Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@ahlaksız pesimist yazmasan pesimist misin diye sorası geliyor insanın. Tamam sana göre öldük bittik. Kim kaldıracak cenazeyi? Onu da deyiver.

Scudo
@Mehmet Metin Levent
Hatırlarsanız bir rektör ''cahil halkın ferasetine güveniyorum'' demişti..Haklı olabilir:)

@Mehmet Metin Levent
Karamsarlık aslında gerçekçiliktir..Ben realistim..Gerçeklerden bahsediyorum..Yalnız gerçeklerden herkes hoşlanmaz..
İyimser insan,optimist insan,hayal kurar,hayal satar..Siyasetçi mesela..
Doların 7 lirayı geçmesi gerçek ve bu son derece karamsar bir tablo..

@Engin ATAL umarım olmaz bugün iş bankasının genel müdürü eğer normalleşme ve iyi bir ekonomik politika olursa 4 lere kadar düşermiş dolar umudumuzu yeşertti. 10 lira ile maf oluruz

@dtcf31

Ülkede yaşayan normal vatandaşların hiç biri istemez bunu ama günlük 50 kuruş 50 kuruş arttığını hesap edersek 10 liraya dayanması hiçte uzak durmuyor. Umarım dediğiniz gibi olur

• Beğen
Tepkiler: dtcf31
@Engin ATAL ben demiyorum iş bankası genel müdürü diyor belki de olumlu hava yaymak istiyordur. doğrusu cumadan bu güne kadar böyle geldi ve böyle durmaz giderse 10 u bile geçebilir :( çok gerildik artık A haber izliyorum sadece bunaldım diğer kanallardan A haber ile Mutuuyum :)

• Beğen
Tepkiler: Engin ATAL
@ahlaksız
Karamsar adam ile realist arasında bir çizgi var. İnsanların moralini bozan ile onlara çıkış yolı gösteren arasındaki fark bu. Öldük bittik demekle şimdi bize bu olabilir böyle davranalım demek arasındaki fark gibi. Tamam öldük. Proaktif olun ne yapacağımızı söyleyin. Biz de öğrenelim.

@Mehmet Metin Levent
Zevk almaya bakmak en iyisi. Önceden gençliğimi yediler diyordum; artık ömrümü yediler diyorum.

@Mehmet Metin Levent
Hiçbir şey yapamazsınız..Buradaki mevzu TOPLUM..Toplum bir yönde ilerlerken,siz bireysel anlamda ters yönde ilerleyebilirsiniz ama sizin bu istikametiniz,toplumun umurunda olmaz..Yapacağınız tek şey var,İZLEMEK..Sadece yaşananlara şahit olacaksınız,hepsi bu..
Benim karamsarlığım Türk toplumunun gidişatı ile ilgili değil,bunu da belirteyim..
Türk toplumunun gidişatını belirtmek,ifşa etmek karamsarlık değil,realistliktir..!

''Dolar 7'yi geçmiş,mahvolduk diyoruz'' değil mi?Akpliler bu görüşe katılmıyorlar..Niye?Çünkü birşeye inanıyorlar..Döndük,dolaştık,inanca geldik..Neye inanıyorlar?Dünya'nın en büyük liderine sahip olduklarına..Ayrıca bu liderin yönettiği ülkede sizin söyleminizle ''moral bozucu'' konulardan bahsedilmesinden rahatsız oluyorlar..Çünkü bu kişilere göre Türkiye'de herşey çok iyi..Çünkü başlarında Dünya'nın en büyük lideri olduğuna inanıyorlar..Bu bir inanç..Siz bu inancı tersine çeviremezsiniz..Mümkün değil bu..Mesela bir Hintli ineği kutsal görüyor..Siz ineğin kutsal olmadığını,bir Hintliye anlatamazsınız..
Türkiye'nin yarısı böyle mi?Böyle..O zaman yapabileceğiniz hiçbir şey yok..Ya kaçacaksınız ülkeden,ya da izleyeceksiniz yaşananları..
Bu dediklerimin de karamsarlıkla alakası yok,bunlar gerçeğin ta kendisi..

@ahlaksız izliyoruz zaten. Kaçmayı gitmeyi hiç düşünmedim ülkemden. Ankaranin göbeğinde yunanla da çalıştım gavur zulmünü de deneyimledim. Elle gelen düğün bayram. İzliyoruz.

Bi arkadaşım çalıştığı şirketten 7 kişi çıkarılmış ve devamının gelmesi bekleniyormuş.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bakınız 3 Temmuz 1999 tarihinde yeni Şafak gazetesinde Ismet Özel imzalı yazı...
Şimdiye kadar bir çok ağızdan işittik: Biz Türkiye ahalisi aynı gemide imişiz. Türküyle Kürdîyle, Alevîsi Sünnî''siyle, sağcısı solcusuyla aynı geminin yolcularıymışız. Gemi batarsa hepimiz mahvolurmuşuz. İşte bu yüzden ne yapıp yapıp gemiyi yüzdürmeye çalışmalıymışız. Türkiye''de yaşayan insanlar olarak bu tespiti ve ardından gelen tavsiyeyi kabullenmekte hiç zorluk çekmeyiz. Eğer gerçekten bir gemi içindeysek bizi boğulmaktan alıkoyan vasıtaya neden zarar verelim?
Ne var ki geminin sağlam kalmasına itina göstermemiz gerektiğini ileri sürenler bu güne kadar bize bu vasıtanın hangi tehlikeyle yüz yüze kaldığını hiç söylemedi. En azından şunu bilmiyoruz: Türkiye gemisinin dibi delindiği ve bu sebeple su aldığı için mi batma tehlikesi geçirmektedir; yoksa Türkiye''nin varlığını geminin rotası iyi tespit edilemediği için kayalara çarpıp parçalanma ihtimali mi tehdit etmektedir? Eğer birincisi ise millî bir seferberlik tehlikeyi savuşturmamıza kâfi gelecektir. Elbirliği ederek, işbölümü yaparak bazılarımız su boşaltmakla uğraşırken bazılarımız da deliği küçültme ve tıkama işiyle meşgul olur. Gemi mürettebatı ve yolcular su alan gemiyi yüzdürmek için dayanışmakta zorluk çekmez. Ve lâkin mesele geminin rotasındaysa ve birileri kayalara çarpıp parçalanma tehlikesinden söz ediyorsa mürettebat ile yolcular arasında sağlam bir dayanışma zemini bulmak hiç kolay değil. Yolcular rotanın değişmesini talep edebilir; ama bu değişikliği kendilerinin yapmaya ehil olmadığını bilebilirler. Mürettebat nerede yanlış yaptığını keşfedemediği için rotanın yanlış olmadığı inancını koruyabilir. Giderek mürettebatı, yolcuları, rotayı aynı hizaya getirememek (kayalara çarpmaktan bağımsız olarak) başlı başına bir tehlike olabilir.
Türkiye''nin bir gemi olduğu benzetmesi kimlerin işine geliyor? Öncelikle mevkiini koruyabilmek için çok sayıda insanın "niçin?" sorusunu sormaksızın itaat göstermesine muhtaç olanların. Toplumun işleyiş düzeneğinde iyi durumda olanların niçin iyi durumda olduklarının sorgulanması istenmiyorsa işin içinden "hepimiz aynı gemideyiz" deyip çıkıveriyoruz. İyi de, hangimiz geminin, ne sebeple, neresinde? Gemi benzetmesi bir de geminin gerçekte çoktan beri karaya oturduğu halde yüzer gibi durduğunu düşünenlerin işine geliyor. Gemi yüzer gibi durduğu için onlar hem gemide bulunmanın zevkini çıkarıyor; ama geminin karaya oturduğunu, asla sefere çıkamayacağını bildikleri için de kıymetli saydıkları ne varsa hepsini geminin dışında bir yerde muhafaza ediyorlar.

@haldun31 üstelik şimdiki pozisyonu çok farklı olan bir gazetede, yani Yeni Şafak'ta yazılmış bir yazı.

• Beğen
Tepkiler: haldun31
Ekonomi'den zerre anlamam. Basit bir mantık yürüterek, olan her şeyi inceleyerek, bundan 1 ay önce kendi kendime demiştim ki, ekim gelmeden dolar 7 olur, yıl sonuna kadar da 10 kesinlikle olur. İlk tahminim ne yazık ki tuttu, ikincisi de ne yazık ki tutacak. Parlak ve iyi hiçbir şey olmamakta ülke'de, gerginlik tavan, herkes hain bilmem ne diye ayrıştırılmış durumda. Böyle belirsizlik halinde, kaos için olan bir ülke'de, yetmezmiş gibi üretimin sıfır'a yakın olduğu ülke'de, yükselmesin de ne yapsın dolar? Hiç şaşırmıyorum. Ben bıraktım tamamen umursamayı zira umursamam hiçbir şeyi değiştirmemekte. Aynısını öneririm.

Geri