@Mehmet Metin Levent fiyatı son 9 ayda iki katına çıkmayan ne var? Olaya sadece yurt dışından gelen ürünler, yurt dışından gelen ilaçlar olarak bakılmasını çok mantıksız buluyorum. Dün bir siğil ilacına 15 lira verdim

Üzerinde Atatürk Organize Sanayi Bölgesi / Çiğli / İZMİR yazıyor
Bakınız çok içimizden, her gün girip çıtkığımız ŞOK marketten bir örnek vereyim. Bu ürün geçen yıl (2017) 65 kuruştu, hatırlayanlar kesinlikle vardır. Önce 1 TL, hemen ardından 1.25 TL yaptılar.
Yani "bize ne kardeşim biz TL ile çalışıyoruz" diyen esnafların videosu geldi aklıma sizin yorumunuzu okuyunca. Çünkü sadece direk yurt dışında üretilmiş, yurt dışından gelen ürünler pahalılanmıyor ki. Burada üretilen ürünler de pahalılanıyor, zaten hammaddelerin hepsi yurt dışından geliyor. Belki de yüzlerce kalem gıda maddesi ithal ediyoruz, bunları da dövizle ithal ediyoruz. Herşeyimiz ithal

Girin yerli diye övündüğümüz Salcano'nun websitesine, 2018 yılında Salcano'nun istisnasız tüm bisikletleri %8 civarında zam gördü arkadaşlar. Çünkü adamlar çinden gelen kadroyu, çinden gelen grupsetle,çinden gelen lastiklerle,çinden gelen gidon ve çindne gelen sele ile birleştiriyor. Bunları da dövizle satın alıyor

"Günlük 600 adet bisiklet üretiyoruz"un parantez içi; "Çin'den ithal ettiğimiz parçaları bir araya getirerek, günlük 600 adet bisiklet kurulumu yapıyoruz"dur. Bisikletinde hiç Petlas lastik kullanan var mı arkadaşlar? Petlas yerli bir marka. Hayır yok. Ne kullanıyor Salcano firması? "Salcano XRS Serisi Lastik" yazıyor özelliklerinde. Chaoyang firmasına yaptırdıkları lastik
Özetle, şuan gün içinde boğazımızdan geçen hemen her gıda maddesi, şu an evimizde bulunan hemen her eşya, dövize öyle ya da böyle bağlı. Hele elektronik eşyalar %100 zaten ithal. Yerli yerli diye bas bas bağırılan Vestel Venüs'ün bile sadece sadece plastik kapağını ve ses tuşlarını Vestel firması üretiyor arkadaşlar

Tuşa biraz sağdan veya biraz soldan basarsanız tuş çalışmıyor, basamıyor, tam ortasından basmanız gerekiyor

Bataryasını bile üretemiyoruz, ekranını bile üretemiyoruz. İşlemcisini Ram'ini kamerasını falan geçtim zaten.
Hala "Ya bu yurt dışından ilaç alanların işi de çok zor" diye mi düşünüyorsunuz merak ediyorum
@Mehmet Metin Levent bey