Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@Serkan Mıstınoğlu

Aynen hocam ya askıya aldılar ya da şuan güncelleme yapıyorlar fiyata.
Bu gün Ankara'dan bir bisikletçi ile görüştüm o da haftaya güncelleme düşündüklerini söyledi. ;)

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
Dün başlık açacaktım ama vazgeçtim. Üye olmak için bildiğim kadarıyla bisikletçi olmak gerekiyor. Çünkü Aslı Bisiklet sadece bisikletçilere satış yapıyor.

Ben asıl amacın bisikletçilerin bizi istediği gibi yolması olduğunu düşünüyorum çünkü sitede yazan fiyatlar parekende fiyatlarıydı. Diyelim ki lastik alacağım. Aslı' dan fiyata bakıp, o fiyattan düşük ya da eş fiyata satan bir yerden alıyordum. Şimdi ise bisikletçiye fiyatı soracağız, kafasına göre fiyat çekecek ve biz fiyatın sitede yazandan ne kadar fazla olduğunu bilemeyeceğiz. Yani artık "ama sitede fiyat şu kadar diyemeyeceğiz"

Dolar 6.56
Ama niye?
Gezi parkı olaylarında bu kadar artmamışken neden şimdi bu kadar arttı?
Gezi parkı demişken şu ağaç bahanesiyle 3. köprü yapılmasın havalimanı yapılmasın fikrini savunanların olayından bahsediyorum.
Dönemin başbakanı ülke dışındayken ve cumhurbaşkanı Abdullah gül iken?
15 temmuzdan sonra niye artmadı?
Olağanüstü halde niye bu kadar artmadı?
Çin ve Rusyanın artık dünya siyasetindeki rolü artınca, oldu tüm olaylar.
Abd tutuştu kısacası.
Bölgede yeni üsler açtık(ortadoğu)
Suriyedeki faliyetlerimiz artıyor.
Abd asyayı kaybediyor.
Şüphesiz İslam ülkeleri arasında başı çeken ülke Türkiyedir.
Asyayla Avrupayı birleştiren ülke Türkiyedir.
Türkiyenin önemi büyük.
Abd Türkiyeye diz çöktürmek istiyor. Belirli şartları yerine getirmemizi istiyorlar:

1. Papaz Brunson dahil 15 Temmuz darbe girişiminde rol alan 20 ajanın ivedi serbest bırakılması. ABD, Özellikle Brunson’ın tahliyesi için 15 Ağustos Çarşamba gününe kadar Ankara’ya süre verdi.
2. Türkiye’nin İran’a kapsamlı ambargo uygulaması.
3. Rusya’dan S400 satın alınmaması.
4. Ankara’nın Kudüs politikasını gözden geçirmesi.
5. Kıbrıs Adası etrafında doğalgaz ve petrol aramaktan vazgeçmesi.
6. Halkbank’a kesilecek cezaya razı olunması.
7. Ankara’nın Fetullah Gülen’in iadesini talep eden dosyayı kapatması.
8. Türkiye’nin sahip olduğu kritik madenlerde ruhsatların Amerikan şirketlerine verilmesi.

Bu ülkenin tapusu demek!
Sarı öküz hikayesini bilen bilir.
Arkadaş sen bu oyunu görmelisin!
Bütün bunları izleyipte hala olayları göremeyen ahmak;
bütün bunları bilipte hala bu mücadeleye destek olmayan alçaktır.

Başka Türkiye yok. lütfen olayın ciddiyetini anlayalım. Ona göre tavrımızı alalım

Oyuna gelmeyelim arkadaşlar. Suriye'nin bize oynadığı oyun ortada. Bu suriye lirası 15 temmuzda, olağan üstü halde neden yükselmedi de şimdi yükseliyor? Bakınız grafiğe

sur.png

Suriye, Türkiye'ye diz çöktürmek istiyor.
  • Ülkedeki 3.000.000 Suriye'linin her birine ev,araba ve ayfon dağıtılacak
  • Aylık geliri 2.000 liranın altında olan Türk aileleri Suriye'ye sürgün edilecek
  • Türkiye Suriye parasına geçecek
  • Kıbrıs, Suriye'ye verilecek
  • Karbon bisiklet ve karbon jant yasaklanacak

Bunları kabul etmemiz mümkün değil!
Ama biz bu vatanı kolay kazanmadık. Sarıların (link)ülonun hikayesini bilen bilir.

@EmirKarakaya
Hocam peki Endonezya Rupisi neden arttı? Daha yeni savaştan çıkmış Ukrayna'nın grivnası neden arttı? Ortada neredeyse Suriye diye bir şey yokken Suriye Lirası nasıl arttı? Sizin anlamadığınız şey bu olaylarla böyle mücadale edilmeyeceğini anlamamış olmanız. Aptallık ile cesaret arasındaki çizgiden aptallık yönüne doğru bayağı bir uzaklaşmış durumdayız. Damadı bakan yaparak, yandaşları bakan yaparak yürütülmez bu mücadele; asıl bunu görmeyenler ahmaktır.

Oyuna gelmeyelim arkadaşlar. Endonezya'nın bize oynadığı oyun ortada. Bu Endonezya Rupisi 15 temmuzda, olağan üstü halde neden yükselmedi de şimdi yükseliyor? Bakınız grafiğe

4.png

Endonezya, Türkiye'ye diz çöktürmek istiyor.

• Papaz Endonezya'ya verilecek
  • Ülkedeki tüm Endonezyalı seyyar satıcıların her birine havuzlu lüks villa, spor araba ve ayfon X plus verilecek
  • Aylık geliri 2.000 liranın altında olan Türk aileleri Endonezya'ya sürgün edilecek
  • Türkiye, Endonezya Rupisi'ne geçecek
  • Kıbrıs, Endonezya'ya verilecek
  • TT bisiklet ve aero kask yasaklanacak

Bunları kabul etmemiz mümkün değil!
Ama biz bu vatanı kolay kazanmadık. Endonezyalı sarı öküzün hikayesini bilen bilir.

ABD ürünlerine boykotu manevi olarak anlayışla karşılarım ama maddi olarak hiç bir şey ifade etmiyor.

Apple firmasının piyasa değeri Türkiye'deki bütün şirketlerin değerinden daha fazla. Apple firmasının Türkiye çokta umurunda. Kara kara düşünüyorlardır Türkiye apple ürünleri almayacak diye.

Hangi birini boykot yapacaksın.

Google, apple, microsoft, intel, coca cola, mcdonalds, whatsapp, facebook vs.vs.vs.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Rocketman
@Serkan Mıstınoğlu Abi araştırıyorum dolar yükselmeye başladığından beri ülke ihracat ithalalat vs fazla bir değişim yok hazine bakanı alakası olamaz zaten hiç bir değişiklik olmadığı sürece madem bu kadar araştırıyorsun mantıklı bir açıklama yap

@EmirKarakaya

2013'te FED parasal sıkılaşmaya gideceğini ilan ettiğinden beri tüm dünyada ekonomistler mabadlarını yırtıyor ne yapılması gerektiğini anlatmak için, 5 senede duyamadıysanız bundan sonra da duyamazsınız, kasmayın boşuna.

O çareyi duymamak için o günlerde "Geziciler eylem yaptı, dolar ondan yükseldi" diyerek gene büyük resmi görmekle, ülke üstündeki operasyonu boşa çıkarmakla meşguldünüz.

@EmirKarakaya bu forumun %95 Recep Tayyip Erdogan dusmani kime ne anlatiyorsun be abi onyargilarini sevdiklerim basina insaatta bisey gelse Ak partiden bilir bunlar iyi bisey oldu mu tik yok anca bos bos kuru kafa gorultusu bunlarin alayi bir bitmediler dusmanliklari bunlari bole delirircesine gordukce daha da hosuma gidiyor bunlarin durumu hahaha ha birde 95lik kismin alayi da sanarsin milletvekili kendi dinini savunmaz Recep Tayyip Erdogan dusmanligini savundugu kadar Recep Tayyip Erdoganin izindeyim inadiniza bole kafaya bole tarak

@Serkan Mıstınoğlu
hocam bunnardan ankarada birsürü var. koruma arabası. tank gibi ama egsozuna 2 çift çorap soksan çalışmaz.

@EmirKarakaya
Bizim yapacağımızı yaptık. Oy verdik. İlla akp istiyorsanız yine akp kalsın ancak bu işin böyle gitmeyeceği aşikar. RTE sırf bu tavırlarıyla oy topladığı için ülkeyi ateşe atıyor, doğru ekonomi modellerini reddediyor. AKP'nin elinde de gayet başarılı ekonomistler var ancak ülkede kuvvetler ayrılığı yok, bu adamlardan Ali Babacan, Mehmet Şimşek daha önceki görevlerinde RTE'nin istediklerini yapmak zorunda kaldıklarından etkin olamadılar örneğin. Tayyip Erdoğan ekonominin profesyonellerin işi olduğunu kabul etmeli, başka çaresi yok bu işin.

@Fatih Yasin Söndüren
Hocam sen Recep Tayyip Erdoğan'ı, biz yaşadığımız ülkeyi düşünüyoruz. E doğal olarak biz RTE düşmanı, sen de ülke düşmanı oluyorsun. Yapacak bir şey yok. Ben bir adam için çocuğumun geleceğiyle oynayamam.

Geri