Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@kadir47 Çoğu da Almancı. En azından Kuşadası ve Didim’de. İnsanlara 1yıllık çalışmanın ardından 9günlük tatilin çok görüldüğü tek ülkeyiz sanırım.

Scudo
@kadir47

alım gücü olanlar her halükarda var ama bir de bizim millet hiç ödemeyecek gibi kredi kartı ile yaşaması çok hoşuna gidiyor "aman nasılsa bir şekilde ödenir, borç yiğidin kamçısıdır o kadar çalışıyorum yemeyem mi giymeyem mi benimde tablet telefonum neden olmasın" kafasında olduğu için çok normal. Misal asgari ücretle geçinip hiç bir lüksten geri kalmayan binlerce kişi var. Elime geçen 1600 ben şöyle yapayım şunlar önceliğim, şunla idare edeyim diyen çok nadir çıkıyor. Daha öncelerde de aralarda yazıldığı gibi itibardan ödün veremeyiz. Bundan çıkan sonuçla diyebiliriz ki önemli olan itibar gerisi boş.

@OnurÖzdağ yanlış anladınız galiba tabiiki tatil olacaktır lakin ekonomi bu durumdayken alım gücümüz gün geçtikçe eriyorken aldıgımız ücret sabit hayatımızı idame ettirmek için alacaklarımız gün geçtikçe yükseliyorken ister istemez insan kaygılanıyor işte

@gezgin gezer
Ne muzu o ya 5 TL yerli muz

Pejo bisikleti burda topluyor bi bakmışsınız araba da toplamaya başlamış, sonra kocaman bir fabrika arazisi almış arge merkezini buraya taşımış , bizim okullarda herkes pataküte fransızca kasıyor. İşçiye 300 euro veriyor, mühendise 800, müdüre 1200 euro veriyor. İşçilik ucuz tabii, beğenmediği adamı kovuyor, yeni geleni 4 ay eğitiyor 8 ay dolmadan atıyor. Kıdem tazminatı falan kalkacak. Cennet olmuş bizim buralar. 300 euro bir işçi. 2100 lira o da şimdilik. Fransada kaç para bir işçi maaşı bilmem ama burda bir orduyu ucuza çalıştırır.

@Mehmet Metin Levent hocam asgari ücret 228 euro yapıyor bedava para ya resmen,avrupada birkaç ülke hariç (polonya gibi ) bu ücrete çalıştıramazsın süper

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sonra avrupa, ispanyadaki tersaneleri kapatıp tuzlaya itelediği gibi, çevreye zararlı ne kadar endüstrisi kaldıysa atar buraya, her yer yol, her yer liman her taraf havaalanı. Burda üretir, evropada kaymağını yer, araba afrikalıya satar. Nassolsa Biz de hastagarantili şehir hastaneleri var. Oraya hastayı nasıl bulacağız? Herhalde hasta ithal etmeyeceğiz yerli ve milli hastalarımız olacak.

@Mehmet Metin Levent kesinlikle zaten herkes 3-4 çocuk yapıyor gerisini de ekmek yukarıdan gelir diyor ee bu kadar kişi de ucuz iş gücü olacak bakalım

@Desert Fox bonjur günaydın demekti. Ekmek demekti aş demekti.

Yer gökova akyaka köyü, asıl köy yani, turistik olanı değil. Tanıdıkların bahçesi. 5- 6 limon ağacı. Üzerinde o kadar çok limon var ki. Elimize verdiler 3 tane su kovası toplayın dediler. Topladık. Ağacın sahibi tanıdık bagaja baktı bizim. Beğenmedi. Daldı ağaçlara bizim topladığımızdan daha fazlasını topladı tepeleme limon oldu bagaj. Neden satmıyorsunuz dedim para etmiyor tüccar para vermiyor dediler. Şimdi o ağaçlar yok. Kesildi. Çünkü para etmiyor.

Yer urla. Yaklaşık 1000 metre kare alanda mevsimlik sebze. İneklerin sütüne çamaşır sodası atan akraba. Yeşil biber, patlıcan, kabak, domates. Toplayın. Topluyoruz. Aynısını o da yapıyor. Daha da fazlasını yığıyor. Satsanız. Para etmiyor. Su artezyen, gübre inek gübresi, ithal değil. Organik mı, en alasından. Ama para etmiyor. Aryanı napıyorsun dayı, ineklere yediriyorum. Urlanın ineği, ankaradaki insanlardan daha sağlıklı besleniyor.

Adanada karpuz. Tarlada tane 5 ila 10 kuruş.

Neden bahsettim bunlardan. Aramıza kara kediler giriyor biz güzel şeyler yiyemiyoruz. Kedinin karası da pek tatlı olur ama neyse.

Yıllar önce AA bizim memlekete muhabir göndermişti, 100 yaşın üstündekilerle röportaja. Babamın rahmetli amcası "Çocukların şehirden getirdiği domates salatalığı bizim inekler yemiyor" demişti de gazetede haber olmuştu ;)

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Mehmet Metin Levent
:D
Türkiye'de yaşlanan insanlara hayret ediyorum..Nasıl intihar etmeden veya hastalanmadan veya bir kazaya kurban gitmeden o yaşa kadar gelebiliyorlar:D
Kendim de yaşlanıyorum,bakalım ne gelecek başımıza..

sayın recep tayyip erdoğanın hocası konuşuyor ,sayın erdoğanın kişiliği dürüst diyor ama ekonominin kanunları acımasızdır,borcunu borç alarak kapatma devri bitti 235 milyar dolar borç ödenecek ne abd ne de ingiltere bu kadar parayı size vermez ,ayrıca kısa aralık zamanda 100 milyar dolar borç ödenecek ,,,cicim ayları bitti, zam ayları başladı ,15 adet yumurta 15 liradan 9 liraya düştü diye sevindim ,halbuki 4 liraya alıyor idim, gırtlak pahalılaşır ise ,açlık insana neler yaptırır neler ,,,,allah hepimizin sonunu hayır eylesin aminnnnnnnnnnnnnnnnn

Hayvan, ağılda, hayvan damında büyütülen ekonomik bir aile ferdiydi. Fare tutsun diye bahçede bir iki kedi beslenir, esmese de fisilesin dostu düşmanı bilsin diye de bahçeye köpek bağlanırdı. Sonra evropa tarzı yaşam bireyselleşmeyi ve akabinde tavşan pisliği gibi ne kokmayan ne de bulaşmayan insanı türettiği için evlerde envayi çeşit hayvan beslene geldi ve dolar benim evdeki tekiri de etkiledi. Diyet yapıyorum kendim ama kızın maması benim tayından fazla tutuyor artık. Yerli mama üreticilerinin de nasıl bir yeme düzeni varsa sokaktaki kedilerin bile yemediği yerli mamalar üretmeyi başarıyorlar. Kedime coşup pahalı bir kurumama aldım. Yemedi. Bizim sokaktakiler de yemedi baktım olmayacak işyerindeki kesiler yüzüne bile bakmadı. Sözün özü, dolar zopa ata ata evdeki kediyi bile pataklıyor.

Geri