Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu Evet tabiki var, devlet büyüklerimiz dikkatli adımlar atılmazlarsa dolar/euro'nun bu hale geleceğini bilmiyorlar mıydı? Ve 80 milyonluk kocaman ülkemin para biriminin küresel piyasada bu kadar değer kaybı yapması gerçekten bir skandal, peki 80 milyonluk ülkemin para biriminin bu kadar değer kaybetmesine neden olacak kadar büyük bir skandal önceden görülemedi mi?

Medya çok iyi, dolardaki sert düşüş diye başlık atıyor hala adamlar :D

dolar3.png

dolar 5.png

Medyanın gösteriş şekli: "Dolar %0.5 değer kaybetti!", "Dolar çakıldı" :D

Piyasalar coştu! Dolar çakıldı, TL rekor kırdı (19 nisan 2018)

(link)

Dolar çakıldı borsa çıktı (6 temmuz 2018)

(link)

Borsa coştu! Dolar çakıldı (28 temmuz 2018)

(link)

Halkı gerizekalı yerine koymaya çalışan ve ciddi bir kesime karşı bunu başaran bir medya var. Sokağa çıkıp sorun, size bu haberlerde okuduklarını anlatan çok sayıda insan var :snzdglsn:

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam bu arada sitede alıntılama seçeneği var haberiniz olsun. İnsan bisikletin değerini anlıyor yeminle, 1.6 motor araba alayım dersen senelik 3.000 TL hiç kullanmadan sigortası/yıllık vergisi var. Zaten kilometreye 50 KURUŞ yakar normal bir araba, 100 kilometre gitsen 50 TL yakıyor. Yaradan yardımcısı olsun araba sahiplerinin, aile varsa zorunluluk oluyor. Medya ile halkımızı zehirlemek kul hakkı değil mi? Bilemiyorum, herşey o kadar karışıkki. Bir yanım şartlar o kadar ağırlaştıki diyor, diğer yanım ise Ankara caddelerinde belediye dağıtmış gibi heryeri dolduran lüks araçlar gökten mi indi? DİYOR. :)

Sürekli borç almasalar...
Bir de marifetmiş gibi gösteriyorlar.
Çinden 3.6 milyar $ borç alıyor muşuz.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Dolar 5 tl oldu :)

@Liberi Spiritu
Kask 5 Mart'ta geldiğinde dolar 3,8, fiyatı da 180 TL'ymiş. Yani yaklaşık 48 dolar. Bugünkü fiyatından hesaplayınca da 49 dolar yapıyor. Ne yazık ki gerçekten de artıyor o kadar.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
64 lira olan zincir gergisi de 78 olmuş.

O değil de Finlandiya euroya geçmeden önce iyiydi ya, mis gibi onlardan iyi olduğumuz tek konuydu bak, bizim paramız daha kıymetliydi ne güzel, kıs kıs gülüyorduk onlara ve sevdalılarına uzaktan. Euroya geçince iyice bozdular ama, öyle böyle değil çok bozdular, önceleri de bozmuşlardı ama bu kadar bozmamışlardı, hatta o zaman daha ne kadar bozabilirler diyorduk ama bu derece bozabileceklerini de tahmin etmiyorduk, çok bozdular çok!

@KitapSever bolivya bize et satıyor. Döviz girdisi var onlarda.

Cezayirde çalıştı bir arkadaşım. Şirketi bunlara 1000 dolar veriyor bunlar cezayirde bankada bozduruyorlar parayı diyelim 1000 cezayir parasına. Sonra öğrenmişlerki, karaborsa varmış. 1000 doları karaborsada 1300 cezayir parası ediyormuş. Sebebi de cezayir hükümeti yurtdışına çıkan adama 1500 dolar veriyormuş daha fazla değil. Arkadaşım bu git gel uçak parası eder demişti. Üstünü karaborsadan tamamlıyor ihtiyacı olan. Düşünün bir kere cezayirlisiniz ve evladınız yurt dışında okuyor. 1000 dolar istiyor ama yurtdışına çıkamadığınız için resmi yollardan bu parayı bulamıyorsunuz .

@Mehmet Metin Levent
Hocam Türkmenistanda da aynı şekilde.
Bankadan bozdurduğunuz fiyat ile karaborsadaki fiyat arasında 3x fark var

Doların artması yabancı ilaca bağlı olan hastalar için zor. Annemin kullandığı bir ilacı bulamıyoruz artık. Fiyatı 9 ayda 2 katına çıktı. Yani bisiklet parçası falan fasa fiso. İlaç. Bu çok önemli. Allah dertlilere deva hastalara şifa versin.

Çok basit bir sorum var.
Elinizde 1 milyon dolar gibi sermayeniz olsa; Türkiye de inşaat (başka alan yok) sektörüne mi girersiniz yoksa abd,avrupa ülkelerinde 500 bin dolarına ev alıp kalanı için işinize mi harcardınız ? Not:Abd 500 bin dolar yatırım vatandaşlık veriyor.

Ben ikinciyi seçerdim ki hiçbir duygusal bağı olmayan yabancı yatırımcı sizce parasını ne yapar ?

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve MakRo
@cahar

Ankarada çankayada berber salonu. Maalesef çalıştıracak çırak bulamıyorsunuz. Bulsanız zaten saçım şekil önümden çekil. Gözü her daim berberlerin olmazsa olmazı açık olan televizyonda ya da akıllı telefonunda. Dahası bu zibidinin ssk si vs si. Belediye pazar dükkan açmak isterseniz ilave vergi istiyor. Kullandığınız şu ve elektrik hane elektriği ve suyundan pahalı. Sağlık müfettişi zabıta belediye vergi memuru ensemizde. Basit bir berber salonu işletmek bile denge işi. Sistem 1 milyonluk adama git başka yere git diyor. Dubai de vergi yok. Varsa bile yok gibi. Adamların petrol geliri, tüm gelirlerinin yüzde 3 ü ( yazıyla yüzde üç).

@Mehmet Metin Levent fiyatı son 9 ayda iki katına çıkmayan ne var? Olaya sadece yurt dışından gelen ürünler, yurt dışından gelen ilaçlar olarak bakılmasını çok mantıksız buluyorum. Dün bir siğil ilacına 15 lira verdim :snzdglsn: Üzerinde Atatürk Organize Sanayi Bölgesi / Çiğli / İZMİR yazıyor

Bakınız çok içimizden, her gün girip çıtkığımız ŞOK marketten bir örnek vereyim. Bu ürün geçen yıl (2017) 65 kuruştu, hatırlayanlar kesinlikle vardır. Önce 1 TL, hemen ardından 1.25 TL yaptılar.

capri.png

Yani "bize ne kardeşim biz TL ile çalışıyoruz" diyen esnafların videosu geldi aklıma sizin yorumunuzu okuyunca. Çünkü sadece direk yurt dışında üretilmiş, yurt dışından gelen ürünler pahalılanmıyor ki. Burada üretilen ürünler de pahalılanıyor, zaten hammaddelerin hepsi yurt dışından geliyor. Belki de yüzlerce kalem gıda maddesi ithal ediyoruz, bunları da dövizle ithal ediyoruz. Herşeyimiz ithal :) Girin yerli diye övündüğümüz Salcano'nun websitesine, 2018 yılında Salcano'nun istisnasız tüm bisikletleri %8 civarında zam gördü arkadaşlar. Çünkü adamlar çinden gelen kadroyu, çinden gelen grupsetle,çinden gelen lastiklerle,çinden gelen gidon ve çindne gelen sele ile birleştiriyor. Bunları da dövizle satın alıyor :snzdglsn:

salç.png
"Günlük 600 adet bisiklet üretiyoruz"un parantez içi; "Çin'den ithal ettiğimiz parçaları bir araya getirerek, günlük 600 adet bisiklet kurulumu yapıyoruz"dur. Bisikletinde hiç Petlas lastik kullanan var mı arkadaşlar? Petlas yerli bir marka. Hayır yok. Ne kullanıyor Salcano firması? "Salcano XRS Serisi Lastik" yazıyor özelliklerinde. Chaoyang firmasına yaptırdıkları lastik :snzdglsn:

Özetle, şuan gün içinde boğazımızdan geçen hemen her gıda maddesi, şu an evimizde bulunan hemen her eşya, dövize öyle ya da böyle bağlı. Hele elektronik eşyalar %100 zaten ithal. Yerli yerli diye bas bas bağırılan Vestel Venüs'ün bile sadece sadece plastik kapağını ve ses tuşlarını Vestel firması üretiyor arkadaşlar :D Tuşa biraz sağdan veya biraz soldan basarsanız tuş çalışmıyor, basamıyor, tam ortasından basmanız gerekiyor :acpsnr: Bataryasını bile üretemiyoruz, ekranını bile üretemiyoruz. İşlemcisini Ram'ini kamerasını falan geçtim zaten.

Hala "Ya bu yurt dışından ilaç alanların işi de çok zor" diye mi düşünüyorsunuz merak ediyorum @Mehmet Metin Levent bey :bsmagryr:

@Serkan Mıstınoğlu ah hocam yaramı deştin ya.Dershaneye gittiğim zamanlar bir tane capri sun bir tane de poğaça alır yerdim onun zevki bambaşkaydı.Uzun zamandır şok marketlere girmiyordum fiyatı görünce beynimden vurulmuşa döndüm,afalladım nasıl ya dedim inanamadım :( tam bu moddayım ayakta kalmaya çalışıyorum

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
167506 dosyayı görüntüle

@Serkan Mıstınoğlu mavi jeans e kot almaya gittim 6 sene evvel. Made in egypt yazıyor. Gardaş yerli mali diye geldik bu ne dedim. Efendim kumaş yerliymiş türkiye den gidiyormuş dediler bana. Bana apple da çinde üretim yapıyor demeyin. Bildiğin don ya. Bunu da üretemiyorsak ayıp bize. Dagi kumaşları ithal. Burda dikiyorlar. Türk markası bu da. Erikli su nestlenin. Almayı bırakınca aradılar. Dedim nestlenin suyumuşsunuz. Evet dedi hatun ama müdürümüz türk. Ankaranin çöplüğünü belçika firması ayıklıyor. Uşakta gümüşkol altın madeni danimarkalıların. Ne üretiyoruz kabaca diye bana sorarsanız. Benim üretimim ankara çayında varmıştır. Sakarya nehrine yarın sabaha kavuşur.

@Serkan Mıstınoğlu
Apartmanın yanında şok market olduğu için her şeyin günden güne pahalanmasını/miktarın azalmasını içim acıyarak deneyimliyorum.

Mesela tutkunun miktarı azalmış. Roko 1.75' ten lap diye 2.25 olmuş. indir.jpg
Ve daha az önce kardeşim profiterol almıştı. Daha önce bir defa yemiştim fena değildi ama ciddi ciddi profiterolün içinden kremayı kaldırmışlar. İnanılmaz... Sırada içi boş ekmek falan var sanırım.

Ithalat ile uğraşan bir tanıdığım 1 dolar = 8 lira dan hesaplayıp öyle fiyat veriyor. Dolar 5 lira olursa onun da fiyat 8.5 lira olacak. Böyleyken böyle.

Geri