Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@Serkan Mıstınoğlu '' parite'' kavramından haberiniz vardır sanırım?

Bence yok...

Bence bu forumdaki veya diğer forumlardaki herşeyi bilen arkadaşların da pariteden haberi yok...

Yerel para birimleri diğer para birimlerinden bağımsız olarak düşebilir ve yükselebilir ancak:

Dolar gibi global bir para birimi yanında diğer para birimlerini de benzer ölçüde getirir.

Diğer para birimleri dolar ile olan paritelerini koruyor. Bu da bizim para birimimize karşı değerlenmis gibi gozukmelerine sebep oluyor.

Burada kısaca paramızın uluslararası piyasada değerinin düştüğü yorumu yapılabilir. Ancak yaptığınız gibi diğer yerel para birimleri ile tek tek karşılaştırıp onlar değerlenmis yorumu yapılamaz.

Anlayana...

Scudo
Lütfen bu forumda herkesin bu ülkeye katkı sağlamak amacında olduğunu biliyorum. Ama bu yaşasın demekle düşüyoruz demekle olmaz yıkıcı değil yapıcı olun. Bizim yapacağımız iş karınca misalidir

@Mustaac
Hocam zaten dolar lobisi bizle uğraşıyor, doları yükseltiyor diyen arkadaşla dalga geçiyoruz. Bu arkadaşlar TL'nin değer kaybettiğini bilmezden geliyorlar malum, onu anlatmaya çalışıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: berberci
@Fatih Yasin Söndüren
Senin ne kadar fikrin varsa hakkımda, benim de o kadar var. Sen ne yorum yaparsan, onu yaparım.

@furkantrojka benim senin hakkinda fikrim oldugunu da nerden cikardin konu acildigindan beri 96. sayfaya gelmisiz ben atilan yorumlara gore yorumda bulundum hasbinALLAH nasil okuyonuz yazdigimi bilemiyorum artik

@furkantrojka evet biliyorum hocam. Ama o arkadaşın da haklılık payı var. Para birimleri ülkelerin enflasyon değerlerine göre değer arttırır veya azaltirlar. Bir şekilde denge sağlanır. Son hareketlilik bu ekonomik temele dayalı olmadığı için manipülasyon ihtimali çok yüksek.

@Mustaac

Biz diğer ülke para birimleri kıyaslamasını TL'nin değer kaybettiğine ispat olsun diye yazıyoruz zaten. Atarlı ergen ağzıyla konuşmayınız lütfen forumda :harika: Derdinizi kibarca anlatmaya Türkçe'niz yetmiyorsa sosyal medyadan devam ediniz.

Sizin ağzınızla gidersek burada herkes birbirine "kara biber tuz ver ordan muz" şeklinde hitap ederse seviyemiz sizin şu an bulunduğunuz seviyeye düşer ve bu bizim istemediğimiz bir durum :tskler:

@Mustaac
Ben bunu anlatmaya çalışıyorum ama maalesef inancını kaybetmişler var

@EmirKarakaya
Yahu bir kişinin çıkıp yaptığı açıklamayla yıkılacak ekonomi kuranların hiç mi suçu yok? Ben seçtiğim, beni temsil eden insanları sorumlu tutarım.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
ülkeler arasında dostluk olmaz, karşılıklı çıkarlar vardır. bir ülke sana diş geçiremezse, dost geçinir. çıkarı bunu gerektirir. ama bu durumda bile her zaman ülkeni ve ardını kollarsın.

Merkez bankasının piyasaya para pompalamasından kaynaklanan geçici bir düşüş olduğunu düşünüyorum. Bir hafta bile sürmez bence.

Üniversitede aldığım 4 yıllık ekonomi eğitimine binaen burada uzun uzadıya neden bu hallere geldiğimize dair kendimce bir şeyler yazmak isterdim lakin hem üşeniyorum hem de ben üşenmeyip yazsam bile hatta alanında uzman koca koca ekonomi iktisat profesörleri gelip buraya izah etse de "yav bize operasyon yapıyorlar, çekemiyorlar" kafasından çıkamayacak arkadaşlar olduğu için gerek görmedim. Saygılar.

Bıraksalar, izin verseler biz kanatlanıp uçacağız da işte hep o dış mihraklar fırsat vermiyor.

Geri