Scudo Sports

Doğu ve Orta Karadeniz 6 Gün

Çok güzel hocam bende aynı turu allaha nasip ederse yaza yapmayı planlıyorum ancak hâla bisiklet araştırmalarındayım...

Sarp'tan Memleketim olan Osmancık'a gitmeyi planlıyorum :)

Güzel örnek oldunuz.

Aklımdaki soruları tur zamanı yaklaştıkça sorarım size rahatsız olmazsanız.

Scudo
çok güzel tur olmuş, harcanan miktarları yazmanız da benim gibi tur bütçesi ayarlarken hesaplamada sıkıntı çekenler için oldukça yardımcı olacaktır zira ben günde 50tl gider diye düşünüyordum nedense.:)

@Safa Arslaner

umarım sizde istediğiniz gibi bir tur yaparsınız, teşekkür ederim..
Tabi ki elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım..

@aliburak

teşekkür ederim.. bence bisiklet turunun tek masraflı yanı, malzeme toplama kısmı (çantalar, çadır vs ) onun dışında sanırım en ucuz ulaşım aracı.. gerçi ben de masrafları biraz aşağıda tutmaya gayret ediyorum, öğrencilik..

tebrik ederim bende bu yaz Bursa- Batum turuna çıkıcam :D

yol hakkında bilgilendirebilir misiniz ?

@Mehmet D.

teşekkür ederim.. aslında uzun bir rota olduğu için güzergahı net olarak yazarsanız belki yardımcı olabilirim.. Fakat tek diyebileceğim, bir daha Batı Karadeniz'in kıyı kesimi (Amasra-Samsun) tarafına motorsuz taşıt kullanmadan gitmeyi düşünmüyorum..

Geziniz fevkalade olmuş. Anlatımınız fikir dolu ve çok nezih.. Yalnız, fotoğrafları kaybettiğiniz kısımları daha edebî bir dille anlatmışsınız. Foroğraflar çoğaldıkça dile söyleyecek fazla söz kalmıyor anlaşılan, diye düşündüm..

Turlardan genel olarak anladığım kadarıyla Sarp sınırdan Samsun'a kadar güzergâh uygun ve fakat sizin de değiniz gibi Sinop'tan sonrası biraz zorluluklar içeriyor. Şimdi hocam, biz de iki arkadaş -41 ve 47 yaşlarındayız.- Bu yaz Ramazan bayramından sonra Erzincan'dan otobüsle Trabzon veya Rize 'ye gidip, oradan Samsun'a kadar bisikletle devam etmeyi planlıyoruz. Arkadaşım devam etmeyeceğini söylüyor. Bense nasip olursa Samsun'dan İstanbul'a kadar otobüsle devam ettikten sonra Tekirdağ, Çanakkale, İzmir.. Kısaca Ege, kıyılarından devam etme niyetim var. Şimdilik kondüsyon yapmak için bir KRON XC 150 aldım. Her hafta sonu 40-50 km şehirdışına kırsala doğru geziye çıkıyoruz. Hafta içi de işe bisikletle gidiyorum. İki ayda tahmnimce 600 km civaro yol yaptım. Şimdi bunu satıp uygun bir tur bisikleti almayı planlıyorum.
Şimdi hocam,
-1000 tl civarı bir bisiklet alsam, 27 vites, 1.50 lastik vb. rahat yolculuk olur mu?
- Maşanın amortisörlü olması lazım mı?
- Şu sizin gidon ve sele meselesi nedir? Nasıl tercihte bulunmalıyım?
- Çadırda kalmak güzel de güvenlik sorunu oluştu mu sizin turda?
- Bana tecrübi olarak bilgi verirseniz sevinirim..

Hayalimdeki tur, karadeniz,inşaallah bizlerede nasip olur,güzel birtur olmuş,ayaklarınıza sağlık.

çok güzel bir tur olmuş sarper bir solukta okudum bisiklet hevesimi kat kat artıran şu 2 haftadaki en başarılı yazıydı :) umarım sen gitmeden alırım da şu bisikleti azda olsa seninle pedallama imkanım olur :)

Ufkum acildi aylar oncesinin turu ama bn daha yeni goruyorum seneye insallah lysden sonra bnde tek tabanca zonguldak/eregliden cikip gurcistana kadar gitmek istiyorum simdiden planlamalara benzer rotadaki tur makalelerini incelemeye basladim cok yardimci oldu yaziniz cok tesekkurler..

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Gerçekten çok güzel bi tur olmuş paylaşımınız için teşekkürler dilinize ayağına sağlık...:)

Merhaba. Ardeşende yeğenim Ertan ile tanışmışın okur okumaz tahmin ettim . iyi turlar dilerim:)

Geri