Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
@Abdülkadir Ergin
Böyle bir şey olamaz ya..Bu ülkede yaşayıp,nasıl bu saate kadar kafayı yemedik,hayret doğrusu:D
Küfürü anladık,hakareti anladık..Peki..Dedikodu nedir?
B planı dedikleri bu mu yoksa?

Doç. Dr. Ebubekir Sifil "Elinde dövizi, altını olanların bozdurup TL’ye çevirmesi farz-ı aynıdır"
(link)
:D

@ahlaksız
şimdi gidip en bahalısından döviz alıp, onu zararına bozdurup sevap point kazanacağım.

''Döviz bozdurmak farzdır'' diyen kişi,benim gibi insanların öldürülmesini tv ekranında açıkça haykıran biridir..Bunu da bilelim;

@mariokaldato puhahahhah hiç güleceğim yoktu.

En çok içimi acıtan şey tv de kimsenin gerçekleri söylememesi, yalanlar üzerine yalan söylemesi.
Bundan daha acı bişey olabilirmi? Dalga geçer gibi. İnsanların gözünün içine baka baka.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@eSEOZdee
Pardon neye güldün anlamadim arkadasim

Gülmeyin ama hazır yeri gelmişken bir tespit yapayım: 1-2 mesajdan daha uzak geride kalmış mesajlardan alıntı değil de sadece @mariokaldato diye alıntı yapılınca (en çok günün fotoğrafı falan gibi yerlerde) bağ kopuyor. En azından ben takip edemiyorum. Önerim tüm mesajı alıntılamak.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ilter Elmas
Arkadaslar bos bos konuşmayın yok dolar yukselcek yok mevduatlara el konulacak. Bize ne dolarda eurodan. Burasi bisiklet forumu degil mi? Hangimizin maaşi dolar hangimiz dolarla alışveriş yapıyoruz. Devletimiz gerektiğinde gerekli adımları atacaktır.

Bilmem farkında mısınız "Bisiklet" üzerinde bulunan aluminyum-çelik kadro haricinde hiç bir şeyi üretmiyoruz.

Ne zaman gerekli müdahele yapıldı tam olarak? 3 olduğunda, 4 olduğunda 5 olduğunda...? Şu an tek temennimiz doların 6-7 tl lerde kalması. Yani giden maaşlarımızın %30-40 ının erimiş olmasına razı kalmak. Daha iyimser bir tablo görebiliyorsanız belirtin lütfen.

Bu yüzlerce kez yazıldı yine yazayım belli ki pek takip etmiyorsunuz. Tamamen yurt içinde ürettilen şeylerin bile nakliyesi, işlenmesi için gerekli makineler, techizatlar hepsi dolar-euro-sterlin bazında değeri olan şeyler. Yani nakliyesi, işlenmesi ekmek başına 1 cente bile mal olsa o zam halka yansıyor. Bana etrafınızda olup da bu şekilde olmayan ürünleri sayabilir misiniz? Bilgisayarınız, telefonunuz, bisikletiniz, ayakkabınız, kıyafetiniz nasıl dolar sizi bağlamıyor anlamış değilim???

Edit: Arkadaş ironi yapmış. Yine de ciddi anlamda böyle düşünenler var maalesef. Onları temsilen cevap böyle dursun:)

sağcısı solcusu dinlisi dinsizi akıllısı delisi koyunu çobanı okumuşu cahili (ki okumuşlar bu ülkede daha cahil) hani birlik olma vaktidir yok efendim kenetlenelim deniyorya.. geçti güzel kardeşim o gemi tam 1 ay önce geçti gitti. bu saatten sonra hiç bir işe yaramayacak dövizlerinizi yakmanız bozdurmanız küfür etmeniz yaygara koparmanız hiçbir işe yaramayacak. çünkü sizin yaptığınız devede kulak kılı bile değil. hıyarın biri çıkmış vatandaşa diyorki dövizinizi bozdurun. bu ülkedeki SIRADAN vatandaşın toplam kaç doları var biliyormusunuz mevcut rezervin %4ü koskoca TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ %4 kurtaracak öylemi... buna anca körü körüne taraf olan cahil kesim inanır.

bu arada son 4 haftada lübnan bankaları üzerinden ve çeşitli TÜRK bankaları üzerinden alınan dolarların miktarları akıl dışı derecede
KOÇ GRUBU
SABANCI GRUBU
ÇALIK GURUBU
ACUN MEDYA
MEHMET CENGİZ ŞİRKETLER GRUBU
AĞAOĞLU ŞİRKETLER GRUBU
FERİT ŞAHENK
ÇUKUROVA HOLDİNG
Bu firmalar yukarda bahsedilen o %4 ün geri kalan %96 sını gömen firmalar. (daha ufaklarıda var yazmaya gerek yok)
adamın teki çıkmış vatandaşa bozdur diyor.. biraz sıkıyorsa bu firmalara dese ya bozdurun dolarları diye...
Güzelim ülkenin bu hale gelmesindeki en büyük etkenlerin başında bunlar gelmekte
daha sonra ömründe üretim yapmamış yaptırmayan ismi farketmeksizin hükümetler geliyor
ve daha sonra (kimse kusura bakmasın yada baksın gerçek bu)
manasız yere alışveriş yapan,
afedersiniz kıçında donu yokken krediyle araba almaya çalışan,
1500 2000 tl maaş ile 5-6 binliralık telefon almaya çalışan,
kesekağıdında dandirik bir kahveye 15-20 lira veren,
sırf moda olsun diye ihtiyacı yokken bir dünya giyim eşyası alan güzelim görgüsüz halkım yani bizler...
elbirliği ile en zengininden en fakirine kadar bu ülkeyi biz buhale getirdik...
nasıl düzelir bu saatten sonra nasıl yaparlar sadece hükümetlere yada politikacılara yüklenmeklemi olacak bilemem..
e bu saatten sonra herşey bu duruma gelmişken papazı teslim etmekte olmaz dünyanın en karektersiz ülkesi konumuna geliriz mazallah..
Ama bildiğim tek şey var. görgüsüzüz ayağımızı yorganımıza göre uzatmıyoruz. sırf onun var benimde olmalı düşüncesi yüzünden bireysel olarak batıyoruz...
GÖRELİM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER...

"zaytung" capslerine göre durum çok daha vahim yani. Gambia bile bize kafa tutuyormuş bakar mısın? !!!!!!!!!

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Dolar 6.8 herkese duyuralım arkadaslar 7.1 den dustu

Geri