@sirrunu
Diktatör: Buyurgan, zorba. Kelime anlamı bu.
Şimdi size soruyorum. Bu ülkede korku neden hüküm sürüyor? Buyurgan ve zorba insanlar yüzünden değil mi?
Bir insan neden istediğini konuşunca ya hapse gidiyor ya vatan haini oluyor ya fetöcü oluyor ya da terörist oluyor bazen de münafık oluyor? Bunu hiç mi düşünmediniz? Bu zorbalık değil midir?
Ergenekon ve Balyoz Balyoz davalarında yıllarca fetöyle işbirliği yapılarak hapse atılan askerler, polislerin suçu günahı neydi? Tek bir suçlama olmadan, yıllarca saçma döküman arşivleri okutuldu. Koskoca Organeralimize "ben vatan haini değilim, vatanımı milletimi seviyorum" diye savunma yaptırıldı! Kendinizi onların yerine koydunuz mu?
Ensar vakfında el kadar çocuklara tecavüz edildi "bir kereden bir şey olmaz" denildi. Bunun neresinde zorbalık değil mi?
Yürütme, yasama, yargı tek adamın elinde olduğunun farkında değil misiniz? Diktatörlük değildir de nedir bu! Bugün terörist olan, yarın dostun oluyor. En basitinden Deniz Yücel isimli şahsın davasına bakınız. Adamı hapse attılar PKK lıdır bu teröristtir, hiçbir şekilde çıkamaz, yargılanacaktır! diye bas bas bağırıldı. Sonra ne oldu? Yargılanmadan çıktı! Şaka mıdır bu? Bu diktarörlük değildir de nedir? Adamın tek kelimesi ile hapse atılıyorlar, tek kelimesi ile hapisten çıkartılıyorlar?
Bütün medya kanalları elinde şuanda. 1 yahut 2 kanal kendi halinde tarafsız haber yapıyor. Diğer kanallara baksan dolar yükselmiyor aslında zenginleşiyoruz diyorlar resmen. Seçmenini aptal yerine koyuyorlar. Şimdi bu diktatörlük değildir de nedir? Say bakalım muhalif kaç tv kanalı var, kaç gazete var? Ülke güllük gülistanlık hangi haber kanalını açsam!
Güç Darth Vader'i bile bu kadar bozmamıştır vesselam. Kimse sesini çıkartmıyor ne medyadan, ne partiden. Herkes aldığı paraya bakıyor arkadaşım. Sen bu topraklarda kalacaksın, bu toprağın ekmeğini suyunu yiyeceksin. Savaş olursa bu topraklar uğruna gerekirse öleceksin. Senin hayatında görmediğin paraları sadece çantaya veren, dünyanın en zengin 100 insanı içerisinde olacak kadar çok paranı götürmüş (bak götürmüş diyorum ne kadar hoş geliyor helal olsun diyesi geliyor insanın) insan/lar bu ülkeden çekip giderken, sen bu ülkede kalacaksın, yaşamaya çalışacaksın.
Al bak bu yolsuzluğun sadece bir tanesi. Bak bir tanesi diyorum binlercesini yaptılar. Gelecek olan da çalacak demeyeceksin, çaldırmayacaksın ki yarın çocuğunun gözlerinin içine bakacak cesaretin olsun. Bunları senin torununun torunu ödeyecek.