Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@sağlıkçı44 Uzun vadede kesinlikle haklısınız ama kısa vadede sıcak para hareketleriyle küçük oynamalar yapabileceklerini düşünüyorum. Eski merkez bankası başkanının hızlı artışın kasıtlı olduğuna dair beyanı vardı. Çok boş konuşacak bir adam değildir kendisi

Scudo
@dodurgalı_06
zihniyetinizin potansiyeli belli. sayfalarca sövdünüz süpürdünüz. sizin gibilerin bu ülkenin başına geçmesi imkansız. anca böyle forum sitelerinde kendiniz çalıp oynarsınız :D

@karanbatu Dostum ben şunu hissediyorum. Elime cebime atıyorum. Ay sonu bir şey yok. 2008 de 200 lira staj parası alıyorduk hiç unutmam asgari ücret 650 liraydı. 32 liraya çeyrek alırdım. Yani üretime dayalı reformlar ve teknolojik gelişimin de ucunda tutunamaz isek inan ön görülü olmanın uzun vadede bize getirisi olmayacak. Ayrıca yabancı yatırımcı çekiliyor ülkeden nedeni ise dolarda ki dengesizlik. Bunun bir çok nedeni var ama bir yıl önce altın ne kadardı şimdi ne kadar bunu soruyor insan kendine

@Cyclinq
Bu konuyla bu videonun ne alakasi var ? Kufurlu ahlak disi bu cahil cuhela adami dinleyen kendi dinlesin. Einsteinin teorisi gibi faydali biseymis gibi bide bizle paylasmissiniz. Kanuninin kişi yediginden ikram edermis hikayesini ilgili kisilere gonderiyorum ve adminden bu videoyu ve hakarete varan yorumlari temizlemesini ve gerekirse ceza uygulamasini rica edicem

Ayrica bu konudan rahatsiz olan malum yandaş cevrelerin işi hakaretvari tartismaya cekme cabasina yag surmeyin.onlarin amaci konunun kapanmasini saglayip halkın uyanmasina mani olmak . Lutfen yag surmeyin. Admin kardesim konuyu bu cercevede duzenle lutfen

@sağlıkçı44 Tamamen katılıyorum üretim ve ülkeye döviz girişi olmadan sonuç değişmeyecektir. Benim bahsetmek istediğim sanırım referandumdan önce de böyle bir artış oldu akabinde siyasilerden döviz bozdurup oyunu bozma kampanyası yapılmıştı ve sonrasında hatırı sayılır düşüş olmuştu. Hatta dolar bozdurana bedava saç traşı yapan bi berber bile çıkmıştı (sonrasında eski yerine gelip onu da geçmesi çok sürmemişti tabi) Seçimlerden önce de benzer sürecin olacağını düşünüyorum bunu paylaşmak istedim sadece

@Tuzlu_Fıstık

Hocam, haklısınız insanlar desteklediği düşünceyi benimsemeyen insanlara nefretle bakıyor. Bu da milleti millet yapan fertlerin arasındaki birliği kırıp geçiyor. Ve bunun sebep olduğu zaat gittiği zaman elde kalan, bozulmuş bir milli yapı oluyor. Ben bunları araştırdığım, okuduğum kadarıyla biliyorum. Tabi yaşı yetenler, sağcı solcu çatışmalarını bizzat görmüş ve yaşamış insanlar daha iyi bilirler.

Yani sonuç olarak ben fikrimi benimsemeyen insanı dışlamanın, ona nefret duymanın bir yanlış olduğunu bilen ve böyle bir yanlışa düşmeyecek bir insanım. Ancak benim kızdığım; araştırmayan, öğrenmeye tamamen kapalı, bağnaz ve en önemlisi kendi düşüncesi dışında fikri olanları dışlayan, hatta en ağır itham ve iftiralarla kötülemeye çalışan (tıpkı videodaki gibi) şahıslardır. Bir de okuduğunu anlamayan (mesajımın içeriğinin kelimesini bile anlamamış) @sirrunu gibi şahıslar. Galiba hala da konuşuyor sövmüşüz falan, önceki mesajları da okumamış belli. Çünkü tek bir küfür yok önceki mesajlarda. Ha bir de bu şahıs gibi bilgi sahibi olmadığı konularda konuşan insanlara kızıyorum. Neyse bu kadar yeter, arkadaşın deyimiyle kendimiz çalıp oynamayalım. Sonuçta "Eğitim seviyesi arttıkça oy sayımız azalıyor." diyerek cahil insanlardan oy topladığını itiraf eden bir iktidarı destekleyen insanlarla konuşmanın fazla mantığı yok.

@emrahb
halkın uyanması için sizi dinlemesi lazım değil mi? karşıt görüşlere söz hakkı bile tanımayan bir kafa. demokrasi çığırtkanlığı yapan sizin gibiler karşıt görüşe tahammül edemiyor. kendisiyle bu kadar çelişen zihniyet başka yerde yoktur. gerçi senin gibileri muhatap alıp cevap yazmamak lazım ama neyse

@karanbatu Dostum keşke dediğin gibi olsa ama halk da dolar yok olan da şuan elinde tutuyor. Borcu olan adam secimden sonra artar diye dolar alıp veriyor. Bir de 20 nisan da cumhurbaşkanının konuşması var. Konuşmaya dayanarak söylüyorum. Konuşma şöyle geçti '' Secimden sonra gerekli reformlari yapacağız. Ekonomi de büyük bir deprem olacak. '' dedi. Tabii gönül istiyor ki böyle bir şey olmasın. Ama şunun farkına varmak gerekir bizi temsil edenler. Sadece kendi çıkarlarını düşünüyor. A veya B partisi hepsi sonuçta aynı gücü elinde hissetmek istiyor. Ondan dolayı işi hak edene vermediğimiz sürece dini mezhebi ırkı ne olursa olsun göz ardı edince o zaman bizim ekonomimiz dünyanın ilk 10 nuna girer

Şahsi görüşüm seçim sonucu ne olursa olsun ülke ekonomisi develüasyona muhtaç durumda hatta ne kadar kısa sürede olursa o kadar az hasarlı olacaktır. Bunun seçimlerin erkene alınmasının da yegane sebebi olduğunu düşünüyorum. Siyasiler de erken seçimin sebebinin ekonomi olduğunu açıkça beyan etti zaten (küçük bir nüans farkıyla tabi onlar dış güçlerin ekonomik saldırısı olarak yorumladı)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@sirrunu
Hiç bir mesajınızda karşıt bir görüş bulamadım. Ya da size göre benimsemediği düşünceye sahip insanlara direk olarak hakaret etmek karşıt görüş olabilir. Haberiniz olsun da siz "görüş" kelimesinin de anlamını bilmiyorsunuz.

@dodurgalı_06 senin için akp yi savunmam bile cahil olmam için yeterli. bir de karşıt görüşe nefretle bakmıyorum ayrıştırmamaya çalışıyorum diyorsun.
homo sapiens kitapları okuyarak kültürlü bilge olunuyorsa ben cahil bir insanım.
klasik chp zihniyetisin

@dodurgalı_06
demagoji yapıp durma, alıntıladığım mesajı okursan ne dediğimi anlarsın

akplilerin %1 ini yansıtan o videoyu paylaşıp toplumsal nefreti körükleyen kendinizsiniz.

@sirrunu konuyu siyasete bağlıyorsun. Ayrıca söylediklerinin benimle ilgisi bile yok. Cahil olduğunu da düşünmüyorum. Onun için seninle daha fazla şey paylaşmam ve seni tanımam lazım.

Eğer senin cahil olduğunu düşünen forumdaşlar var ise, emin ol attığın mesajların içeriğindendir. Seninle aynı siyasi fikri paylaşan bir çok tanıdığım var. Bu kişilerin içinde de engin bilgilere sahip, donanımlı insanlar var. Ancak o insanlar düşünüyorlar, araştırıyorlar, benimle hiç bir şekilde hakaret etmeden tartışabiliyorlar. Şunu da belirteyim ki, senin CHP zihniyeti dediğin zihniyete sahip CHP'lilere ben zaten CHP'li demiyorum. Çünkü cumhuriyetçi hiç bir insan karşıt görüşü susturmaya çalışmaz. Ve ben parti tutmam, parti sempatizanı değilimdir. Benim için önemli olan kişidir. Eğer aday olan kişinin fikirleri, uygulamaları benimle uyuşuyorsa ve bana güven veriyorsa, a,x,b,y... partisi olmuş, hiç önemli değil. Benim için önemli olan devletin bekası, milletin refahıdır.

@dodurgalı_06 konuyu elbette siyasete bağlayacağım. konudaki mesajların çoğu akp düşmanlığı yapmak için yazılmış. adam sanki dolar bi yükselse de şu akp nefretini körükleyeyim dercesine nerde aykırı küfürbaz videolar var gitmiş onu paylaşmış. biri de çıkıp o kişiye sövmüş. konuyu amacından saptırmış. bende buraya saf bi solcunun saçma sapan videosunu koysam sonra solcuların hepsi öyleymiş gibi bir de sövsem üstüne olur mu? bu tipleri içinizde barındırdığınız sürece normal bir şekilde konuşamayız.

@sirrunu
@sirrunu hocam, senin için rahat olsun. Ben bahsettiğin videolardaki taşkınlık yapan saçma sapan solculara da -aynı malum videodaki malum şahsa olduğu gibi- hepimizin yerine sövüyorum içimden, meraklanmayın yani. Dediğim gibi ben bir sempatizan değilim, takım tutar gibi ne parti, ne de insan tutarım. Bakın, birbirimizin düşüncelerini öğrenince ne kadar güzel de anlaşıyoruz, konuşuyoruz.

Şimdi biz konumuza gelelim, bu dolar hayırdır arkadaşlar?

@dodurgalı_06 bence doların yükselmesinin sebebi faizlerin düşmesinden dolayı para kazanamayan yabancı yatırımcının, türkiye yi dize getirmek için yatırımları çekmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. tabi bunun dışında rusya dan s400, suriye de natoyla ters düşmek falan da eklenince tuzu biberi oldu.
birde erdoğanın bbc röportajında sanki türkiye de muhalifler hapse atılıyormuş gibi sorular soruyor muhabir. türkiye de yaşamasam ülkemizde diktatör var sanacam. yabancı yatırımcı da türkiye ye gelmekten korkuyor bu algıdan dolayı. fransa da le point dergisi diktatör erdoğan manşeti atmış daha ne olsun.

ruslara nükleer santral yaptırıyoruz. doğuya yakınlaşma var. suriye konusunda abd ve israil etkisini kaybederken iran ve türkiye etkisi arttı. tüm bunlar türkiye ve iranı dizginlemenin zamanının geldiğini gösteriyor. bu saldılarda dizginleme saldırısı.

erdoğan ülke çıkarlarını son derece iyi koruyor bana kalırsa. eskiden pısırık başkanlara alışık olan emperyalistler şimdiki adımlarımızı hazmedemiyorlar. bu kadar hırçın ve acımasız olmaları bundan. doların bu kadar hızlı yükselmesinin sebebi de bu

tabi üretemeyen bir toplumuz bunların da etkisi var ama bu kadar hızlı yükselmesi kesinlikle bir operasyon. erken seçim olmasa adamların kimbilir ne planları vardı da zaman yetmedi. son çare ekonomiyle yükleniyorlar

1 martda 3.81
2 nisanda 3.96 olan dolar 2 ay içinde 4.92 ye cikarilip mudahaleyle yaptik ayağına şuan 4.77 civarlarina oturtulmuş oda şimdilik

4.77 lere cikaracaklardı da 4.92 yapip faiz arttirarak anca 4.77 lere şükredelim diye bilerekmi getirildi.

Bu faiz arttirmanin ülkenin dış borcuna nasıl bir etkisi oldu. Ekonomi işlerinden anlayan bi arkadasimiz aciklayabilirmi. Yani faiz artirmak dolari durdurup dusursede aslinda uzun vadede ulkeye zarari oldumu bu işin. Varmidir bu işleri bilen arkadasimiz

@sirrunu

Diktatör: Buyurgan, zorba. Kelime anlamı bu.

Şimdi size soruyorum. Bu ülkede korku neden hüküm sürüyor? Buyurgan ve zorba insanlar yüzünden değil mi?

Bir insan neden istediğini konuşunca ya hapse gidiyor ya vatan haini oluyor ya fetöcü oluyor ya da terörist oluyor bazen de münafık oluyor? Bunu hiç mi düşünmediniz? Bu zorbalık değil midir?

Ergenekon ve Balyoz Balyoz davalarında yıllarca fetöyle işbirliği yapılarak hapse atılan askerler, polislerin suçu günahı neydi? Tek bir suçlama olmadan, yıllarca saçma döküman arşivleri okutuldu. Koskoca Organeralimize "ben vatan haini değilim, vatanımı milletimi seviyorum" diye savunma yaptırıldı! Kendinizi onların yerine koydunuz mu?

Ensar vakfında el kadar çocuklara tecavüz edildi "bir kereden bir şey olmaz" denildi. Bunun neresinde zorbalık değil mi?

Yürütme, yasama, yargı tek adamın elinde olduğunun farkında değil misiniz? Diktatörlük değildir de nedir bu! Bugün terörist olan, yarın dostun oluyor. En basitinden Deniz Yücel isimli şahsın davasına bakınız. Adamı hapse attılar PKK lıdır bu teröristtir, hiçbir şekilde çıkamaz, yargılanacaktır! diye bas bas bağırıldı. Sonra ne oldu? Yargılanmadan çıktı! Şaka mıdır bu? Bu diktarörlük değildir de nedir? Adamın tek kelimesi ile hapse atılıyorlar, tek kelimesi ile hapisten çıkartılıyorlar?

Bütün medya kanalları elinde şuanda. 1 yahut 2 kanal kendi halinde tarafsız haber yapıyor. Diğer kanallara baksan dolar yükselmiyor aslında zenginleşiyoruz diyorlar resmen. Seçmenini aptal yerine koyuyorlar. Şimdi bu diktatörlük değildir de nedir? Say bakalım muhalif kaç tv kanalı var, kaç gazete var? Ülke güllük gülistanlık hangi haber kanalını açsam!

Güç Darth Vader'i bile bu kadar bozmamıştır vesselam. Kimse sesini çıkartmıyor ne medyadan, ne partiden. Herkes aldığı paraya bakıyor arkadaşım. Sen bu topraklarda kalacaksın, bu toprağın ekmeğini suyunu yiyeceksin. Savaş olursa bu topraklar uğruna gerekirse öleceksin. Senin hayatında görmediğin paraları sadece çantaya veren, dünyanın en zengin 100 insanı içerisinde olacak kadar çok paranı götürmüş (bak götürmüş diyorum ne kadar hoş geliyor helal olsun diyesi geliyor insanın) insan/lar bu ülkeden çekip giderken, sen bu ülkede kalacaksın, yaşamaya çalışacaksın.

Al bak bu yolsuzluğun sadece bir tanesi. Bak bir tanesi diyorum binlercesini yaptılar. Gelecek olan da çalacak demeyeceksin, çaldırmayacaksın ki yarın çocuğunun gözlerinin içine bakacak cesaretin olsun. Bunları senin torununun torunu ödeyecek.

Geri