Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@mertznc
@Özhan Akgöğ
İroni yapmıştım hocam daha onceki mesajlarıma baktığınızda bunu anlayabilirsiniz ben konuyu yakindan takip ediyorum :) ayrica kahrolsun ABD

Scudo
@Kerem Özbayrak hocam senle bağlantıyı sıkılaştırmak gerek. yeşil pasaport vize vs vs..
bak ben aslında ülkesini seven, ekonomi her kötüyü gittiğinde dolarlarını bozduran ve ameriganın çil yavrusu gibi dağılmasına vesile olan sade vatandaşım. ekonomimizin büyüklüğüne, aya çekilen 4 şeritli otobana, doların gelecek sene 1,47 olacak olmasına ve Ozaki ' nin sekizlisine inancım vardır benim. ona göre, anladın sen onu:harika:

• Beğen
Tepkiler: mertznc
@haldun31 Pek umutlu baktığım söylenemez geleceğe, "nasılsın?" diye soran kişi/kişilere "biraz kül, biraz duman, o benim işte" diye cevap veriyorum.

Ti kadro alacaktım. Bu bir 'hobi' iken, birden 'lüks', oradan da çarçabuk 'israf'a kadar gidebiliyor.

Dün Venezuela'da yaşayan bir genç ile yapılan röportajı dinledim: "Bu kağıt paranın hiçbir değeri yok, ancak sanat eseri olarak kullanılır" nevinden bir şey söylüyordu. Onun geçtiği aşamalardan birindeyiz şu an biz: "Acaba bunun daha kötüsü gelir mi, bu kur böyle kalsa daha mı iyidir?"

Cevap?

Maalesef...

@Kerem Özbayrak tiye alıp sildim valla.. mizah bile bazen can sıkıcı geliyor.
en iyisi eve gidip bisiklete atlamak, çocuğumla birlikte dondurma yemek. belki enerjim kalırsa gece bir iki satır birşeyler okurum bile.. demeyin keyfime..
iyisi mi bir gün istanbulda karşılaşırsak birer çay içelim boğaza karşı, yine çekiştiririz buraları..

Mal satmayan şerefsizler var gerçekten arkadaşlar gidiyoruz satış yok diyolla

@Kerem Özbayrak @mavi albatros giderken beni de alır mısınız ? Elektrik- elektronik teknikeriyim elim mekanik ve kendi alanıma yatkındır. Kendisi foruma üye olmayan arkadaşım ile recumbent trike projemiz bir türlü imkan durumlarından başlayamayıp proje olarak kalıyor. Belki oralarda yapar bir yerden tartışıp bir yanda da ürünlerimizi pazarlarız.
Olmazsa Umut Sarıkaya karikatüründeki gibi sınırlardan yürüyerek gideriz.
de1ef873ec4f69d0a91c70d714b35fd1.jpg

@Mehmet Metin Levent papazla açılmayan şemsiye arasındaki kolerasyonun ince düğümüne tutunduk. "Bindik bir alamete" şarkısını armağan edeyim bütün foruma, soğuk tüketiniz. =]

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
sizce devalüasyon sinirina geldik mi? ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Arkadaşlar yol bisikleti için 25 lastik önerecek var mı? Tabii dolardan ötürü grand sport race falan alamam. Ucuz ama çöp olmayan bir lastik aramaktayım.

Sosyal medyada olanca hızıyla olayları sulandırma operasyonları sürüyor
Screenshot_2018-08-13-17-10-55.png

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Hayatınızda yaşadığınız travmalar,gelecekte size bir şekilde hastalık/ölüm olarak geri döner..Bundan kurtuluşunuz yok..Toplum dediğimiz şey,bireylerden oluşur ve esasında toplum da bir bireydir..Dünya genelini düşünürseniz,belki bunu daha iyi anlarsınız..

Türkiye çok travma yaşadı..Son yıllarda mesela bir GEZİ olayları oldu..Müthiş bir travmaydı bu..Bence şu anki iktidar ve reis,geziden sonra farklılaştı ve bir daha da gezi öncesi gibi olamadılar..Yani gezi olayları bitmiş değil..Hep bu travmanın etkisini bu toplum yaşayacak..Sonrasında bir 15 TEMMUZ travması yaşandı..Bu da çok ciddi bir olaydı ve toplum bu travmadan halen çıkabilmiş değil..Üst üste gelen bu travmalar ve arada yaşanan küçük çaplı travmalar,ciddi bir hastalığa neden olacak tabi..Şu an yaşanan bu..Türkiye hastalandı ve doktorlar (bakan gibi) filan bu hastalığa bir çare bulamıyorlar..Haplar filan işe yaramıyor..Çünkü Türk toplumunun bünyesi o kadar sarsıldı ki,artık bu bünyeden bir şey ummak imkansız..Adım adım ölüme doğru gidiyoruz..
Bence yapılabilecek hiçbir şey yok..Şöyle bir şey daha söyleyeyim..Türkiye'ye bugün en kral ekonomisti de getirseniz,yapabileceği şeyler kısıtlı olacaktır..Türkiye'ye akıllı/kariyerli/uzman insanlar değil,farklı/marjinal/kafası bozuk insanlar lazım..Türkiye'de bu insanlardan çok var ama hepsi ötekileştirilmiş,bir köşeye iteklenmiş durumdalar..Türkiye'ye vatanını/milletini seven,dindar filan insanlar lazım değil..Menderes'ten beri başa gelenlerin hepsi böyleydi ve geldiğimiz nokta ortada..
Kafası bozuk insanlar yönetime geldi diyelim..Ne olacak?Anında radikal kararlar alınacak..Çünkü kafalar bozuk işte..Radikal kararlar alamazsan,hiçbir şey yapamazsın..Sigara yüzünden ayağı kesilen insanlar aklıma geldi..Bu tarz şeyler yapılacak..Mesela bir örnek vereyim..Suriyelileri derhal sınırdışı edeceksin..Bunu vatanını/milletini/dinini seven hiç kimse yapamaz..Bunu ancak kafası bozuk birileri yapabilir..Siyaseti salt konuşmak,dindar görünmek,milliyetçi görünmek,birilerini kırmamak olarak algılıyorlar..Siyaset gerektiğinde savaşta çıkarır,kaosa da neden olur..Korkmadan anında adımlar atacaksın..
Mesela Talat paşanın ermeni tehciri kararı müthiş bir karardır..Siyaset her babayiğidin harcı değildir..
Başımızdaki siyasetçiler hangi kararı alıyorlar?Bir tane karar alamıyorlar..Mesela Fethullah Gülen'i örnek vereyim..Bu kişiye ''teröristbaşı'' deniyor..Abd bu kişinin karnını doyuruyor ama sen koskoca devlet olarak,teröristbaşı dediğin bu kişiyi Abd'den alamıyorsun..Alamayabilirsin ama Abd'ye bu konuda tek bir yaptırım yapamıyorsun..''Fetöyü vermezseniz,size şöyle şöyle yaparız'' deyip,şöyle şöyle yaptılar mı?Yapmadılar..''Fetöyü vermezseniz'' bile diyemediler..Hatta Muharrem İnce'ye göre,doğru düzgün Abd'den fetöyü istememişler..!
Abd,kendi papazını nasıl korudu?İşin ucunda İran veya S-400 gibi konular olsa da,Abd papaz üzerinden Türkiye'ye ''dayılık'' yaptı mı?Yaptı..Gücünü ortaya koydu mu?Koydu..Titretti mi ortalığı?Titretti..Siyaset budur işte..

Geri