@Cömert Amerikan dış politikası hakkında söylediklerinizi katılıyorum ama siz bunu bir tespit/teşhis olarak söylerken,aynı şeyi yandaş medya bir ''akla(n)ma'' olarak insanlara lanse ediyor..''Biz aslında süperiz ama dış mihraklar bizimle uğraşıyor'' diyerek,kendilerini aklamaya çalışıyorlar..Söylemlerinde gerçeklik payı olsa da,bunu sürekli dile getirmeleri kabul edilemez..
Siz ''Abd Türkiye'de birşeyler dizayn ediyor'' diyorsunuz,bende ''Türkiye Abd'nin birşeyler dizayn etmesine izin veriyor'' diyorum..Aslında dediğiniz gibi aynı şeyi,farklı bir dille anlatıyoruz..Yalnız ben bu dili kullanmam..Yani Türkiye konjonktüründen bahsederken,Abd'yi filan hesap etmem..Ben özellikle iç politikada yapılan yanlışların üstüne basarım..Bunu yaparım,çünkü iç politikanız kötüyse,dış politikanız da kötü olur..Haliyle Abd gibi ülkeler,sizinle sürekli oynarlar..Menderes'ten beri yapılan da bu zaten..
Abd şöyle böyle..Tamam da sen ne yaptın?Hukukun üstünlüğü adına,liyakatı esas aldın mı?Kuvvetler ayrılığına saygı duydun mu?Ne yaptın?''Allah'ımız var'' demekten başka,bu ülkede ne yapıldı?Sen hiçbirşey yapma,sonra ''Abd bizimle uğraşıyor'' de..!
Abd tabi ki uğraşacak seninle..Yönünü doğuya dönersen,Ab'den koparsan,tv programlarına bile müdahil olursan..vb Abd sana gerekeni yapar,yapıyor da..Açık açık ''bu iş bitmedi'' de diyorlar..
Abd,tartışmasız Dünya'nın süper gücü..Sen bu ülkenin bir papazını ''Hristiyanlığı yayıyor'' diye hapse atamazsın..Atarsan,zerre acımazlar sana..Olan şey bu..
Türkiye'nin ne kadar felaket bir durumda olduğunu bir örnekle belirteyim ki,konu anlaşılsın..Dünya çapında tanınan bir Ortadoğu uzmanı var..Adı Daniel Pipes..Bu adam diyor ki,''Uçağa binip Dünya'nın en berbat ülkelerine bile giderim ama Türkiye'ye uçakla gitmekten korkuyorum..''
Bu cümleleri tüm Dünya okuyor sonuçta..Niye böyle olduğunu da anlatıyor..
Türkiye,Abd'yi değil,içine düştüğü bu durumu masaya yatırmalı..Ne oldu da,bu insanlar böyle korkunç cümleler kurabiliyorlar diye düşünmeli ama bunu yapmazlar işte..Onlar şöyle,bunlar böyle demekten başka bir şey bildikleri yok..Böyle olunca dolar da uçar,Nato'da masaya yatar,Türkiye'ye operasyon bile konuşulur olur..