Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@Darrow-21**

yok yahu. ben 4 sene iktisat okuyacağıma sen şuraya yaz da görelim. öyle laf atıp kaçma hemen. daha 21 yaşında kaç üniversite bitirdin genç?

faiz olursa yatan para şişer. şişen paranın değeri düşer bu kadar basit. abd'de faiz yüzde 1-2'lerde. faizin yüksek olduğu her ülkede para değeri düşmüştür. biraz kafanı çalıştır. bak lütfen mütfen diye oyun da yapmıyorum. direk çalıştır.

Scudo
@ahlaksız

İmamhatip fen lisesi var mı? Yoksa cidden halimiz harap.

@gezgin gezer
Sol elle yemek yemek caiz değildir diye bişey duydum hala etkisindeyim.

@efeozata

İddialarınız, "yer çekimi yok, aslında gök itiyor" kadar bile geçerli değil.

Faiz, en az insanlığın yazılı tarihi kadar eski; binlerce yıldır var olan bir şey, paranın icadından bile daha önceye dayanıyor. Ancak, birkaç istisnayı saymazsak, kağıt paranın icadından önce enflasyon diye olgu yoktu. İnsanlık binlerce yıl boyunca yüksek faiz ve sıfır enflasyon ile yaşadıklarına göre enflasyonun temel sebebi faiz olamaz.

ABD'den örnek verdiğiniz için ben de oradan vereyim: 1979'da petrol krizi sonrasında ABD'de enflasyon yükseldi, 1980'de tarihin en yüksek seviyelerinden birine çıktı, üstelik ekonomide daralma da vardı. Bir araştırın bakalım, o zamanki Amerikan Merkez Bankası Başkanı Paul Volcker enflasyonu nasıl düşürmüş?

• Beğen
Tepkiler: liteon
Şuan bakıyorum da her hafta bir şeye zam geliyor biz burda en basit bisiklet konuşuyoruz dışarıda daha ithal olarak gelen ne ürünler zamlandı.. Ülkemizde ki fırsatçılar zaten ayrı Türk mallarına zam yapıyor... Arkadaşım gecen kredi çekti 40 bin TL ye 24 ayda 17 bin faiz ödeyecek gecen sene 40 bin TL ye 6500 7000 lira faiz ödeniyor Du yine gecem sene 55 60 bin liralık araçlar şuan 85 90 hatta daha fazla opel corsa olmuş 125 lira bu millet kredi çekip ev araba yada başka bir şey alamıyacak mı? Takip ediyoruz bakalım sonumuz hayrola dün aldığım kamera bugun 2000₺ Zam yemiş telefonlar desen ayrı dünya artık bir tane ürün alırken o ürünün bir sene boyunca taksidinin bitmesini bekliyoruz...

@Murat B.

ha yani faizi arttırdı ve herşey yoluna girdi. iyiymiş yahu. merkez bankası %24 yapacağına %45 yapsaydı da fakir bu kadar sıkıntı çekmeseydi. bu kadar açık ve basit bir konuda iddialaşmaya çalışmak garip. bankadaki para şişiyor sanırım sebebi bu olmalı.

bu tartışmakla zaman kaybedilmeyecek kadar açık bir mesele. ne kadar faiz, o kadar enflasyon. ne kadar enflasyon, o kadar dolar karşısında değeri düşen türk lirası. 1 milyon liraları görmüş bir ülkede hala bunları tartışıyoruz. yazık.

merkez bankasının attığı faiz adımının hiçbir işe yaramayacağını, hatta orta/uzun vadedeki olumsuz etkisini önümüzdeki günlerde, aylarda ve yıllarda göreceğiz. doların düşmesinin tek yolu üretim + faizlerin düşürülmesidir.

@can akıncılar
Korsa almayı versin, profesyonel olmayan adam cep telefonu kamerası kullansın. Asıl mesele, sürekli ilaç kullanması gereken ve bu ilaçların ithal olduğu hastalar. Onlar ne yapsın?

@Murat B. Postüla olarak nitelendirilebilecek bu ve benzeri konulardaki genel kabullere ve karşı tarafın anlamaya karşı direncine rağmen sabırla ve azimle cevap yazmanız gerçekten takdire değer. Ben bir şeyler yazacaktım, vazgeçtim.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@ÇerkesOnurZamanında mahalle duvarına Brecht'in "Kurtulmak yok tek başına, ya hep beraber ya da hiçbirimiz!" sözlerini yazdığı için dayak yiyen gençlerin kulakları çınlasın ;)

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ÇerkesOnur

Et fiyatlarının el yaktığı şu günlerde deve kuşu çiftliği kuralım. Hem eti lezzetliymiş hem de çok ve hızlı ürüyorlarmış. Çok daha önemlisi çok ucuza mâl oluyor. Krizde insanların karnı aç kalmasın.

• Beğen
Tepkiler: ÇerkesOnur
@liteon

vazgeçersin, çünkü amacın artistik yapmaya uğraşmak. bankaya para yatırıp faizden yiyerek ülkeyi sömürenler tek tek ortaya çıkıyor. paramızın değeri üretimsiz "kazanılan" bu paralar yüzünden düşüyor. faiz arttırmak, hiçbir şeye katkısı olmadan bankaya para yatırıp ordan geçinen sülüklerin ekmeğine yağ sürmek demektir.

@efeozata
Muhakkak,bu dediklerinizi reis ve merkez bankası da biliyordur..Öyleyse,faizi neden arttırdı reis?

@ahlaksız

sultan recep faizi düşürdüğünde doların kısa vadede hızlı yükseleceğini biliyor. 2019'da ise yerel seçimler var ve bunu istemez. o yüzden saman altından merkez bankasına oluru verip kısa vadede doları düşürmeye çalışıyor, ardından ekranlara çıkıp sabrım taşıyor ben faize karşıyım mesajı veriyor.

@efeozata
6'nın altına inmiyor ama..Merkez bankasındaki uzmanlar,''faiz arttırsak bile,doların düşüşü sınırlı olur'' diyemiyorlar mı?Ya da söz hakları yok mu?

@efeozata
Ama toplantılar öncesi,masa başında pozlar filan veriliyor..Masada bir kişi mi konuşuyor yoksa?

Geri