Doğu Ekspresi ile merhaba Erzincan (29.07.06)

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522
Arkadaşlar merhaba,

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu turu diye niyet ederek başladığımız turun ilk safhası 29 saatlik tren yolculuğu ile gerçekleşti. Bu yazım esasen doğu ekspresi, tren yolculuğunu anlatmaktadır. Tabi bisikletlerimiz yük vagonunda :D bizimle beraber aynı katarın yolcuları :D

Tarih 29 Temmuz 2006, Süleyman Şatır, Cahit Turhan ve Rahman, Haydarpaşa tren istasyonunda beni bekliyorlar. Doğu ekspresinin Haydarpaşa kalkış saati hergün saat 8:35 ve günlerden cumartesi.

Ben ise evde kan ter içinde hala hazırlık derdindeyim. Geceden işyerinde çıkan sorunlar sebebiyle sabaha karşı evde olabildim. Ve treni kaçıracağım gibi gözüküyor :( Senelik iznimin büyük bir bölümünü 2006 yılında bisiklet turuna ayırdım. Süleyman abinin vasıtası ile Cahit abiyle tanışmış ve bir ay kadar öncesinden gezi planı konusunda hemfikir olmuştuk.

Trenin kalkmasına bir saat var. Ben ise tur lastiklerini takma derdindeyim. Lastikler tamam, sıra bagaj ve bagaj çantasında. Onlarda tamam ama o da ne saat 8:00 olmuş bile :eek:
Arayan Süleyman abi; -Özcan nerdesin? Seni bekliyoruz.
Cevap; -Abi işyerinde sorun çıktı, sabahladık, ee kem,küm. Beni unutun yetişemeyeceğim :bilmiom:
Süleyman abi; -Ya Harem'den her saat Ankara'ya otobüs var. Ankara'da binersin trene. Hadi fazla oyalanmada çık hemen.
Cevap; -Peki abi, dilerim sizi yakalayabilrim. Arkadaşlara selamlar, görüşmek dileği ile..

Saat 9:00 ve benim hazırlığım yeni bitiyor. Geceden çıkan sorunları berteraf edip, tatil moduna girerken bile bir keşmekeş bu İstanbul'un çilesi. Allah'tan evdeki tadilattan sorumlu yüksek inşaat mühendisim Latif usta yetişiyor imdadıma. Kartal arabasının arka koltuğunu yatırıyoruz ve bisikleti bagaj yüküyle birlikte arabaya yüklüyoruz. Beykoz - Harem arasını yarım saatte alıyoruz.

Saat 9:35 ve Haremdeyiz. Bakacağımız bilet için acele ile 15-20m kadar pedal çeviriyorum ve GüüÜMMmm :eek: Arka lastik öyle bir patlıyorki, ben hariç bütün Harem panik halinde. Polisler koşup geliyorlar. Zaten karakolun hemen yanında patladı. Suçluyu açıklıyorum patlak önleyici şerit, resmen iç lastiği kesmiş. Şerit, köy eriştesi gibi dilimlenmiş iç lastik ve patlamanın etkisi ile kopan akort teli ile birlikte; "-sanırım buradan eve dönsem en iyisi" gibi düşünceler sarıyor her yanımı. Ustayla birlikte bisikleti otobüs yazahanesinin önün getirmeyi başarıyoruz.

Deliliğe devam :7: Latif usta onca tersliğe rağmen gitmekte bu kadar kararlı olmam karşısında, garip bakışlarla beni süzüyor. İşine geç kaldığı için müsade isteyen ustamızla vedalaşıyoruz. Tam bu esnada sırasıyla Serkan (dogaci24) ve Murat (twist_of_faith) cepten arıyorlar. Onlara durumu kısaca ağladıktan :River-102 sonra. Küçük bir kardeşimin yardımı ve çıraklığı ile normalde bir saatte değiştirdiğim iç lastiği, 15dk.da değiştirmeyi başarıyorum. Ama benden dökülen terler Harem otogarına ırmak olmuştur herhalde. Bu yaz sıcağında ve bozuk bir moral ile.. Yine de yılmak yok.. Eğitime devam

Yardımları ve tatlı dili ile beni motive eden küçük Emre kardeşimizin bisikleti varmış ve bu işlere nasıl hevesli. Gözleri çakmak çakmak. Ona bu sitenin reklamını yapıp vedalaştıktan hemen sonra bisikleti parçalayıp öğleden önce 11:00, Ankara otobüsünün bagajına yüklüyorum bisikletimi.

Şimdi tek istediğim uyuyabilmek, dinlenebilmek. Ve beş buçuk saat kadar sürecek otobüs yolculuğunun sonunda Ankara'da arkadaşları yakalayabilmek. :mad: Ama olmuyor, otobüste uyurken beni uyandırıp başka bir koltuğa almak istiyorlar. Onun kavgasını kazanınca numaralı biletime ait koltukta bölük pörçük 1-2 saatlik uykumla Ankara'ya varmak üzereyim. İzmit'te otobüsümüzün plansız 30dk.lık (müşteri bulmak içindir diye tahmin ettik) molası sebebiyle Ankara tren garında Doğu Ekspresini yakalama hayallerim sallantıda şuan..


Doğu Ekspresi detayları :
Haydarpaşa-İzmit-Eskişehir-Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars
Seyehat uzunluğu : 1928 km
Seyehat Süresi : Haydarpaşa-Kars 37sa.25dk. *** Kars-Haydarpaşa 38sa.35dk.

Yol güzergahı ve daha fazla bilgi için linkinden faydalanabilirsiniz.


Hüsranlı maceraya devam. Ne macera ama, daha başlayamadan, sorun, sorun, sorun :eek: saat 17:00 ve yol kenarında Ankara 50km.levhasını gördüm. 30dk.gibi çok ekonomik kullanmam gereken bir sürem var. Çünkü trenin Ankara molası 17:25-18:08 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu iş artık rezil bir yol macerasına dönüşmüş durumda. Pes etmek yok, eğitime devam.

Otobüsün muavini tren garına uzaklık olarak en uygun yerde ve bir taksi durağının yanında beni indiriyor. El bebek, gül bebek bisikletimi yine istemeyerek de olsa kucaklıyor ve taksinin bagajına yüklüyorum. "-Trene yetişmeliyim 15dk.kadar vaktim var" deyince, taksici amcamdan "-o tarafa giden yollarda çalışma var, çok zor" cevabını alıyorum. Eh işte böyle kısmetim var benim :bayrak:

Allah'tan internetten yazdırdığım tren varış-kalkış duruş istasyonlarının bulunduğu saatli döküman yanımda.. Ön tekerimle birlikte taksinin arka koltuğunda Süleyman abiyle telefondayız yine;
- Abi o tarafa yollarda çalışma varmış :(
- Hay Allah ya, olsun yetişirsin gibi, bizim lokomotifi değiştiriyorlar biraz daha bekleyecek tren.
- Taksiden telsizle bilgi istedik şimdi yol durumunu soruyoruz. O taraf olmaz ise Kayaş istasyonunda yakalayacağım sizi. Burdan geri dönüş yok artık :10:
- Sen bilirsin, bizim vagon önden üçüncü. Seni yük vagonunda karşılarız olmassa Kayaş'da. Peronun uç kısmında bekle bizi.
- Tamamdır abi biz Kayaş'a gidiyoruz, işi sağlama alayım. Yeter artık, neyse bunda da vardır bir hayır.. cık cık cık ne şans yaufff :bilmiom:

Sonrası mı ? Kayaş'a vardık hem de ne varış. Taksici Kayaş istasyonu ve çevre yolları tam bilmiyormuş. İstasyon tarafına geçebilmek için şehirlerarası anayolda; bir adet ters U dönüşü ve bir de karşı şeride dikine abuk bir geçiş yaptık :eek: :eek: . İstasyonu buldum, Doğu Ekspresi'nin duracağı peronu öğrendim ve sabah beri peşinde olduğum treni başladım beklemeye.. Buraya kadar hiç resim yok çünkü ona fırsat yok :eek:

Tren yaklaştıkça arkadaşlar seçiliyor. Süleyman abi yük vagonundan sarkmış, elinde foto.makinesi ile beni resimliyor. Cahit abi ve Rahman bisikleti hemen aldılar trene. Ben de beraberinde yük vagonuna. Bisikletimi görevliye yazdırdım ödemeyi yaptım ve makbuzumu da aldım.. En sonunda gecikmeli ve birçok tersliğe rağmen Doğu Ekspresindeyim :D

:D ve mutlu son :D yük vagonundan sorumlu memur abilerimizin resim çekilirken yaşadığı mutluluk
http://img153.imageshack.us/img153/1156/dsc01127lo0.jpg

not : resimlerle bu yazı devam edecek, kısa bir mola. eminin Süleyman abi de kendine has anlatımı ve resimlerle devam edecektir. özellikle üç bisikletlinin Haydarpaşa garına varışı ve Ankara'ya kadarki tren kısmı hakkında daha benim de bilmediklerim varsa buradan okuyabiliriz.
 
Scudo

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
uzun bir yolculuğun uzun bir yazı dizisi olur di mi?

hadi bakalım özcan, şimdiden kolay gelsin :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Özcanak

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Özcan merhaba
bende bu ekip nerelerde diyordum.


Nihayet beklenen yazılar gelmeye başladı. Oh foruma değişik bir hava gelmeye başladı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özcanak

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522
Tatil yorduda biraz :D iş yerinde işleri anca toparlamaya başladım ve her fırsatta da yazmaya devam etme niyetindeyim. Daha 300 kadar foto var. O da elediklerimden sonra.. Bir sene kadar yazarım artık :D :D

:) Herkeze tekrar merhaba,
yine buralarda olmak güzel
 

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.957
Tepki
9.754
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
@Özcan

Dinlendikten sonra güzel yazılar yazacağına eminim
 
  • Beğen
Tepkiler: Özcanak

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522
Trene binmeyi başarınca bagajı söktüm ve pulman vagonumuza geçtik. Çok mutluyuz, kavuşma heyecanı ya :p İkişerli oturuyoruz, bizim önümüzde Süleyman ve Cahit abi var. Başımdan geçenleri anlattım, sonra hep birlikte akşam yemeği için yemek vagonuna yani trenin en arka bölümüne geçtik.

Trende seyehat eğlenceli, çünkü sıkıldığında kalkıp yürüyebiliyorsun. Camdan dışarıyı izleyerek hava alabiliyorsun. Klimalı ve modernize edilmiş mekanlar var. İyiki Erzincan'a kadar, arkadaşlardan ayrı otobüsle gitmemişim diye düşündüm ;)

Akşam yemeği sonrası yerimize döndük. Kurmaylar önde açmışlar koca koca haritaları, yaylalar için rota çıkarmaya uğraşıyorlar. Rahman ile ben ise onları tepeden kuşbakışı izliyoruz. Aralarda muhabbetler. Sonrasında Süleyman abiler ikili koltuklarını bize doğru çevirdiler.

Keşke oyun kağıdı olsaydı pişti filan oynardık diye düşünüyorum. Ama sesli düşümüşüm. Koridor tarafındaki bir abi çıkardı verdi oyun kağıtlarını. Ve keyfine doyumsuz bir pişti partisi çevirdik. Rahman ve Süleyman abi ile Cahit abi ve ben eşleştik. Tabiki yenildik :eek: Süleyman abi bize sayıları detaylı anlatıyor, ama kötü şans skor hep onlarda :eek:

Saat baya ilerlemiş, oyun kağıtlarını sahibine veriyoruz. Koltuklar düzeltiliyor ve herkez uyku modunda. Nedendir bilmem vagonun ışıklarını söndürmüyorlar gece. Bu beni rahatsız etmiş olmalı ki sesli söyleniyorum yine. Bunu duyan bir görevli kardeşim ışıkları söndürüyor ve gece lambalarını yakıyor.. Uyuyoruz..


Tren

Ne zaman ıslık çalsa tren
İçime bir ayrılık bir hasret girer
Ne zaman bir ıslık çalsa tren
Aklım benden ayrılır çookkk uzaklara gider
Dağların dumanına,ayazına salmış kendini
Karanlığına çağırır tüneller
Koşarak gider çıplak ayak
Her durakta bekleyen onlarca sevgilisi var
Bense yalnızlığıma boğulurum öylece
Issız dağların sessizliğini bozan eşkıyaya benzersin
Kimsesiz doğanın milyonlarını taşıyan
Yalnız kalplerin girilemeyen kaleleri gibisin
Ölümsüz hatıraların resimlerisin tren
Doğanın aşk gemisidir bir diğer adın
Çiçekten çiçeğe koşarsın
İki kere su içmezsin aynı çeşmeden
Yamaçlarını okşayıp geçerken dağların
Çıplak ayaklı bir yosmanın dansını sergilersin
Dünyayla el ele tuttuşup ne halaylar çekersin
Avcısı peşinde ceylana benzetirim hep seni
Anayı kızından ayıran
Uzağı yaklaştıran
Hasreti hasrete kavuşturan
Güle, güle git ama çabuk gel
Yolun, açık olsun heyyy kara tren.

(Avcılar) 22-02-2005
Şair : Mehmet Dağ
 

sutozu

Aktif Üye
Kayıt
9 Haziran 2006
Mesaj
151
Tepki
93
Şehir
OldCity
kardeş düşündüğüm yollarda gezdi iseniz güzelbi faaliyet olduğunu tahmin ediyorum tebrikler b u arada darısı bize
 
  • Beğen
Tepkiler: Özcanak

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522
Sabah biraz da dinlenebilmiş olmanın verdiği enerji ile artık cep telefonumuzun foto özelliğinden faydalanma zamanının geldiğini düşünerek, işte kahvaltı öncesi trende, dışarıdan yakalayabildiklerim.

Ayçiçek tarlasına süs olmuş, ay yıldızımız
http://img520.imageshack.us/img520/5198/dsc01124zz2.jpg

Saat 8:30 gibi, Çetinkaya istasyonu, Sivas
http://img227.imageshack.us/img227/7804/dsc01125sx7.jpg

Sabah sabah tren + doğa manzaraları
http://img67.imageshack.us/img67/8360/dsc01131gu4.jpg

http://img67.imageshack.us/img67/5908/dsc01134mx5.jpg

http://img79.imageshack.us/img79/1206/dsc01137nm7.jpg
ilerde tünel var
http://img103.imageshack.us/img103/440/dsc01138pa8.jpg

http://img105.imageshack.us/img105/2897/dsc01139sd4.jpg

bu çok güzel. resimler uğruna, bir direk veya kayaya aksesuar olabilirdim :7:
http://img116.imageshack.us/img116/5086/dsc01140mr9.jpg
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
@Özcan

Hepiniz hoş geldiniz..
Güzel, detaylı anlatıma ve fotolara çok çok teşekkürler..
Sizleri böyle kombine (tren+bisiklet) bir gezi yaptığınız için tebrik ediyorum. Böyle kombine geziler bana "işin kaymağını yeme"yi andırıyor. Yani fuzuli mesafeleri motorlu araçlar katediyor, bisikletçiye ise en güzel yerleri gezmek kalıyor. Hem de enerji dolu adalelerle birlikte..

yukardaki resimde bisikletlerinizin de çok rahat seyahat ettiği açık seçik görülüyor. demir yollarını ben de çok seviyorum. Yük ve insan taşımacılığı için ideal bir vasıta.

Bir zamanlar demir yollarında gördüğüm bir çarpık uygulama vardı. inşallah şimdi de devam etmiyordur.
bu uygulama şu idi. Demir yolları işletmesi eğer tren rötar yaparsa personeline ek mesai ücreti veriyordu. Tabi ülkemin insanı(personeli) de bu durumda treni hiç vaktinde yerine ulaştırır mı? hiç ek ücreti kaçırır mı?:eek:
böyle yapacaklarına,tren vaktinde yerine ulaştığında personele prim verseler de geç kalınca maaşından kesseler ya?;)

Neyse konumuza geri dönersek: Avrupalılar da treni çok seviyor. Hatta Amerikalılar ve hatta çoğu üçüncü dünya ülkeleri de ..
sadece ülkemizin bazı ......(;) ) şirketleri sevmiyor... :eek:

sizlere de bize treninin güzel yönlerini hatırlattığınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.


Saygı ve sevgilerimle.
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Veee sonunda başladık.. Merakla okuyacağımı unutmayın abilerim. Harika bir gezinizin hikayesini biliyorum tüm arkadaşlar merakla ve sabırsızlıkla bekleyerek okuyacaklardır.
Çokda iyi başlamayan bir gezinin (Özcan Abi açısından) sonu harika bitmiştir umarım. Km'lerce uzaktan başlayan Tren geziniz ardından Bisiklet yolculuğunun başlayacağı Erzincan'a hoş geldiniz sefalar getirdiniz.....

Sevgiler...
 

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522
Yemek vagonuna yaklaştıkça burnumuza menemen kokuları geliyor. Ve Süleyman abi başta olmak üzere, 3-5 gün kadar aklımıza geldikçe bizi bisiklet üzerinde menemen diye sayıklatacak muhabbetin manzarası ile tanışıyoruz. Görevli ve garsonlar bir masada serviste olmayan harika menemenlerini mideye indiriyorlar. Bize üç zeytin, kutu reçel ve yağ, küçük birer kaşar ve beyaz peynir, falan filan geliyor. Bildiğimiz kahvaltı tabağının ultra ekonomik versiyonu diyelim. Allahtan çaylar güzeldi.

Bunun üzerine Cahit abi boş durmuyor ve bu kağıt dilek/şikayet kutusuna atılıyor.
http://img48.imageshack.us/img48/9059/dsc01146uh7.jpg
Ama o kutunun anahtarı da onlarda :D Garson abim bizi kutuya kağıt atarken görünce dün akşamki yemeğin satış fişiyle birlikte, kahvaltının fişlerini hazırlayıp veriyor.

Her ne ise biz kahvaltı sonrası gezimize devam edelim. Bu sefer herkesin elinde foto.makinesi trenin en arka trafından ne bulursak çekmeye başladık. Hedef manzaralar hep dışarıda
http://img293.imageshack.us/img293/9162/dsc01149zj3.jpg
Süleyman abi
http://img53.imageshack.us/img53/7972/dsc01152bp6.jpg

http://img227.imageshack.us/img227/7367/dsc01150nm7.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/2091/dsc01154xv8.jpg

http://img79.imageshack.us/img79/5773/dsc01158ua1.jpg

http://img104.imageshack.us/img104/5841/dsc01159rl4.jpg

http://img112.imageshack.us/img112/4707/dsc01160fy6.jpg
Divriği yakınları..
http://img128.imageshack.us/img128/6647/dsc01162ie9.jpg

http://img520.imageshack.us/img520/4323/dsc01163os0.jpg

Tünele girerken, aman Süleyman abi dikkaaaat
http://img219.imageshack.us/img219/8558/dsc01166mk7.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/9285/dsc01168jt2.jpg

http://img58.imageshack.us/img58/3807/dsc01169yz2.jpg

http://img66.imageshack.us/img66/8000/dsc01171zj8.jpg

http://img73.imageshack.us/img73/6075/dsc01172ma6.jpg

Bağıştaş İstasyonu, burada telefon iyi çekiyor Serkan (dogaci24) ile görüşüyor ve kendisinden temizlik için mazot, diş fırçası bir de bez rica ediyorum. Herşey için tekrar teşekkürler Serkan.. Sayende bisikletin zinciri zincire benzedi Erzincan'da
http://img153.imageshack.us/img153/6736/dsc01173ax4.jpg

Kemah yakınları..Burada tekrar Serkan'a haber veriyorum, sanırım o da gara doğru yola çıkacağı için Kemah'da haber vermemi istemişti.
http://img104.imageshack.us/img104/3228/dsc01174wp2.jpg

Kemah'tan sonra fazla malzemelerimizin farkına varıyoruz. Benim üst bagaj çantasına fazlalıklarımızı koyup, Erzincan'a vardığımızda Serkan kardeşimize teslim ettik. Sağolsun bizimle Ahmediye yaylasında zirve yaptıktan sonra ertesi gün, onu İstanbul'a kargolayacaktı. Ofise geldiğimde kardeşimin kargosu beni bekliyordu. Tekrar sağol kardeşim..

Son olarak Erzincan'a vardığımızda Serkan'ın o surat ifadesini unutamıyorum. Delikanlı giyinmiş kuşanmış, tiril tiril bisikleti çekmiş perona :D Tren durdu duracak elini uzatıyor sarılıp öpüşmek için, ama her elini uzatışında bitmek bilmeyen çanta ve bagajlarımızla karşılaşıyor. Elini uzatıyor, mat. Elini uzatıyor, çadır, tekrar bagaj çantası. Hehehe Süleyman abi, ben ve Serkan çantaları vagondan indirirken. Cahit abi ve Rahman'da yük vagonundan bisikletlerimizi almışlardı.

Çok iyi bir kardeşimiz Serkan, dilerim sen de birgün buralara gelirsin kardeş. Bizim de sana bir yardımımız olursa çok mutlu olurum.

Bendeki tren anıları bu kadar. Yazarken tekrar yaşamış gibi oldum :rolleyes:

Tüm bisiklet ve doğa severlere selamlar, saygılar

not : Geçtiğimiz yollar/yerlerle ilgili her boş vaktimde yazmaya gayret edeceğim. Hepsi için ayrı konu başlıkları açılabilir. Bu sadece tren yolculuğumuzu benim gözümden özetleyen bir yazı olsun. Devamı Süleyman ve/veya Cahit abiden de gelebilir. Ben de altına birşeyler eklemekten zevk duyarım. Esas teknik veriler onlarda çünkü. Dilerim beğeninizi kazanır. Yazması oldukça uzun sürüyor çünkü :cool:

 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Sevgili Özcan Abicim elimden geleni yapmaya çalıştım. Aslında çokda bişey yapmış sayılmam. Yaptıklarımla azıcık olsun sizleri memnun edebildiysem inanın çok mutlu olurum.
Ben herşey için çok çok teşekkür ederim ki Erzincan'dan başladınız geziye. Haberi ilk Süleyman Abiden duyduğum zamanki heyecanımı anlatamam. Çok mutlu oldum. Geleceğiniz gün ise sabah erkenden kalktım. Tren İstasyonunu bile aradım trenin geleceği saat hakkında. Rötar yaptığını duyunca üzüldüm ama geç olsun temiz olsun dedim. Treni görünce heyecan bastı. Bisikletçi abilerim geliyorlardı içinde. Sizleri tanıdığım için çok mutluyum.
Burada kalmaya vaktiniz olsaydı inanı daha güzel olurdu. Ama istasyonda tamir işini bitirir bitirmez çıktınız yola zaman darlığı nedeniyle. Bunu ben saymıyorum ona göre abilerim. Erzincan'da ben herzaman varım. Ne zaman yolunuz düşerse beklerim buralara..
Sevgili arkadaşlar: Ne olursunuz beni yalnız bırakmayın burada...:River-102 :River-102 :dua: :dua:
Tüm forum arkadaşlarımı bu cennet vatanı görmeleri için bekliyorum buralara.

Sevgiler....
 

Özcanak

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
442
Tepki
522
@twist_of_faith
sağol kardeşim hep birlikte inşallah.

***

@zzyzx
Dilerim öyle olur Ulaş, gerçekten yoruldum çünkü. Özellikle Maçka'dan sonra hem rahatsızlıktan dolayı su kaybediyorsun hem de o şekil bisiklet üzerinde su kaybediyorsun ve tabi bir de 40 derecelere varan sıcaklar.. Kalan son bir iki damla su ve minerale de o haciz koyunca.. Zor zamanda, zor bir turdu.. Ama yine de güzeldi :)

En tez zamanda uğrarım sana. Hem akşam çayından içmiş oluruz :D Hem de o yazıları önceden ve birinci ağızdan dinlemiş olursun.

***

@hornet
Daha çok resim Süleyman ve Cahit abi ile Rahman'da.. Yahu, Cihat kardeşim biz ne zaman birlikte Şile gezisi yapacaz :eek:

***

@sutozu
Aga düşündüğün yollar mı bilemiyorum? Ama Arizona çölleri gibi yerlerden tut da bulutların arasına kadar gezdik işte. Trabzon'dan sonra arkadaşlar karlı yaylalara çıkmışlar. Ben ise o sıralarda Tirebolu ve Perşembe gibi yerlerde plajlarda bisiklet/amele yanıklarıma pansuman niyetine güneşleniyordum. Ki üzerimdeki elbiselerle saklıyorum o yanıkları şuan :) yoksa tayt ve formadan kalan izler ile maymuna döndüm diyebilirim :D
 

hdeveci

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Temmuz 2006
Mesaj
976
Tepki
811
Şehir
YAKACIK/ISTANBUL
@Özcan

Harika bir gezi yapmissiniz ve sabırsızlıkla devamlarını beklıyoruz fazla dinlenme tembellik yapar :) hadi hadi yazılara devam bir solukta bitti yazdıkların :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Özcanak

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
Çocukluğumdan beri uzun tren yolculuğu yapmamıştım. Tur arkadaşlarım da hemen hemen aynı şeyleri söylediler... 30 saate yakın bu yolculuk bizim için bir nostaljiydi, maceramızın bir parçasıydı ve anlatacak çok şey vardı... Özcan teşekkürler... Yazdıklarına birkaç not ve resim ben de ekliyorum...

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/1-1.jpg
Haydarpaşa Garı'nda Rahman Karataş ve Cahit Turhan...

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/2-1.jpg
Yine Haydarpaşa'da Cahit Turhan ve ben...

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/3.jpg
Klimalı, rahat, vagonumuz, yolculuk boyunca doldu doldu, boşaldı... Erzincan'a ulaştığımızda bizim vagonda en kıdemli yolcular bizlerdik...

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/4.jpg
Özcan'la her karşılaştığımda onu değişik bir imajla görüyorum... Bu sefer de badem bıyık bırakmış... Aramıza katıldığında ekip tamamlanmış oldu...

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/5-1.jpg
Trende 400 kadar fotoğraf çekmişim... Seçmekte epey zorlandım...

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/6.jpg
Gece yolculuğu trende de çok zor geçiyor...

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/7.jpg
Tren, uzun süre Fırat'ın kolu Karasu ile paralel gitti... Ekibimiz fotoğraf makinaları ile camlardaydı...

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/8.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/9.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/10.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/11.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/yaylalar06/12.jpg
 

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
2.790
Tepki
789
Yaş
36
Şehir
İstanbul / Eyüp
Bisiklet
Sedona
çok güzel bir gezi yaa süleyman abi türkiyede bisiklet ile gitmediğin nereler kaldı çok merak ediyorum..mümkünse söyleyebilir misin???
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Fotoğraflar çok güzel Süleyman Abi. Tren yolculuğu gerçekten çok zevkli. Türkiye'yi bir uçtan bir uca trenle gidiş-dönüş maceram olmuştu. Onun için çok zevkli oluyor tren yolculuğu bilirim. Birde arkadaşların oldumu değmeyin keyfinize. Yolculuğun devamını bekliyoruz. Arkadaşlarımın dediği gibi çok dinlendiniz. :D Artık yazma vakti....:) Ben Erzincan'dan sonrasını daha çok merak ediyorum. Ve bekliyorum...

Sevgiler....
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır