Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
@haldun31 o zaman senin adına sevindim. kendi adıma ise üzgünüm bizim buralarda döviz ile ev satılır bu sene alırım demiştim ama bir 5 sene daha erteledim :)

• Beğen
Tepkiler: haldun31
@dtcf31 sondaki rakamdan hemşehri olduğumuzuda anlamış bulunuyorum.geçmiş olsun şimdiden.allah büyük hayır vardır demek lazım

• Beğen
Tepkiler: dtcf31
Aklıma gelen tek şey 4,50 seviyesinden 5,69 seviyesine yükselse hepimiz hüloooğ diye tepki gösterecektik. Fakat yükseltip yükseltip düşürdüler, şimdi bu seviyeye seviniyoruz.. Olay ya bu, ya da birilerine para kazandırdılar..

Bayramda makası yüksek olmayan bankaları kullananlar uyanık olsunlar. Perşembe - Cuma 7.00'a gidilebilir. Herkese iyi bayramlar.

Not: YTD

Bim de satılan simbat ceviz amerikan mali imiş. Hadi bakalım. Şimdi bu ürün de zamnalanacak.

@ahlaksız

Rahip Bronson'u tutulduğu ceza evinden kaçırıp , önce sünnet edip , sonra Kelime-i Şehadet getirtip müslüman yapmayı planlıyorum.

Sonra adını değiştirip mesela bünyamin yapıp , bir de diyanet kadrosundan bir görevde ayarladıkmıydı misss, Zırhlı mercedes , ödenekler felan derken Amerikada bile bulamayacağı imkanlar tanınırsa , Trump istesede kendi gitmez bu sefer. Ortada rahip kalmayacağı için , rahip krizide otomatikman sona erer. Burası Türkiye. Yermiyiz Trump'un tezgahını.

Buyrun size mis gibi kriz yönetimi.

Markette hemen tatlı kısmına yapılan zamlar dikkatimi çekti...Annem bir derin dondurucu almayı düşünüyor,bu sene mümkün olduğu kadar salça vs kapatıp onları tüketeceğiz.Onun dışında planlarım arasında okula yürüyerek gitmekte var.Kemerleri sıkın,zor bir yıl olacak :(

@Cömert
:)
Trump normal birisi değil..Böyle birisiyle diyalog kurmak çok zor..Türkiye'de belediyecilikten gelmiş siyasilerin Trump ile uzlaşması mümkün gözükmüyor..
Aslında bu papaz konusu bir bahane..Konu papaz değil tabi ki ama papaz üzerinden Türkiye'deki siyasi mekanizma,yani ''cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'' test ediliyor..Şu ana kadar Abd istediğini almış görünüyor..Bu da gayet doğal..Abd gibi bir gücün karşısında ''bizim Allah'ımız var'' ile çıkarsanız,olacağı bu..

Yılmaz Özdil papazla ilgili dalgasını geçmiş..Araya diyaneti filan da karıştırmış:)
(link)

@DurgunDeniz
Eğer ekonomi kötü giderse elektrik kesintisi olabilir. O zaman dipfriz işe yaramaz. Dipfriz çalışsın diye jenaratör almak gerekebilir. Dipfirz işi iş değil ama siz bilirsiniz sonuçta.

Benzin. 6.90 oldu. Bayram öncesi sevimli bir bayram hediyesi. Benzin 1993 yılından itibaren önce 1 dolar, sonra 1.5 dolar sonra 2 dolar olmuştu litre fiyatı olarak, sonra da 1 dolar artı 1 euro. Eh tl bu kadar değer kaybedince 1 dolar artı 1 euro fiyat tüm ekonomiyi hareketsiz kılacağı için şimdilik 1.2 dolar. 1 dolar artı 1 euro 13 lira ediyor. Benzinin eski fiyatlandırma ile olamadığı değeri 13 lira. Bedavaya benzin kullanıyoruz resmen.

@ahlaksız

Trumpla, kendi karısı bile doğru düzgün dialog kuramıyordur.Çünkü adam emlaktan servetini yaptı. Bu ne demek ?

Dünyanın hiç bir yerinde kimse alın teri ile milyarder olamıyor. Mutlaka ve mıutlaka bir yerlerde onur ve ahlaktan taviz verip , politikacı , emniyet ve ara memurlara rüşvetler verile verile, zamanla bu alışkanlık haline geliyor. Kald ki başkan olmadan önce dahi Trump'ın ne kadar huysuz ve geçisiz olduğu hem emlak hemde finans piyasalarında konuşulan bir gerçek.

Bakın , Amerikada önemli kurumlara, yönetici atamaları yapılırken özel bir sistem uygulanır. Nedir bu Amerikan sistemi ? Bir makama bir kişi atanacak olsun. Ve o makama 3 kişi aday olsun. O makama bu 3 kişi dururken adı sanı duyulmamış birisi atanıyorsa , bilin ki o kişinin derin devletle veya onu atayan kişi veya makamlarla çok önceden beri gizli bağları vardır. O makam o kişiye , geçmişte yaptığı kirli işlerin bir mükafatı olarak verilir Ayrıca atanan kişi makamdayken gerekirse geçmişteki gibi gizli kapaklı işleri yapabilsin ve sesini çıkartmasın. Bu yüksek yargıç olur , Önemli bir kurumun başkanlığı olur vs vs.

Daha önceki mesajımda Rahip tutuklanıyor , Ne vatikandan , ne papadan , ne HERHANGİ BİR KİLİSEDEN , veya HERHANGİ BİR RAHİPTEN çıt çıkmıyor yazmıştım. Tek ses çıkartan Trump ise ve bu rahip ilerde serbest kalırda Amerika çok önemli bir makama atanırsa bilin ki bu rahip , rahip felan değil.

Türkiye başkanlık sistemini tartıştığı zamanlarda oldukça korkmuştum. Devlet bahçeli denen şahsşiyetin bir anda bu konu hakkında ortalığı ayağa kaldırması ve tek adam rejimini savunması boşuna değil. Sebebini açıklamam gerekirse ,

Libya - Kaddafi tek adamdı. Keyfi uygulamalar yapıyor . Diktatör dediler ve Libyayı perişan ettiler.
Irak - Saddam. tek adamdı . Keyfi uygulamalar yapıyor . Diktatör dediler ve Irağı paramparça ettiler.
Mısır - Hüsnü Mübarek. 30 yıl tek adamdı .Keyfi uygulamalar yapıyor. Diktatördür dediler Mısırı bin parçaya böldüler.
Suriye - Esat - Tek adamdı. Keyfi uygulamalar yapıyor . Diktatör dediler . Arkasında Rusya olmasaydı şu an paramparçaydı. Halende çok düzgün değil.

Avrupa ve Amerika Basını Recep Tayyip ERDOĞAN daha başbakanken keyfi uygulamalar yapıyor. Diktatördür yazıyordu. Şimdi birde tek adam oldu. Yani Amerikanın demokrasi götürdüğü ülkelerin tanımına iyice uygun hale getirildi.

Rahip Bronsunun asılsız iddialarla ve keyfi tutuklandığı yönünde propagandayla 2 bakanın Amerikadaki mal varlıklarına el konulması kararaı çıkarıldı. Yakında buna İş adamları ve çeşitli şirketleride ilave ederler.

Yani bence Sev gili Ahlaksız kardeşim , Rahip olayı " Cumhurbaşkalığı Hükümet sistemini" test etmek değil. Demokrasi götürmek için ortamın olgunlaşması için bir bahanedir. Ben olsam bu rahibin ömür boyu Türkiyeye girmemesi yönünde bir karar alır ve serbest bırakırdım.

Ancak görebildiğim kadarıyla bu borç yükü altında doları düşürmenin bir yolu da gözükmüyor. Ne yapılırsa yapılsın hem devletin hemde özel sektörün , zamanında aldığı dolar kredi taksitlerini ödeyebilmeleri için her ay düzenli dolar tedarik etmeleri gerekiyor. Bu daha doların her ay başı düzenli olarak yükselmesi ve ayın 10 -12 si gibi bir tarihte , denge fiyatına oturması gibi bir etki yaratıyor. Seçmene ne bahane edilecek ? Elbette Rahibi tutukladığımız için doları Amerikanın bilerek yükselttiği.

Yanık I phone' larınızı atmayın. Her ay ısıtıp ısıtıp tekrar yakarsınız.Böylece Amerika en ekonomik şekilde , düzenli olarak , her daim protesto edilir.

I Phone' nuz yoksa, hazır yanmış I phone tedarik edebilirim.

@Cömert

Aman abi, derhal iptal et bu planini, benzerini Osmanli devrinde yaptik, zararini hala cekiyoruz :agla:

Anladigim kadariyle bu plani sahte mesih Sabetay Sevi vakasina atifta bulunarak öne sürdün, bu Sevi'ye ayni dedigini yapmislar. Sonuc: bu Sevi'nin müridleri 100 senedir tepemizde tepiniyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Cömert vatikan papazların tecavüzlerine de sessiz kalır..Vatikanın sessiz kalması yüzünden,bu papazın aslında papaz olmadığını iddia edemeyiz..
Yani Amerikanın demokrasi götürdüğü ülkelerin tanımına iyice uygun hale getirildi.
Doların yükselmesinin veya başka sorunlarımızın tek kaynağı,kötü yönetimdir..Bu kötü yönetimi kabul etmezsek eğer,iyi yönetilemeyiz..Bu kötü yönetimin dışarıdan dizayn edildiğini düşünürsek eğer,asla toparlanamayız..Öncelikle dışarıyı bir kenara bırakmalı,içeride ne olduğunu kabullenmeliyiz..
Yani Abd bizi bu hale getirmiş değil..Zaten biz bu haldeyiz..Ne halde olduğumuzu görmek için de,dediğim gibi bir kobay gibi üzerimizde test yapıyorlar..
Son seçimden sonra sistem/rejim değişti..Artık muhalefet ve meclis etkisiz hale getirildi..Ülkeyi bir başkanın yönetmesine karar verildi..Reis başkan oldu..Avrupa ve Abd'den kimse kutlamaya filan gitmedi..Adım adım tsunami geliyor işte..Sonra Trump ''sen başkan değilsin,olamazsın..Sana bir tweet atarım,ülkeni göçertirim'' dedi..Bir tweet attı,ülke çöktü..Bu ''test'' işte..Sizin tabirinizle bizi bir kıvama filan getirmiyorlar,bizimle dalga geçiyorlar..
Demokrasi götürmek için ortamın olgunlaşması için bir bahanedir.
Rahibe gerek yok ki..Açık açık Türk devletini terörizmi desteklemekle suçluyorlar zaten..İsteseler anında ''demokrasiiii'' deyip,üzerimize Irak'ta yaptıkları gibi ''haçlı seferi'' düzenlerler..

Yani konu rahip değil,Rıza değil,Halkbank müdürü değil,S-400'ler değil,Trump değil,dolar değil..vb

Abd derin devleti ile ilgili söylediklerinize katılıyorum ama..Trump'un başkan seçilmesi,Trump'un başarısı olamaz..

Aynı sonu tarif eden fikirleri farklı sözlerle söylüyoruz sevgili Ahlaksız. Ancak benim bakış açım daha farklıdır.

Çalıştığım şirkette risk analizi yaparım. Ufak tefek bilgi kırıntılarından olayın görülmeyen , söylenmeyen , açıklanmayan taraflarını tahmin etmeye çalışırım.

Örnek vereyim daha iyi anlayacaksınız. Yakın zamanda Yunanistanda büyük çaplı bir yangın çıktı.40 noktada aynı anda başladı. Yunan başbakanı dış yardım tekliflerinin hepsini geri çevirdi. İnsanlar diri diri yandı. Ama yinede dış yardım talepleri geri çeviriliyorsa , Benim mantığım der ki

Yanan bölgede bir başka ülkenin bilmesini istemediği , haritalarda yer almayan gizli bir tesis olmalı ki , yunan hükümeti bunun bilinmesini istemediği için her türlü dış yardımı redetti. O günlerde yağmur trakya tarafında şiddetliydi ve çok sayıda yıldırım düşüyordu. Bir an için yıldırım düşmesi kaynaklı bir yangın gibi düşünülsede 40 noktada aynı anda başlaması , bana yanıcı ve patlayıcı bir maddenin patlaması sonucu etrafa yayılan parçalarının bu yangını başlattığını düşünmeme sebep oldu.

Elbette Yunan aşırı sağcıları Çiprasın atesit olduğu için bu yangının çıktığını düşünebilir.Onların fikri bu yönde. benim fikrim ise Ya yunanistanın , Ya da Amerikanın yangın bölgesindeki gizli bir tesisinde patlama olduğu yönünde.Bu durumun ortaya çıkmaması için insanların yanması pahasına yardım istenmemesini buna bağlıyorum.

Her ister sanal ister reel olsun , bulunduğum her ortamda çevremdekilere Menderes ve sonrası hükümetlerin ve muhalefet partilerinin tamamının Amerika tarafından dizayn edildiğini örnekleriyle anlatırım. Amerika için Türkiye çantada keklik. Feto denilen oluşumun arkasında CİA desteği olduğunu artık sağır sultan bile duydu. Feto ile mücadele adı altında yapılan yaptırımlar bence sadece yüzeysel . Adamlar gene gelebilir göstere göstere bir gemimizi daha vurabilir ve ellerini kollarını sallaya sallaya gidebilir. Yani Amerika Türkiyeye çökmek isterse bunu yapacak ülke içinde işbirlikçi altyapısı ve ordu gücü her zaman var .Ancak Türkiye aynı zamanda Nato üyesi bir ülke. Aynı zamanda Avrupada toprakları olan bir ülke.

Amerikanın ülke işgali için uyguladığı bir sistem var. Her ülkeye aynı şekilde giriyor. Önce o bölge siyasi olarak destek bulamayacak kadar yanlızlaştırılıyor. İyice itibarsızlaştıldıktan sonra , ekonomik bir abluka uyguluyor. Halk iyice fakirleşsin , halinden ve mevcut düzenden her zaman şikayetçi olsun. Sonra bir düşman yaratıyor. ( Mesela İŞİD ) sonra bununla savaşan bir kahraman ortaya çıkartıyor. ( Mesela PYD ) sonra bu kahramana önce siyasi sonra da lojistik destek veriyor. Losjiktik destek verme ayağıyla bölgeye askerini ve mühimmatını yığıyor.Sonrada ne hikmetse düşman bir anda ortadan kayboluveriyor. Kahramana da el çektirilip , geri kalanın Amerikan güçlerinin halledeceği duyuruluyor ve bundan sonrada yağmaya başlıyor.

Nato dan dolayı , Türkiyeye çökmek arap ülkelerine çökmeye benzemez. Arap ülkelerinede olduğu gibi , Kimyasal silah kullanıyormuş veya Türkiyede zaten bir mevcut demokrasi varken demokrasi götüreceğim gibi bir bahaneyle dalamazsınız. Avrupa sınırında böyle bir olay yaşanmasına razı olmaz. Hem Natoyu hemde avrupa ülkelerini ikna edebilecek, elle tutulur ciddi kanıtlarınız olması lazım.

Önce ülke , dış siyasi destek veren kalmayana kadar itibarsızlaştırılacak. Sonra ülkede hukuk bitirilecek ki , alınan kararlar keyfi alınıyor izlenimi oluşsun.Sonra büyük çaplı bir iç kargaşa yaratılacak ki , Bunu bastırmaya gelen Amerika kurtarıcı gibi gözüksün.

Bir kaç ay önce döviz geliri olmayan şirketlerin , dövizle kredi alması yasaklandı. Orta vadeli bir kredi genelde 60 aydır. Yani daha 5 yıl daha her ay hem devletimizin, hemde özel sektörün önceden aldığı kredinin taksidi için düzenli dolar bulması gerekiyor. Bana göre önümüzdeki 5 yıl boyunca dolar piyasalarda düşme eğilimi göstermez.

Aybaşı piyasalardan çok miktarda dolar çekildikçe kur yükselir.Taksit ödemeleri bitince bir denge fiyatına oturur ama bu rakam her zaman bir önceki denge fiyatının üzerinde olur. Bundan dolayı bence her ayın ilk 10 günü doların, her an ani yükselme eğiliminde olması , kimseyi şasırtmasın.

Kasım- Aralık aylarında çoğu şirketin iflas ettiği açıklaması gelirsede kimse şasırmasın.

@Cömert Amerikan dış politikası hakkında söylediklerinizi katılıyorum ama siz bunu bir tespit/teşhis olarak söylerken,aynı şeyi yandaş medya bir ''akla(n)ma'' olarak insanlara lanse ediyor..''Biz aslında süperiz ama dış mihraklar bizimle uğraşıyor'' diyerek,kendilerini aklamaya çalışıyorlar..Söylemlerinde gerçeklik payı olsa da,bunu sürekli dile getirmeleri kabul edilemez..

Siz ''Abd Türkiye'de birşeyler dizayn ediyor'' diyorsunuz,bende ''Türkiye Abd'nin birşeyler dizayn etmesine izin veriyor'' diyorum..Aslında dediğiniz gibi aynı şeyi,farklı bir dille anlatıyoruz..Yalnız ben bu dili kullanmam..Yani Türkiye konjonktüründen bahsederken,Abd'yi filan hesap etmem..Ben özellikle iç politikada yapılan yanlışların üstüne basarım..Bunu yaparım,çünkü iç politikanız kötüyse,dış politikanız da kötü olur..Haliyle Abd gibi ülkeler,sizinle sürekli oynarlar..Menderes'ten beri yapılan da bu zaten..

Abd şöyle böyle..Tamam da sen ne yaptın?Hukukun üstünlüğü adına,liyakatı esas aldın mı?Kuvvetler ayrılığına saygı duydun mu?Ne yaptın?''Allah'ımız var'' demekten başka,bu ülkede ne yapıldı?Sen hiçbirşey yapma,sonra ''Abd bizimle uğraşıyor'' de..!

Abd tabi ki uğraşacak seninle..Yönünü doğuya dönersen,Ab'den koparsan,tv programlarına bile müdahil olursan..vb Abd sana gerekeni yapar,yapıyor da..Açık açık ''bu iş bitmedi'' de diyorlar..

Abd,tartışmasız Dünya'nın süper gücü..Sen bu ülkenin bir papazını ''Hristiyanlığı yayıyor'' diye hapse atamazsın..Atarsan,zerre acımazlar sana..Olan şey bu..

Türkiye'nin ne kadar felaket bir durumda olduğunu bir örnekle belirteyim ki,konu anlaşılsın..Dünya çapında tanınan bir Ortadoğu uzmanı var..Adı Daniel Pipes..Bu adam diyor ki,''Uçağa binip Dünya'nın en berbat ülkelerine bile giderim ama Türkiye'ye uçakla gitmekten korkuyorum..''
Bu cümleleri tüm Dünya okuyor sonuçta..Niye böyle olduğunu da anlatıyor..
Türkiye,Abd'yi değil,içine düştüğü bu durumu masaya yatırmalı..Ne oldu da,bu insanlar böyle korkunç cümleler kurabiliyorlar diye düşünmeli ama bunu yapmazlar işte..Onlar şöyle,bunlar böyle demekten başka bir şey bildikleri yok..Böyle olunca dolar da uçar,Nato'da masaya yatar,Türkiye'ye operasyon bile konuşulur olur..

hehe.png

Ben yaptım bu aramayı :D

Bildiğiniz gibi Google motoru, ülkenizde en çok aratılan kelimeleri kullanarak tamamlıyor. Yani Türkiye'de en çok bu tamamlamalar aratılmış son zamanlarda. Fakat bu konuda geçtiğimiz günlerde harika bir adım atıldı ve A para kanalının açılacağı duyuruldu. TL'nin değer kaybettiği iddiasının asılsız olduğunu çoğumuz tabiki biliyoruz :snzdglsn: Dış mihraklar böyle göstermeye çalışıyor, herneyse. İşte A Para, tam da bu yanlış anlaşılmayı düzetlmek amacıyla seyircinin beynini yıkaya- pardon bilinçlendirecek :kedicik:

Benzer bir aramayı da "ekonomi neden" yazarak yaptım ve sonuçlar yine tam da dış mihrakların istediği gibi çıktı. A Paraya büyük iş düşüyor :harika: Heyecanla bekliyoruz
ekonomi.png

Airstream.jpg

Amerikan malini boykot etmek icin (ki yalan aslinda dolar yükseldigi icin taksitlerde zorlanacagimi anladim) Airstream marka karavandan bozma bisiklet treylerimi geri verdim.
Hay ben senin ....... Mr. Trump, ulan ne güzel su mataramin rengine ne güzel uyuyordu :agla::agla::agla::koptum::komik::aglyrmngaa::D

Yerine homemade baska treyler aldim, ilk bakista göze pek hitap etmiyor belki ama yokuslari daha rahat tirmanayrum bununla :D (üstteki treyler)

Geri