Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@wakizashi

Merhaba Hocam
Galiba tense'i değiştirmemiz gerekiyor.
Winter is coming doğru bir kullanım değil galiba.
Revize ediyorum:
''Winter has been coming'' (Galiba present perfect continuous uygun) Malesef bu tense daha uygun yanlışım yoksa.

• Beğen
Tepkiler: wakizashi
Scudo
@TatanQa_tr
En az 1 sene( riskli olmasın diye 1 sene dedim ) ihtiyacınız olmayacak mevduatınız var ise , makas aralığı uygun bir bankadan, dolar hesabı açtırıp işlem yapabilirsiniz . (yatırım tavsiyesi değildir).

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Üye Adı
Bakarsınız bu zamlar, sıkışıklık ülkeye "Doğaya dönüş" güzellikleri getirir.

@hamlet2006

Şu an ekonomik olarak Eylül 15lerdeyiz..

Kış, Aralık'ta başlar..

Kullanılan terim doğru. Bugünlerin daha oldukça iyi günler olduğunu ifade ediyor

@Oksal Özdöl

KHK ile kuru sabitlemek yada TL ye zorunlu çevirtmek te sözkonusu olabilir..Zorunda kalınırsa gerçekleşecek Bu riski de unutmamalı.

@Oksal Özdöl peki ya devlet dolar hesaplarını dondurursa, demek istediğim, diyelim yüz dolarınız var bankada, çekmeye gidince, o günkü kurdan TL ye çevirip size TL ödeme yaparsa ne yapabilirsin? bir de, resmi kur 1, serbest piyasa 1.5 veriyorsa?

@Mehmet Metin Levent

Serbest piyasada öyle bişey yapamaz. Kaldı ki yaparsa zaten köküyle bittik demektir. Sabit kur ve dışa kapalı bir ekonomi istiyorsanız ülke içinde kendi üretim mekanizmalarınız olmak zorunda yoksa ülkeyi teslim etme vakti gelmiştir demek,, ki yok çünkü hepsi satıldı.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Ya imkansız demiyorum yaparsa bittik demek venezuela dan beter oluruz. Kendileri bilirler benim için sorun yok ben hep batığım biraz daha batsam sorun olmaz. Zaten cebimde sıfır lira ile dolaşmayı yıllar önce öğrendim fatura öde kira öde çocuk bak derken cebimde hiç para yok. Para yoksa huzur vardır hehehehe mutluyum batalım.

Tüm devlet alışverişleri ve köprü geçişleri falan zaten dolarla . Bu yüzden Tl'yi atalım para birimimiz dolar diyelim sorun kökten çözülsün :)

@Mehmet Metin Levent hocam ne demek istediğinizi anlamıyorum. Ben imkansız demiyorum hiç bişeye. Banane ne halleri varsa görsünler beter olalım hak ettik.

@sargonnas

Özal döneminden beri Sıcak para ekonomisi üzerinden yönetiliyoruz.

Sıcak parası olan Dış yatırımcılar çekildiği anda Sıcak para ile yelkenleri şişirilmiş Borsanız, Turizminiz çöker.

Kendi kendinize kalırsınız ve ihtiyaçlar için zorunlu hareketler devreye girmeye başlar (zorunlu TL dönüşümü vb)

Tabii bu en kötü senaryo..Gerçekleşmesi çok çok zor ama imkansız değil.

Amacım polemik oluşturmak değil ama,doların her artışında güncellenen başlık düştüğünde niçin güncellenmiyor??

@ahmet1905 Haklısınız ama açıkçası ben de olsam düştüğünde değiştirmezdim. Nasıl olsa suni bir şekilde düşürülüyor yani kısa sürede yükselir diye bir düşünce var hep. Acı deneyimler hep.

@volkan ismail
Aslında ben de sizinle aynı fikirdeyim,maa maale tekrar yükselecek umarım yanılırız.Suni derken Merkez Bankası'nın müdahalesinden mi bahsetmektesiniz?
@vetohan
Evet olabilir aslında dediğiniz gibi:kötü:

@ahmet1905
Dolar artınca firmalar fiyatlarına yansıtıyor. Dolar düşünce ise fiyatlar düşmüyor. Pazar gerçeği.

Geri