Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Bu dolar konusu ne oldu şimdi ? Bu seviye iyi mi de kimseden ses çıkmıyor yoksa bayram tatiline mi girdi dolar da ? Google da yazan dolar değeri 6,01TL olarak gözüküyor.
dolar.JPG

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
Ithalat ihracat ile uğraşan ortaokul lise arkadaşlarım ve/veya eşleri ile bayramda karşılamış bulundum. Bu durumda ne fiyat alabiliyorlarmış ne de fiyat verebiliyorlarmış. Biri dolar 10 lira olsun ama bi zahmet 6 ay kıpırdamasın bile dedi. Yalnız bana benzin çok ucuz geliyor. Yunan cavırı bile 1.66 euro dan yakıyor litresini bizim 0.90 euro. Bir litre benzinin litresinin 1dolar+1 euro olduğu çağları yaşadım.

Dolar 10 olsun ama az yerinde dursun bu bayram duyduğum en dehşet istekti.

@MakRo Ne olacak bu piyasaların hali diyenlere işin üstadından yorumlar:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Konumuzla direkt ilgisi olmada da ilgili olduğunu düşünüyorum. Ayın 17-18-19' unda bir markette bayram şekeri satışı yaptım. Girişi çıkışı bir olan ufak bir marketti ve standım girişe bakıyordu. 3 gün boyunca şunu farkettim ki insanların yüzü içeri girince düşüyor. Çoğu, gülümseyerek hoşgeldiniz dediğimiz zaman yüzümüze dahi bakmıyor, bakanların çoğu ise refleksif olarak bakıp, tepki bile vermiyor. Düşük suratıyla boş boş bakıp geçiyor. Kısaca insanlar mutsuz.

Market personeliyle konuşunca durum daha da ortaya çıkıyor. Mesele et reyonu sinek avlıyor. Gözlemlediğim kadarıyla insanlar ihtiyaçtan başka pek bir şey de almıyordu. Hatta bazı ürünlerin üstü fena halde tozluydu. Zaten pek şeker de satılmadı. Tabi bunda insanların şekeri önceki bayram alıp bir kısmını kurbana saklaması da etkili olsa gerek.

@DurgunDeniz
Karşınızda sizi anlaması imkansız birisi var..Bu kişiye birşeyler anlatabilir misiniz?!

Gezi başlarken,başka bir forumda ''asla karışmayın bu olaya'' demiştim ve ben de,muhalife muhalif olan birisiyim artık..Beni tanıyanlar ''sen ne diyorsun,hani muhaliftin?'' filan dediler..Dedim ki,''sizi sokakta öldürürler ve bundan rahatsız da olmazlar''..Aynen söylediklerim çıktı..Çünkü bu insanları tanıyorum..

Türkiye'nin yarısı ekonomiden,toplumsal olaylardan filan çok rahatsız..Peki,bu insanlar ne yapıyorlar?
Bayramları kutluyorlar mı?Kutluyorlar..AVM'lere doluşuyorlar mı?Doluşuyorlar..Sahilde şezlonga yatıyorlar mı?Yatıyorlar..Arabalarından hiç inmiyorlar mı?İnmiyorlar..vb
Böyle muhaliflik mi olurmuş?İki muhalif tweet atıp,yatıyorlar..
En ufak bir tepki yok,en ufak..Mesela Avm tepkisi koyulsa,bir anda Türkiye'de işler/durumlar değişir..Ya da tatil denilen şeyden vazgeçilse,bir anda toplumda bir kıpırdanma olur..
Bölünen/ayrışan iki tarafta gayet iyi durumda..Bir taraf şikayet ediyor,bir taraf şükrediyor..Geçinip gidiyorlar..

@ahlaksız
Alışkanlık. İnsanlar alışkanlıklarını inatla sürdürmek istiyorlar. Annemle babama ayakkabı almak için bir mağazaya girdik. Adamın biri bir ayakkabı beğendi fiyatı duyunca yardımcı kişiye çıkıştı. Yardımcı olan kişi yeni sezon en az 2 katı fiyata gelir diyince, adam CHP ye sövdü hem de ne sövmek.

@Mehmet Metin Levent
Doğru..
Kimse bulunduğu konumu kaybetmek istemiyor ama daha iyi bir konum da elde etmek istiyor ama bunun için harekete geçmiyor..Bu tepkisizlik,ortadoğudan kalan bir miras..

@Berat01
Doların 5 liranın altına düşmesi faydadan çok zarar verir. Hoş, daha hasadı yapılmadan ülkenizde, mısır ithalatı yapacaklarmış hem de gümrük vergisi almadan. Hani, belirli başlıklarda yerli üretim yapalım diye serzenişte bulunan arkadaşlar oluyor. Sonra da onun şurası şu mali burası bu malı diyen arkadaşlardan detayı öğreniyoruz. Tarımı kurtarak başlayabilsek üretime güzel olmaz mı? Üretilen Türkiye mısırın bu seneki fiyatı ithal edilenin altında fiyatla üreticiden alınmaya çalışılacak. Dolar in yükselmesi gerçekten birşey yapıp satmak istiyorsak sorun değil. Ancak düşmesi, ithalatı arttıracağı için sakıncalı.

eskiden konu başlığına dolar'ın en çok gördüğü değer yazılıyodu şimdi ise en düşük gördüğü :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
6'ya baya bir sabitlendi, 6 mı yapsak başlığı.

Doların 6 lira olması kabus gibi arkadaşlar. Yurtdışı alışverişinin hiçbir olayı kalmadı. 20 dolarlık malzemeyi hesapladığımızda 120 lira çıkıyor yahu. Düşünün 20 lira demek avrupalı biri için dışarda yenen bir öğün demek, fastfood tarzı. Bize karşılığı ise 120 lira :ssrtcbya: Asgari ücretin neredeyse %10'u

Çok vahim :(

Bakın hiç yapılmayan bir kıyaslama yapayım :D Asgari ücreti ultegra set ile kıyaslayayım

2014: Net asgari ücret 810 TL
Ultegra set 1300 TL

2018: Net asgari ücret 1600 TL
Ultegra set 4000 TL

Bir gün Bodrumda tekne turuna gittim hava parlak su berrak kisacasi süper güzel..
Tekne kaptani ama yinede stressli is dedi.. içimden hasi***** dedim ben 45 saat Fabrikada Büroda kapanmis yerde çalisiriken bu adam buna stress diyor.
Sonra Antalyaya gittim saat 8 den 10 dan önce kalkmayin her yer kapali.. Yurtdisinda insanlar saat 5-6 da millet ise gidiyor.

Böyle seyler türkiyenin insanin fazla caliskan olmadigini belli ediyor, ayni zamanda fazla bulusda yok.
200 yil önce Dolmabahce sarayi krediylen yapilip Fransadan saatlerin ithal edildigi zamandan beri sanki fazla sey degismemis hareketlerimizde.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr ve MakRo
Çok kafanızı yormayın bu işlere.. Bayram tatilinde marketler yağmalanmıştı. Millet sahillerde oturacak çay bahçesi, denize girecek plaj bulamıyordu. Trafik desen, 10 km yolu 3 saatte gidebiliyorduk. 2 lahmacun söyleyip birbuçuk saat servis bekliyorduk. Bir de mekanın önünde sırada bekleyen insanlar vardı. Bir masa boşaldığında kavga çıktı hatta, iki aile birbirine girdi.
Dönüş yolunda ise kilometrelerce uzayan trafik, 5 saatlik yolu 12 saatte gidebilmek türünde işkenceler, yollardaki akaryakıt marketlerinin talan edilmesi, "benzin ve mazot tükenmiştir" yazılı pankart asan istasyonlar falan, daha neler neler.

Bizim insanımız böyle tüketmeye, devletimiz de tüketenden böyle vergi almaya devam ettikçe kriz falan olmaz.

Sebep olarak ''üretmiyoruz'' dedik , 9 günlük bayram tatilini kaptık.Bu duruma ironi mi deniyordu oksimoron mu?Ya da başka bir çelişki türü mü?

@hamlet2006
Ben şahsen üretiyorum. Günde 2 kere ankara çayına kavuşuyor üretimim. O da sakarya nehrine ordan hoop karadenize. Kendimize haksızlık etmeyelim. Belki tek şey üretiyorum ama kaliteli olması için elimden geleni ardıma koymuyorum.

170950 dosyayı görüntüle

@gezgin gezer
Ben de 13 liraya aldım..
Asıl sıkıntı gıda da bence..Gıda pahalandıkça,diğer harcamalar otomatikman kısılacak veya yapılmayacak..
Bim de yumurtanın kolisi 17 liraya çıkmış..:eek:

aslında krize neden olan şey tüketmek ve biz tüketerek üzüntümüzü atmayı bilen bir milletiz:)

Hiç beylik lafa gerek yok,devalüasyon oldu ve bu devam edecek.abd ve yandaşlarıda bu hükümetin devamı için böyle üfürükten krizlerle hükümete yardım ediyor.trump efendi piyasadaki serbest paraları abdye geri çagırdı ve sıcak paralar yerine döndü.dönerkende bizim gibi gelişmeye niyeti olmayan ülke idarecilerinide rahatlatacak krizler çıkartıyorlar.siz az bekleyin daha bir idlip operasyonu yaşıyacagız.biz bunlarla uğraşırken adamlar bu ülkeye kendi ülkelerinde yaşayan radikal unsurlarıda itelediler.şimdi birşey yapamayacak bizler geriye yaslanıp ,filmi izlemeye devam edelim.ha katil uşak demedi demeyin...

(link) Ve en son olması gereken ilk yapıldı.tebrikler

@haldun31
Şehit olacak çocuğa yatırım yapmaya değer mi?

Diyanet kapatılsa ülke ne kaybeder sizce? Ya da almanyadaki gibi din vergisi konsa?

Geri