Scudo Sports

Doktor Bu Ne! (Bir Specialized Vakası)

Pahali olan dayanıklı 'olacak diye bir şey yok maalesef.

Bunlar hassas ürünler, yan devrilip sasisi kirilan bir suru bisiklet gördüm internette.
Çünkü karbon her açıdan saglam olacak diye bir sey yok, malum karbonun olayi sadece belli açıdan dayanikli olmasi. Boylece hem rijit hem esnek olabiliyor.

Sonuc olarak burada bisikleti boyayip geri verirlerse bence dua edin. Bir daha da isikleti bir. Yere yaslayip birakirken iki defa dusunun.

Allah korusun kaza yapip dustugunuzde şasi kirilirsa bütçeniz cok ciddi sarsilacaksa karbon bisikletbyerine caad12 gibi bir bisiklet alıp donanimi durace yapmak veya turbocotton lastik kullanmak sanki daha mantikli...

• Beğen
Tepkiler: engin444
Scudo
@Ozan k. Yok oyle bir dunya Ozan hocam,eyvallah bir temas olur darbe olur boya kalkar da bunda temas yok kaza yok kadroda catlak yok boya dokuntusu var.Oda anormal bir durum zaten. Daha once karbon yol da kullandim defalarca kez dustu cizik bile almadi.

Hocam darbe almadigini %100 bilemezsiniz, her seferinde ayni sekilde düşmez cunku.

Boya kalkan yer de şasinin en zayif yeri. Dolayısıyla karbon bisiklet aldim bir düşüşte kirilacaksa olmaz olsun diyeceksiniz karbon almayin diyorum.

Daha bugün merida scultura 5000 ile yokuş aşağı 50-60 km hızla giderken yerdeki su dan kayarak düşen arkadaşın bisikletin de çizik bile yok kadrosunda. Ultegra shifter lar çık büyük hasar gördü. Gidon yamuldu. Gidon bandi gitti. Bisikletin başka hiç bir yerinde en ufak çizik yok ki bisiklet çok rahat 100 metre sürüklendi.

Benim Focus ta taş çarpması sonucu çok ufak boya dökülmesi var toplu iğne başı kadar.
Arkadaşın orbea orca sında taş çarpması 6-7 yerde boya dökülmesi var.
Arkadaşın karbon ghost unda da taş çarpması sonucu ince dökülme var.
Bir diger arkadaşın Trek madone unda da taş çarpması dökülme var.

Ben bu bisiklet ile bu ay sadece 1500 km yol yapmışım ve çoktan 5500km yi geçtik ki ben 2. Sahibiyim... Çok yoğun çok stres altında kullanıyorum. Toprak, taşlı yol, bozuk yol, yağmur, çamur demeden sürüyorum. Buna rağmen ufak taş izinden ve bol bol sürerken zamanla oluşan ter izinden başka hiç bir iz yok. Diğer bisikletler de öyle ayda en az 1000 km yol yapıyorlar. Ve bu işlerden başka iz Zaten olmamalı...

Kısaca bunu gibi taş çarpması sonucu boya dökülmesi gerçekten normal. Ama bu gördüğüm dökülme gerçekten büyük ve ben şahsen tüketici mahkemesine kadar giderim. Zor ve gıcık bu süreç içerisinde biraz sabır. Herşeyi çözer.

Resme bakınca gördüğum karbon kadrolari edinirken sık dokuyup,ince elemek lazım.
karbon lifler esnemesiyle meşhurdur,kolayca kırılmaz ama burada olan olay marka hakkında mengi düşünmeyi emrediyor.
karbon esnemesinden dolayi resmen o esnemeye dayanamayan boya kırılmıs ve tuttunduğu yerden atmış. Cannondale esneme testi videolarında ki darbeleri seyredenlet bilir ki hem karbon ve o darbeye aynı salınımla yanıt veren boyası ( asıl olan gorselliktir ) en ufak hasar almiyor.bi dunya para verilipte alınan urunler yumurta gibi kırılacaksa bunu sorgulamak farz.

geçmiş olsun.

Akışta şu başlığı gördükçe heyecanlanıyorum. Bir ümit olumlu cevap gelmiştir diye açıyorum, başlık sahibinin son mesajına bakıyorum hızlıca ama yok...

Nedense çok benimsedim bu olayı. Yakındır İnşaallah güzel cevap.

Geçmiş olsun, sonucu merakla bekliyorum.

@Ozan k. Ozan bey her seferini de gecelim bu bisiklet 1 (bir) kez dustu.Onu da soylemesem soylemem ama durustluk namina ondan dolayi olmasina ihtimal vermememe ragmen soyluyorum.Uzerinde ben yokken,duz bir zemine dustu.Darbe darbe diyoruz ya hani,aldigi tek darbe gidon bandinin ucuna yerin temas etmesi ve muhtemelen spd pedalin ucu.Muhtemelen diyorum cunku onda bile elde tutulur bir yaralanma yok.Arka jant mandalinda ise cizik bile yok.
@Yavuz S. Yavuz beyin agzina saglik cok guzel yazmis bende ayni sekilde sahit oldugum mukayese edilebilecek durumlarla kiyasliyorum,bu bisikletin ustunde ben bile yoktum.Eger sorun degisimle cozulmezse inanin bende sorun cozulene kadar olayi bir sonraki safhaya tasiyacagim. su guzelim havalarda daha hevesini bile alamadan beklemek insanin sinirini bozuyorken birde o kadar bekleme olumsuz sonuclanirsa bilmiyorum ne yaparim.
@Asusmune tesekkurler hocam gercekten verilen paralari dusununce canini sikiyor insanin.
@C. Tiryaki hocam cok sagolasin eksik olma ben bile konuya baskasi uazinca heuecanlaniyorum,sizlerden destek gormek sizlerinde bu konuyu benimsedigini gormek insani biraz olsun guclu hissettiriyor eksik olmayin.Umuyoruz ki @Hasan Çağri beyde bu bekleyisin uzamamasi ve pozitif sekilde son bulmasi icin elinden geleni yapiyordur.
@mfurkan teskkurler,bende baska olaylari boyle kerakla takip ederdim olay basima geldi bu bambaska birsey.

• Beğen
Tepkiler: Erhan81
bu konuyu binlerce kişi okuyor binlerce kişide okuyacak geçen zaman içinde bu iş çabuk halledilse güzel reklam olur marka için
aslına bakarsanız çok bile uzadı bence

@barış barış
Bugun (pazartesi) itibari ile teslim etmem uzerinden tam 1 hafta gecmis oluyor sabirsizlikla bekliyoruz.Sabah olunca bilgi almak icin arayacagim,insallah bosuna bekletilmemisizdir ve marka adina yakisani yapar.

@Selami53 Hocam geçmiş olsun , sorunun adınıza olumlu sonuçlanmasını ümit ediyorum.

Gelişmelerden haberdar olmak üzere takipteyiz bizleride habersiz bırakmayın.

@hlksnrr Tesekkurler,her turlu gelismeyi aktariyorum ozellikle de geregi yapilirsa ilk olarak sizlerle paylasacagim..
@C. Tiryaki hocam goruyorum konuyu okuyorsun seni yine bos dondurduk bak :uzgnm:

@Selami53

Ben sürenin uzamasının daha olumlu olduğunu düşünüyorum. İnşallah olumlu dönüş gelecektir.

@Tolga Çelebi Normalde Hasan bey 1-2 gun sure bicmisti daha sonra ben neden uzadigini sorunca durum normal disi oldugundan,sık rastlanir bir olay olmadigindan surecin uzadigini beyan etti.

@Tolga Çelebi Hocam süre konusunda bir şey diyemem ama özellikle Amerika ve Avrupa menşeili markaların müşterilerini mağdur etmeyeceklerini düşünüyorum.Bence de olumlu yanıt gelecektir.

• Beğen
Tepkiler: Selami53
@Selami53 Selami kardeşim eğer tüketici hakem heyetine başvurmak istersen, tüketici hakem heyeti raportörü olarak, mevzuat konusunda yardımcı olmaya çalışırım. Kısa bir şekilde şunları ifade edebilirim. 2320 TL'ye kadar ilçe, 3480 TL'ye kadar il tüketici hakem heyetine başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer bisikletin tutarı bunu aşıyor ise tüketici mahkemesine başvurmalısınız.Umarım uyuşmazlık firma ile aranızda tez elden çözülür. Hayırlı akşamlar.

@Burak Tohatlı Tesekkur ederim Burak hocam sevindim bu isle ilgili birinin olmasina.Umariz gerek kalmaz ama bende biraz arastirdim,bisikletin fiyati belirtilen rakamlarin uzerinde.Fakat mahkeme sart degil heyet yine karar verebiliyor tek fark baglayici olmuyor,firma gerekeni yapmazsa yaptirim olmasi icin yine is mahkemeye kaliyor ama heyetin verdigi karar delil niteligi tasiyor bu sefer.
Ama suan icin bunlar erken insallah bir tatsizlik cikmaz ve bunlara gerek kalmaz.Bisikleti aldigim magaza ile kotu olmak istemem uzun yillar yuzyize bakip magazaya severek girmek isterim.Zaten bisiklet camiasi bi kendi icinde sikisip kalmis birde birbirimizle kotu olmayalim derim.insallah sartlar kotu neticeler dogurmaz.Ne ben insanlar adina kotu konusayim on yargi olusturup marka karaliyayim ne de calisip didinip kazandigim paramla magdur olayim.Yarin ola hayrola diyelim.

• Beğen
Tepkiler: cagdas81
@C. Tiryaki
Hadi insallah :hhhhhh:

@Selami53 Konuya geçmiş olsun mesajı yazmıştım ancak şunu belirtmek isterim ki hakem heyeti kararları sizin ifadenizin aksine ilgili mevzuat doğrultusunda "bağlayıcıdır". Bunun anlamı; Eğer uyuşmazlık hakkındaki karar lehinize çıkarsa, bu karar hem tüketicinin korunması hakkındaki mevzuat hem de İcra ve İflas Kanunu uyarınca hukuk diliyle "ilam niteliğindeki belge" sayılır. Yani kanunkoyucu bahsi geçen heyet kararlarını bir nevi mahkeme kararı saymış ve kararın lehe çıkması durumunda tüketicinin bu kararı doğrudan icraya koyabileceğini vurgulamıştır ki tüketicinin korunması adına mükemmel bir hükümdür ve uygulamada da bu şekildedir. Ayrıca gerek kanun gerekse yönetmelikteki açık hükme göre, uyuşmazlık miktarı ilgili yıl için belirlenen rakamları aşıyorsa heyete başvuru yapılamaz. Umarım bu işle uğraşmazsınız. Eğer süreç bu noktaya gelirse avukat kimliğimle dilekçenizi ben yazar, size e posta yoluyla iletirim.

Geri