmel gemiler yapmalıyız der. işin sırrı budur. emeğine ve üretimine sahip çıkmak.

geçen sene veya 2 sene önce forumda biri, dış lastikler çok pahalı bisiklet sporunu bırakıcam petlas bisiklet lastiği üretsin diye feryat etti. ben de o zaman yanıtladım. şimdi paran yok ve petlas lastiği alacaksın ama elin bollaşınca koşa koşa gidip yabancı mal alacaksın. petlas senin gibilere lastik üretip neden risk alsın?

birden madalyonun diğer yüzü var. eğer iç üretimi korursanız, o iç üretici de, dünya kalitesinde üretim yapmayıp kolaya kaçıp tapon mal üretirse, zamanla ahali homurdanmaya başlar. 1983 ten evvel ve sonrasında 2000lere kadar ülkeye reno, tofaş arabalar alırsanız alın hem de şu paraya diye zorla dayatıldı. şimdilerde togg mogg konuşuluyor. anadolla aynı yıl üretime başlamış bir hyundai gerçeğine ne diyeceksiniz.

bizans rehaveti osmanlıyı, sonrasında bizi sarmıştır. osmanlının gerilemesi, 3. roma olması ile başlar. istanbulun alınması ile alınan ivme ile viyana kapılarına kadar anca gidilmiş, şimdi ülkenin geleceği belirsiz bir hal almıştır. üstüne tanzimat ile yurtdışına giden o zamanın münevverlerine yapışan batı hayranlığı ve içinden çıktığı toplumu hakir görme ile bu günlere gelinmiştir.

iş yerinde benden 10 yaş büyük odtü bilgisayar mühendisliği mezunu bir abim, sıfır model aldığı vosvogen jetta marka model aracını ele güne 6 ay övüyorsa, bunu vosvogen firmasının kendisinden daha iyi reklam ediyorsa, yerli üretime duyulan güvensizlik ve kişilerdeki aşağılık kompleksine aramak lazım.

dilinize lisan girebilir, ama 7 düvel bülbül gibi şakırtırsanız dilinizi elin kırk kat keferesi bile lisan der. fransızlar ordinateur, ingilizler computer, bizler bilgisayar diyoruz. alman ise computer diyor. dünyanın en büyük 5. ya da 6. ekonomisi, dillere destan bir cari fazla verdi son 2 yıldır. diline sahip çıkarken bu detayı atlamış alamanya.

Sabun da mı bulamadın?
Çocuk İstanbul’a okumaya geliyor. Sonra köyüne dönüyor. Üstü başı kirli bir şekilde. Babası ‘oğlum niye yıkanmadın hiç?’ diyor. Oğlu cevap veriyor: “baba olanak bulamadım” Babası : “Olanak bulamadıysan sabun da mı bulamadın”
sayın @Cemal Ç.
halkın diline uyanları kabul etmiş, uymayanlarıda "bunlarla bizim alakamız yok valla" demiş te olabilirler..
ben bu lafı ilk babamdan duydum çocukken, kendisi matematik-fen öğretmeniydi..10 yaşında değilmişimdir...gülerek söylemişti..ben tabi "neeee!" tepkisi verdim anlamayarak..aklımda kalmasının nedeni kelimenin güzelliği..keşke böyle desek..😊

Merhaba arkadaşlar, yine can sıkıntısı tabii, malum sahura da daha vakit var anlıyorum ama konu içeriği belli. Etimolojik bir tartışmaya girecekseniz Serbest Kürsü’de yeni bir konu açarsınız bizler de zevkle takip ederiz. Lütfen bu konu başlığını daha fazla meşgul etmeyiniz, dolar sahipleri alınacak.

Yeri gelmişken ilk maddeyi hatırlatayım; “ 1- Bu mecrada Türkçe dil ve yazım kurallarına dikkat edilmelidir.” @Mehmet Metin Levent bey bir tane dahi büyük harf kullanmadan bu kadar cümle kurabilmek ayrı bir meziyet, tebrikler 👏

evet arkadaşlar, dolar 7.03 ve artık kontrol dışı hissettiriyor, para bastıkça ve piyadaya dolar süremedikçe yükselme devam eder sanki, ekonomiden anlayan arkadaşların tahminlerini merak ediyoruz.. faizler ne olacak bakalım....😐

evet arkadaşlar, dolar 7.03 ve artık kontrol dışı hissettiriyor, para bastıkça ve piyadaya dolar süremedikçe yükselme devam eder sanki, ekonomiden anlayan arkadaşların tahminlerini merak ediyoruz.. faizler ne olacak bakalım....😐
Eğer, eldeki betonlar satılsın diye faizleri daha da indirirlerse, dolar için 7.20 de soluklanır. 7.05 e bir iner sonr bir 7.65 - 7.80 aralığına gider diye tahminler var. Şu virüs ile işinden olan, yada ücret alamayan tanıdıklarım var. Kredi ile ev aldılar. Eğer işsizlik artarsa, bankalar ödenmeyen kredilere karşı ipotekli evleri satmak zorunda kalacak. 300 lira kredi verdiği evi 300 liradan satmayacak. Diyelim 300 liranın 200 lirasını ödedi bankadan kredi alan ama 100 lirasını ödeyemiyor. Banla bu evi 100 liradan açık arttırmaya çıkartacak. 115 lira veren mesela 300 liralık evi alacak. Eğer artan dolar işsizliği arttırırsa emlakta durum bu olur. Hep böyle olmuştur dünyada.

@Mehmet Metin Levent ne güzel iş. Savaştan daha mantıklı. Ne senden ne karşıdan adam olmuyor. Elinin altında ucuza çalışacak yada pazar olacak insan oluyor. Maddi yıkım da olmadığından ele geçirdiğin şeyler harabe değil gayri menkul yada fabrika oluyor.

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
Merhaba arkadaşlar, yine can sıkıntısı tabii, malum sahura da daha vakit var anlıyorum ama konu içeriği belli. Etimolojik bir tartışmaya girecekseniz Serbest Kürsü’de yeni bir konu açarsınız bizler de zevkle takip ederiz. Lütfen bu konu başlığını daha fazla meşgul etmeyiniz, dolar sahipleri alınacak.

Yeri gelmişken ilk maddeyi hatırlatayım; “ 1- Bu mecrada Türkçe dil ve yazım kurallarına dikkat edilmelidir.” @Mehmet Metin Levent bey bir tane dahi büyük harf kullanmadan bu kadar cümle kurabilmek ayrı bir meziyet, tebrikler 👏
Ekşi sözlükten alışkanlık olsa gerek. Orada da ne kadar büyük yazsan da küçülüyor. Tek dolar yatırımım sünnetimde takılan 5 dolar olduğu için, sadece ona buna gelen fiyat artışları ve giderek uzaklaşan yedek parça fiyatlarına üzülüyorum, diyerek kaçıyorum. @Murat Cömez abinin de dediği gibi forumda bu tip konular daha aktif bisiklet bazen ikinci plana kaçıyor.

her zamanki bahaneler
(link)
Londra merkezli finansal kuruluşların Türk lirasına saldırıları sürüyor
derken 7.2 oldu

Dövizden bana ne. Çok güzel bir ktm almak istedim. Üzerine 1699 eur yazmışlar. İşsizim. Birikmişim var. O zaman dolar 4 liraya yakın. 6800 lira ver al. Full slx (Ben slx severim) ve fox maşalı. Du bakalım hele belki 3 yıl iş bulamayız el elde baş başta kalırız dedik almadık. Şimdi bugün aynı bisiklet 2017 model hala 13bin lira. Döviz bana ne dedirtmiyor.

Bisiklet forumda bende sevmiyorum dolar döviz yazmak, ama içim acıyor. Çok harika insanlar, sen ben biz, bizlerin evlatları; bunların geleceği çalınıyor. Bu forum maalesef istemesekte, dövize endeksli.

Yukardakilere bir şey olmaz,bu sistemden yararlanan,kendi seçmenine simit çay hesabı yapanlar şimdi ellerini ovuşturup,bozduracaklari dolarları nerelere yatirim yapacaklarını , çocuklarına alacakları pahalı hediyelerin planlamasını yapmakta,dolar 10 lirada olsa onlar yaşam standartlarından taviz vermezler,sadece güttükleri insanlara daha fazla milliyetçilik ve din gibi 2 mukaddes değerlerimiz üzerinden yine söylemlerde bulunurlar gazlarını alırlar, ,çünkü çoban sürüsünü tanıyor

Geri