Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
Birşeyler yapalım diyen arkadaşlara ithafen.

4a Hizmet dökümümde 3600 TL gözüken brüt maaşım, hesabımda net 2573 TL olarak yatmakta. 1027 TL Yüce Devletimize dokunmadan vermişim. Sanırım fazlasıyla bir şeyler yapıyorum....

Saygılar...

@Serkan Mıstınoğlu

Hata yapıyorsunuz...:)

@hsynzltn
hımm üretim. alırım bir dal. bir kere, bürokrasi nedir bilmiyorsanız işiniz hepten zor. üretim iznini alın, ondan sonrası daha da zor.

ankara çankayada basit bir berber dükkanı. pazar günleri açamıyor neden? belediye, pazar günü çalışma ruhsatı çıkarmış. paralı. onu alırsa çalışabiliyor. örnek kabilinden yazdım.

köylü biriyim. 3 er 5 er inek koyun tavuk var. kendi ürettiğimiz samanı mısır arpayı ineklere yediriyoruz, kendi ürettiğimiz sütü içip peynir yoğurt yapıyoruz. kendi ürettiğimiz sebzelerden tüketiyoruz. kural olarak her yaz sonu saman,arpa yulaf buğday ,depoladığımız gibi pirinç bulgur kuru fasülye depolarız(bunu sizlere de öneririm ki günübirlik yaşamak zenginlerin işi) .kira derdimiz yok yaşantımız tasarruf üstüne zaten.hiç bir şekilde kredi faize bulaşmayız.. tek masrafım üniversite okumak mersinde tıp öğrencisiyim ulaşım için bisikletimi 2.el aldım.tek bir telefonum oldu vestel .öğrenciler gibi cafe ye gidip de ahmak ahmak soğuk çaya 3 4 tl vermedim.arkadaşlarla sahile inip semaverde çay demliyorum. eğlence istediğimde atlayıp bisiklete denize gidiyorum veya dağa çıkıp kamp kuruyorum. dolar beni çok etkilemiyecek :))

@seviman dolar sizi malesef etkileyecek, her şeyi etkileyecek çünkü. 1 yıl sonra bu yazdığınız yorumu dönüp tekrar okuyun unutmazsanız, ufak bir test yapmış oluruz hem :) Siz bile şaşıracaksınız nereden gelip de sizi etkileyebildiğine :bsmagryr:

Şimdi etkilemese, siz evlenirken etkileyecek. Ev alacaksınız. Düğün (altının gramı 250 tl oldu, düğünde altın beklemeyin :)) yapacaksınız. Çocuk yapacak, onu okutacak, besleyecek, daha rahat ulaşım için araba alacaksınız. Üniversiteyi bir bitirin hele, keşke bitmeseymiş diyeceksiniz. Ben dedim :D

Antalyada çıkan domates İstanbuldaki ailenin mutfağına yürüyerek mi giriyor yoksa kamyonla mı ?
Kamyon neyle çalışıyor benzin ile ? Benzin nereden geliyor dolar ile yurt dışından
Şu an yakıt fiyatı sabit ancak serbest kaldığında kafadan 1 tl zam gelecek...
Bugün haberde okudum. Fırıncılar unun çuvalına 30 tl zam gelmiş diyorlar sebep dolar artması :)
Arkadaş deterjan almak istemiş onunda fiyatı artmış sebep demiş dolar yükseldi demişler
Kısacası etkilenmese bile dolar arttı diye herşeyin fiyatına zam koyanlar var

@Serkan Mıstınoğlu evet haklısınız etkileyecektir elbet. ama tasarrufu benimsemiş biriyim sonuçta. olmazsa olmaz dediğim hiçbir şey yok. her türlü yaşam koşulunu gördüm. bitliste kerpiçten evde de kaldım çocukken duvara saplanan mermileri sökerdik. üniversitede bodrum katlarda buzdolapsız da kaldım(valla kyk en rahatı imiş.) 4 yıldır üniversitetedeyim bitmek üzere :D ve benim yaşam şeklime uyum gösterebilecek bir kızla tanışamadım hepsi korktu :D bana en büyük etkisi bu oluyor sanırım :)
evet her şeye zam geldi kafadan. yem işçiliği de yapıyorum yazları. çuval başı 7 8 tl zamı indirdiler ki millet bunun altından kalkamaz. yemi üreten firma da konya da. neye göre zam koyuyorsa artık.

konserve yapmak muhteşem bir şey. antalya da üretilen domatese ihtiyacın kalmıyor yazın tarladan gidip alırsan ucuza da gelir. kışın da açar yersin. en zor şey başkalarını doyurmak...

tarlada patates 50 kuruşa sattıkları zaman seviniyorlar. marketlerden alınırsa 3 tl oluyor fiyat. geçen seneler kilosu 10 kuruştan toptancılar aldığı için bazı üreticiler tarlada ki patatesi toplamak için işçi bile tutmadı

@bsalih

Daha bunun her harcamadaki kdvsi var çoğu harcamadaki ötvsi var...

• Beğen
Tepkiler: Motorola ve bsalih
Tasarruf yapmak elbette çok güzel bir şey sadece ekonomik değil aynı zamanda ekolojik fayda yaratır. Fakat adalet olmalı. Adalet yoksa talep edilmeli, uğruna savaşılmalı. Kimileri aynı emekle, hatta daha azıyla keyif sürüyorsa, kimileri aç yatıyorsa orada adalet yoktur. Zengin fakir ayrımından da bahsetmiyorum. Neyse gerisi siyasi polemik konusu...

Halktan güncellemeler: şok market ülker çikolatalı gofret 70krş>1 lira schwalbe impac trailpac lastik 1 ay önce 45 lira > az evvel 80 küsur tele

@Serkan Mıstınoğlu az önce bisikletçimle Aslı Bisiklet meselesini konuştuk, deli dehźet zam geldiğini söyledi. Geçen hafta satış yapmamış Aslı bisiklet. Bizim aksimize üye bisikletçiler fiyatları görebiliyorlar.

@Serkan Mıstınoğlu

Bir kaç gün içerisinde SM-RT800 rotor alacağım. Üç beş pahalı olsa da Türkiye'den almayı düşünüyordum. Türkiye'de 250 TL Merlin'de 190 TL idi. Şimdi bakıyor Türkiye'de 290 TL'ye çıkartmışlar. Merlin'de 200 TL olmuş, vergisiyle kuruyla 240 lira. İki adet alacağım fark 100 TL ediyor. Kusura bakmasınlar, 250 yi 270 yapsalar yine Türkiye'den alırdım da 250 yi 290 yaparlarsa beni kaçırırlar.

@Ziya On Road güzel ve zengin bir yaşama sahipsiniz. bugüne kadar seçiminiz ile kimseyi önemsemediğinizi anlıyorum bundan sonra da aynısını yapın zengin yaşamınıza devam edin.:)

Geri