Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@bianchi10

geçmişe bakarak osmanlının düştüğü çukura asla düşmemek akıl ve bilime önem verilmesi eğitimli insanlarını var etmek doğru dürüst eğitim politikaları ,üretime yönelik eğitim anlayışının var olması ,akıl ve bilime sırtını dönmeden bu dünyadaki sanal teknoloji ile yazılım teknolojisi ile rekabet edebilme gücü,bunlar acilen gereken politikalarda daha çoooook işler var yapılacak ,ne diyor başkan ,bu da geçer yahu,,delipte geçermi göreceğiz ,,,,
onların silahı varsa bizimde allahımız var demekle iş olmaz ,allah ne diyor

akıl senden takdir benden

yok yok emin ol o kadar basit ;) tamam ülke anında batmaz ama arjantin'i kıskandıracak felakete düşürür. çünkü ülkede vergi vermesi gereken dev şirketlerin vergilerinin hepsi sıfırlanıyor ve ülkede vergi rekortmeni kişiler ülkede arabaya binip sigara ve içki içenler.

hahahahahah traji komedi,,,,:komik::komik::komik::komik::komik::komik::komik::komik:

Scudo
Karar aldım, bisiklet üzerine hiçbir şey alınmayacak. Sıfır tüketim. Gerekirse lastiğe saman basar öyle giderim. Bakarım nereye kadar. Sıfır harcama sıfır tüketim.

@Kudret Kurtcebe
000_3471.jpg

(link)

yıllardır uzun reyizin özendiği Abdülhamit en çok toprak veren, en korkak, en başarısız padişahlardan biriydi. okumak isteyen herkes görebilir ama çomarlar okumayı sevmez.

@mehmetsunu

sıfır harcama dedinde ,sigaram yok içki yok arabam yok,elektrik 2 ayda bir gelir su 3 m3 sabittir ,,gaz yok,onun yerine piknik tüp 23 lira oldu,şohben yok buzdolabı yok ,,
gırtlağa zam var ama marketler hikaye doğala başvurmaca ,yumurta alırım marketten 14 lira oldu keçi boyunuzu harnup özü gerekli ,,hindistan cevizi yağı geekli kuyruk yağ gerekli:komik::komik::komik:
peynir yok sütlü mamül yok, laktik asid ile işim olmaz ,,kefir mayasını alıyorum yapıyorumda tabi orda süt kullanıyorum,,
meyve az yerim ,ıspanak üfffff acaip tüketirim,,ekmekmi yok öyle bir durum,,çay fazla içmem demiri yok ediyor şekermi o neki ,,,,kaymak tereyağ zeytinyağ evet has olur ,,soğan alırım ,menemen yaparım acı biber katarım,,iki yumurta omega var yumurtada ,pırasa eyvallah karnabahar brokoli ,eyvallah babası ıspanak bunların,,bu gırtlakta acaip bir patlama olur ise 4 kişilik aile aç kalır,zati açlar paso ekmek yiyor miilletin kafası çalışmıyor,,bu enerji içeceği felan bunlar boş işler fest food o neki,,,,haaaa iso başka 13 lira o gerekli bak,,:islik::islik:
başka masraflar ayakkabı almam sevmem fazla ayakkabıyı ,,teknoloji aleti almam ,ps2 varbende sadece oynarım arada sırada kafayı dinlendirir,,mp3 çalarım var idare ediyor daha bozulmadı ,bu 10 liralık kulaklıklar çabuk yengen oluyor,benim evde set yok,bir adet led tv var ,,bir adet leptop aldım 170 kağıda ,,başka ne var bende teknoloji adına vallada yok elektrikli alet yok,,şimdi söyelemsi ayıp bisiklet firmaları beni artık finanse ediyorlar onlara teşekkür borçluyum

@bianchi10

bir tarihi olayda şu,,,,,abdülhamit yeşilköye dayanan ruslara karşı ingilizler ile anlaştı ve ingiliz donanması aynen çanakkaleye geldi bu durumda çarlık rusyası yeşilköyden istanbula yürüyemedi ,ingilizler adayı istediler kıbrısı, kıbrıs gitti ,,babasının hayrına abdülhamidi asla korumaz idi ingilizler ,kuvvet gönderirim ver bakalım kıbrısı dediler ,acı ama gerçek ,,

Bu arada Eylül ayına da zam haberiyle girdik :)

Bugünden geçerli olmak üzere elektrik fiyatları %15, doğalgaz fiyatları %9 zamlandı.

@a.valverde
@bianchi10
Sen arabadan inmek mi istiyorsun?İn..Bu devlet seni başka şekilde sömürmesini bilir..Bisiklete mi bineceksin?Bisiklet yolu yapar,yolları paralı yapar..Bisiklete sigorta zorunluluğu getirir..Vize ister,bandrol ister..Seni her türlü sömürür..
Sorun tüketim de değil,sorun bu kafada..!

Wikipedia bir örnek sadece..Wikipedia ''bilgi'' demek..Sen bilgiye sırtını dönersen,eninde sonunda seni de birileri sömürür/yıkar..
Türkiye'ye gelecekte olacak olan da bu..
Bilgi ile değil,tüketim ile buralara kadar geldik..Geldiğimiz nokta şu;
Dünya'da 200 ülke mi var?Bunlardan bir tanesinin başındaki bir isim,bir tweet atıyor ve Türkiye ekonomik krize giriyor..Buraya kadar işte..

Haberler art arda geliyor;
(link)
(link)

@Mehmet Altuğ

bundan sonra zam gelmeyen ay göreceğini düşünüyor musun hiç? dolar 1.20 olunca yazar kasa atan halktan, dolar 7 lirada kalsa bari diye dua eder halka dönüştü. benzine zam demek herşeye otomatikman zam demek, dolar yükseldi demek herşeye otomatikman zam demek.

@ahlaksız

devlet araç, sigara, içkiden kaçırdığı verginin farkına varıp o saydığın vergileri koyup onları da tahsil edene kadar belini doğrultamayacağı noktaya gelir emin ol. tepedekilere bişey olmaz da memurlar maaşlarını alamaz falan yine olan millete olur.

@bianchi10
Zaten belini doğrultamayacağı noktaya geldi..
Bu devlet yarın ''nefes alma vergisi'' isterse,ben şaşırmam açıkcası:D

bundan sonra zam gelmeyen ay göreceğini düşünüyor musun hiç? dolar 1.20 olunca yazar kasa atan halktan, dolar 7 lirada kalsa bari diye dua eder halka dönüştü. benzine zam demek herşeye otomatikman zam demek, dolar yükseldi demek herşeye otomatikman zam demek.

birileri bu ülkeden topuklayıp kaçacak bakalım ne zaman ,,:eek::eek::eek::eek:

Evliyim 2 çocuk var ne kadar kisarsam kısayim bir yere kadar. ben yemesem çocuklar yiyecek zorunlu. Ben arabasiz da yasarim ama çocuklar okula bırakılacak.

Valla daha bunlar iyi günler her geçen gün yaşamak zorlaşıyor.

Bir top a4 kağıt 20 lira olmuş. Bir litre süt 5 lira. Muz 8-14 lira arası. gerçek gıda çok pahalı. Benzin 7 lira. Elektrik su aidat. Yetişemiyoruz hiçbir şeye.

@mehmetsunu

sunu gardaş bak sana bir gerçek olayımı anlatayımda gül ,,benim terasım var sabah akşam o biçim güneş var terasta bende 5 litrelik suları dolduruyorum ve güneş ışığında aynen sıcak su oluyor bütün yaz sıcak su böyle sağlandı ,,ayrıca kışın malesef düdüklü tencerede su kaynatıp yıkanıyoruz senin anlayacağın benim gibi kimse yaşayamaz ,,,gaz parası vermiyorum ,sadece su parası artı elektrik 2 ayda bir durum budur ,allah türk milletine acısın durumları kötü dahada kötü olacak

@Kudret Kurtcebe
ben de bekar olduğum için; iki ayda bir elektrik faturası veriyorum, güneş enerjisi koydum sürekli sıcak su var. yılda en fazla 1 ay ısınmıyordur sular diğer 11 ay sıcak su veriyor güneş enerjisi.

6f1ff80c82c579cb1fbb7b2d1237e4f9.jpg

sayın başkan bunu dedi ise ,vatandaş olarak şunu derim ,sayın başkan siz erbakanın öğrencisi idiniz milli gömleği çıkardınızda ne oldu ,,değiştim dedinizde ne oldu,sonuç ortada ,sayın başkan ekonomi kuralları acaip acımasızdır, bize dikte ettirilen yüksek faiz düşük kuru uyguladınız ,memleket ithal mallar ile doldu peki ne olacak şimdi, sayın başkan bu da geçer yahumu olacak, akıl derki üretime geç ,paçanı kurtar, akıl derki dünya pazarlarına ne kadar sahipsin, kime ne satacaksın, teknoloji ürünümü,sadece silah satma ile biz kalkınacakmıyız, sayın başkan doların gücünü nasıl kıracaksınız ,halk bu soruları bekliyor sizden ,,,
bu cevaplar gelmediği müddetçe evde yangın var evlilikler çatırdayacak habertürkte her gün cinayetler birbirini izleyecek kadınlar öldürülecek ekonomi battı halkta cemeresini çekecek sayın başkan

@Kudret Kurtcebe

ben az önce sorduğun soruları mesaj attım. Kudret abi merak etmesin dün gece Halk Bank'tan 3 TL'den aldığımız dolarlarla hepsini çözücem akşama kadar dedi.

(link)

@ÇerkesOnur

aynen bunu bende gördüm. Birisi telefonundan ekran görüntüsü almış. Tabi ki 3. parti yazılım vs. diyecekler. "Biz bu seviye çektik aldık, çatır çatır paramızı katladık keyfimize diyecek yok" demeyeceklerine göre. Tabi biz yine adamlar günahına girmeyelim, saf ayağına yatıp dış güçler falan filan diyelim de başımıza iş gelmesin.

Tabi bu arada neler oldu. Sabah konutlarda doğal gaz ve elektriğe %9 zam yapıldı hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bin liralık bayram önü ikramiye için laf etmeyenlere (kendi ailemde de var) selam olsun mislisiyle çıkar. Gerçi gelen ikramiye gelmeden gitti ama.

Düzenleme :

@Kudret Kurtcebe

Ayva yiyecekseniz buyrun Denizliye eniştem ayvacıdır. :D

Dosyalar

• 40547339_1820437561338460_523430121084813312_n.jpg
    40547339_1820437561338460_523430121084813312_n.jpg
    38,3 KB · Okunma: 23
  • 40684146_10156670946071182_4911824642378825728_n.jpg
    40684146_10156670946071182_4911824642378825728_n.jpg
    49,7 KB · Okunma: 23
Geri