Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@EmirKarakaya ben şu an atanmayı bekleyen bir öğretmenim :harika: Sandığınız gibi zengin değilim. Profil fotoğrafımdaki bisikleti 36 ay vadeli kredi çekerek aldım, şu bahsettiğiniz çok yüksek alım gücüm sayesinde :cool:

Edit:
Arabam ve/veya evim yok :ckskc:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sadece karşılıklı alıntılama şeklinde gitmeye başladı konu, uzaklaşmayalım arkadaşlar :)

Edit:
Mustaac Çin'e gitti malesef

Scudo
bu adamları savunmak benim haddime değil ama,

(link)

en azından burda üretilen bir araca binse, en azından valilerimiz.

@Mehmet Metin Levent GMC Yukon gerçek anlamıyla tank gibi araba olmasının yakında Ankara'da bulunanların hepsi zırhlı. (kişisel kullananlar dışında) Kendi sitesindeki motor seçenekleri mevcut birde zırh eklenince arkasında tanker gezse yeridir. En çok merak ettiğimse şu. Acaba şehir şehir geziyorlar ya, bu koruma araçları kara yolu ile heyet neredeyse oraya mı getiriliyor cidden bunu çok merak ediyorum ? Görüldüğü üzere boş satış fiyatı 53Bin USD En son sahibinden'de vardı orada 825 bin lira falan yazıyordu.
gmc.JPG

(link)

Fatih Altaylı'nın mevcut duruma dair güzel bir yazısı vardı bugün habertürk'deki köşesinde.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
bu konuyu kapatalım kimsenin görüşü değişmeyecek galiba ekonomiyi kötülemeye devam edin ki bence öyle yapıyorsunuz ( yaşasın dolar 6 lira, fakiriz) (ekonomimiz yalan yok kötü bencede) ama
ben ve benim fikrimdekiler de ülke için bir şeyler yapmaya çalışalım karınca misali şimdi diyen olucak ne fayda eder bu boykotlar falan safımız belli olsun en azından Katarlılar kuveytliler ve diğer araplar bir şeyler yapıyorssa biz de bişeyler yapmaya çalışalım

Kuşların filleri yenebileceğine inanmasaydık fil suresini okumazdık
bu forumun adı bisiklet forum burdan site yetkilileri bu mesajı okuyorlarsa lütfen siyasi tartışmalara neden olabilecek konulardan kaçalım.

''Türk aç kalır lakin vatansız kalamaz''

@EmirKarakaya

İşte forumdaki o %95 diye bahsedilen kişiler siz de kolayca alabilin diye hatta kredisiz alabilin diye dert yanıyorlar. Bu kişiler siz bu hale neden düştünüz diye burda o sevmediğiniz cümleleri kuruyorlar. Dertleri bu ülkenin ekonomisi, dertleri üç beş paçavranın düşündüğü gibi ülkeyi kötülemek değil. Bizler vatanımızı sevdiğimiz için içindeki herkesin de iyiliğini istiyoruz ve ülkedeki sıkıntının anlaşılmadığından ve de yanlış yerlerde hata arandığından özellikle de son 3 yıldır çığ gibi büyüyor bu ekonomik gerileyiş. Bu gerileyişe katkıda bulunmak bence ülkeyi satmak ile eş değer.

Arkadaşlar, Türkiye'de bisiklete gönül vermek gerçekten çok zor. Fedakarlık istiyor. Azim istiyor. Şu forumda "ben hiç çile çekmeden şakkadak aldım kardeşim bisikletimi, bana da hiç koymadı" diyen 3-5 kişi vardır. Hepimiz boğazımızdan kıstık, giderlerimizden kıstık da aldık. Çünkü a-la-mı-yo-ruz. Çok pahalı. Hele şu kur artışından sonra bisiklet alım-satımı ciddi anlamda darbe yiyecek. Zaten zor ve pahalı bir hobi olan bisiklet daha da zorlaşacak malesef.

Bakın çok basit bir örnek vereceğim, sadece bisiklet üzerinden. Türkiye'deki sıradan bir bireyin bisiklet alabilmek için vereceği savaşı bu örnekle açıklayacağım. Ve çoğumuz bu savaşı verdik arkadaşlar. Bisikleti gerçekten sevenler bu savaşı verdi ve kazandı.

Örnek şu; Herhangi bir markette asgari ücretli çalıştığınızı düşünün. Türkiye'de (link) kazanacağız. Amerika'daki benzer vatandaş ise (link) kazanacak. Ortaseviye bir bisiklet alarak bu spora başlayacağımızı varsayalım. Ekipmanı hesaba hiç katmıyorum, sadece bisiklet. Orbea Orca M30 bisiklet almaya karar verelim.

• ABD'deki vatandaş bunu (link) alabilecek, maaşı 439 dolar yetmiyor. İkinci ayki maaşıyla bu bisikleti rahat rahat alabilir, üstelik kendisine para da kalır. Yani bir buçuk aylık maaşını biriktirip, bisikletine binecek.
  • Türkiye'deki vatandaş bunu (link) alabilecek. 18.248 lirası eksik kalacak, eğer sonraki aylarda hiç para harcamazsa bu parayı tam 12. ayın sonunda biriktirmiş olacak. Yani toplamda 13 ay boyunca aldığı maaşı ile bu bisikleti alabilecek ve 13 aylık maaşını bu bisiklete basınca elinde 988 lirası kalacak.

Aynı statüde, aynı işi yapan iki birey, aynı bisikleti almaya kalkınca biri 2 ay, biri 13 ay çalışıyor arkadaşlar.

İşte bu, yaşam standartıdır arkadaşlar.

Bu örnek gerçek dışı mıdır? Bana herhangi bir yerde hata yaptığımı söyleyebilecek varsa lütfen söylesin, çünkü hata yapmadıysam, bu ülkede bisiklete binen her bir birey inanılmaz bir saygıyı hakediyordur, inanılmaz fedakarlıklar yapmıştır!

"ülke için bir şeyler yapmaya çalışalım karınca misali"

Daha ne yapalım ki? Maaşımızı, evimizi barkimizi, yetmedi coluk çocuğu devlete mi bağışlayalım. Yandaş müteahhitlere peşkeş çekip biraz daha zengin etsinler diye. Bu zamana kadar tatlının kaymağını kimler yediyse hesabı da onlar ödesin bir zahmet.

@EmirKarakaya

Kafamı bir an için tamamen sizin bu mantığınızla çalışacak şekilde ayarladım. Sonuç şu çıkıyor:

Hitap ettiğim kişiler: Koç ve Sabancı ailelerinin başları.

"Muhtemelen bir iphone kullanıyorsunuz, arabalarınız, evleriniz (hatta villalarınız) ve daha bilmemneleriniz var. Fakiriz ama alım gücümüz DÜNYANIN DİBİNE VURUYOR."

Kusura bakmayın, bu kafa insanın ruhunu coşku ile doldurduğundan son kısımda dayanamayıp bağırdım.

@chanik chang

Evet, herhalde onu yapmamızı istiyorlar. Bugüne kadar yolsuz ihalelerle TRİLYONLARI götüren adamlar Twitter'da dualı, "hayırlı Cumalarlı" paylaşımlar yaptığından, onların yedikleri haram değil. Dolayısıyla bu zor gününde görev, üç otuz paraya geçinen sıradan vatandaşa düşüyor. Daha çok vermeli, daha çok söğüşlenmeli. TV'de gördüğü her şeye daha bir şevkle, daha da sorgulamaksızın inanmalı.

Ve asla ama asla itaatsizlik etmemeli!

anadolu türkmenleri'nin osmanlı için kullandıkları sözlerden biri. anonim bir dörtlükte geçmektedir:

şalvarı şaltak osmanlı
eyeri kaltak osmanlı
ekmede biçmede yok
yemede ortak osmanlı

anlaşıldığı kadarı ile osmanlıların üzerlerine saldığı vergiden hoşnut olmayan konar göçer türkmenler tarafından söylenmiştir bu dörtlük.

özetle vatansız kalmak istemeyen türkmenler, olan biten vergilerden rahatsız. türkmenim diyen rahatsız, osmanlıyım diyen türkmenden rahatsız. ortada büyük bir vergi var. hani nerde bu paralar o vakit?

@Mustaac

TL neden koruyamiyor paritesini? :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Hayatımda önem verdiğim önem verdiğim tek cansız varlık bisiklet. Evim yok, 38 m2 evde iş hayatına başladığımdan beri (6 yıl) kiradayım. Kendimi bildim bileli arabalara ilgim yok. İşime bisikletle gidip geliyorum, tatilime bisikletle gidip geliyorum, sporumu bisikletle yapıyorum. Hayatımın merkezinde bisiklet var. Her insan gibi tutkularım var, doğal olarak da en büyük tutkum bisiklete. İstediğim bisikleti edinebilmek için kredi çektim, 3 yıl boyunca köpek gibi ödeyeceğim. Kredi ödemesi çıkınca kalan kazancımın yetmesi ve işimi korumam gerekli bu 3 yıl boyunca. Ekonomisi istikrarlı bir ülkede yaşasaydım endişe etmezdim çünkü 2 yıl sonra piyasanın ne olacağını bilirdim. İşte bu belirsizliğe tepki gösterdiğinde bir kesim tarafından hain ilan ediliyorsun ya en çok o koyuyor bana. Örneğin Amerika'da mesleğimle 6 ayda sıfıra çıkacakken, ülkemde 3 yıl sürünüp bide bu tiplerle uğraşmak...

@Serkan Mıstınoğlu hocam karınca misali bir şey yapalım bir kooperatif kurup "BF" markalı bisiklet üretelim hem ekonomiye katkımız olur "karınca misali" hem de kendi ürettiğimiz bisikletlere bineriz.
yahu bütün ekonomiyi de ben mi kurtarayım :p

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Rocketman
Geri