Scudo Sports

Doğu Avrupa Bisiklet Turu

Scudo
@ibrahim Kızılkaya

Mukemmel olacagi kesin;Onceden size tebrik ediyorum.

Estonya'da gelmisken , neden gemiyle Filandya'ya gitmeyi dusunmuyorsunuz?

Turun amaçlari anlamadim:

"Nükleer tehlikeye dikkat çekmek": nukleer bisiklet'iyle ne alahkasi var?
Bisiklet elektrik uretmiyor.

"Türkiye de bisiklet sporu konusunda oluşmuş psikolojik sınırları yıkmak, yapılabilirlik çıtasını yükseltmek": Turkiye disinda olacaksiniz. Forum uyeler hariç Turk halki gormez sizi.

Hep destek, tam destek, yakın zamanda, bir yaz tatilinde -seneye büyük ihtimal- bende istiyorum. Amaçlarınız herşeyiniz çok güzel :)

@Frédéric LAPOİNTE

Merhaba Frédéric LAPOİNTE..:)
Estonya'ya gitmişken gemiyle değil öncesinden Petersbug'dan bisikletle Finlandiyaya geçmeyi biz de isterdik..Ama zamanımız 60 gün ve ancak koştur koştur bu rotayı tamamlayıp dönmeyi planlıyoruz..
Dünyada nükleer tehdid her geçen gün artıyor..Pek çok avrupa ülkesi bu tehditin farkında ve kademeli olarak nükleer santralleri kapatma kararları çıkarıyorlar parlamentolarından.. Biz de turda iletişim içinde olduğumuz her insana dilimiz döndüğünce nükleer enerjinin tehlikelerini anlatmaya çalışacağız..
Bunu da en çevreci ulaşım aracıyla,yani Bisikletle yapacağız..
Evet Türkiye dışında olacağız ama bu büyüklükteki bir bisiklet turu bu forum sayfalarında kaybolmayacak kadar önceki turlarımız gibi dikkat çekecektir.. Tasalanma..
Ayrıca bu turumuz için AsTv ve Bursa Hakimiyet gazetesi tanıtım sponsoru olmayı üstlendi.. Rotada fırsat bulabilir ve düzenli yazı ve fotoğraf gönderirsek haftada bir tam sayfa haber yapmak istediklerini belirttiler... Buralardan izleyen pek çok insan böylesi turlara heveslenecek..ve pek çok genç arkadaşlarımız biz de yapabiliriz duygusuna kapılacaktır.. Bu da bisiklet camiası için olumlu bir katkıdır herhalde..?
Şimdiden pek çok insan mail, telefon ve facebook tan ulaşıp başarı dileklerini iletiyorlar.. çok olumlu tepkiler alıyoruz çok değişik çevrelerden..
Umarım sorularına yanıt olmıuştur söylediklerim.. Selam ve sevgiler..

@Harun Sayı

Çok teşekkürler Harun kardeşim.. Umarım sen de gerçekleştirirsin hayallerini..
Sevgilerimle..

Mükemmel bir rota fakat bu kadar yaklaşmışken belarusa uğramamak olmaz. Oranın da havasını solumak gerek :) Şaka bir yana hayırlı turlar diliyorum.

insanın böyle güzel organizasyonları duyup gidememesi çok kötü ama umarım ileride bir gün beraber pedallarız da o tecrübelerinizi bize de aktarırsınız sizlere bol keyifli kazasız belasız pedallamalar...

Turun keyıflı gececegınden hıc suphem yok.. GPS ıcın Dunya Harıtasını yolladım abı.. Gercı gıdılecek yon bellı pek kullanmazsınız sız : ).. Yol anılarınızı beklıyorum

Turunuzun kazasız belasız ve keyifle geçmesini dilerim.
Böylesi büyük turları organize ederken bizlerde bazı teknik bilgiler aktarabilirseniz çok memnun olurum, mesela ;
-Tur a çıkarken harcama tutarını nasıl hesaplıyorsunuz ? yanınıza nekadr para almak mantıklı olur ?
-Teknik malzeme listesi ana kalemleri neler olmalı
-rota planlamalarında günlük km hedefimi yoksa konaklama yerlerine göre mi düzenlemek pratikte daha iyidir
Çok selamlar sevgiler

@Gurkan Genc

Sevgili Gürkan
Ahmet'ten aldım haberlerini.. Dediğin gibi gidecek yol belli.. Ayrıca bu rota benim beş yıllık bir hayalimdi. Bu nedenle tüm rotayı da çalıştım defalarca :D ee meslek te haritacı olunca bilirsin işte rotaların ayrıntıları zevk veriyor insana..:))) bende iphone telefon var google earth yüklü ama turlarda Türkiye sınırından çıkar çıkmaz kapatıyorum telefonu.. taa sınırdan içeri girinceye kadar da açmamacasına... Yine de teşekkürler... Umarım GPA da görüşürüz..

Sevgili dostlar
Beş yıldır hayalini kurduğumuz bisiklet turumuzun başlaması için artık son 48 saate girdik..Heyecan dorukta..Hazırlıklarımız tamam.. Evdeki hesaplar biliyoruz ki yine uymayacak çarşıya ve yolun, yolculuğun sürprizleri kucaklayacak bizi rotada.. Kim bilir ? Belki de o sürprizler ve o sürprizlerin oluşturduğu yeni durumlara anında çözümler üretme çabalarıdır bizleri yollarda olmaya iten bir neden...
Her yolculuk öncesi içimizi kıpır kıpır eden duygular tur saati yaklaştığında biraz buruk bir hüzne dönüşse de, pedal basmaya başladığımız o ilk anda hüzün bulutları dağılarak yerini keşif duygusuyla coşkuya bırakıyor... Sonra köyler, kentlerin mimari dokuları, doğa, kokular, farklı kültürler,farklı tatlar ve insanlar masalsı bir serüvene dönüştürüyor turumuzu aniden..
Bu kez yolumuz uzun dostlar... Bu kez hasret ve özlem daha derin hissedilecek yüreklerimizde.. Yoldaşım Ahmet Mumcu'yla ay ışığı altında kuracağımız kamplardaki yorgun gecelerimizde memleket türküleri söylerken çınlatacağız kulaklarınızı...
Çünkü o bilmediğimiz topraklara dostlarımızı da götüreceğiz yüreklerimizde..
Rotada ne sıklıkta internet bağlantısı buluruz? Ne sıklıkta haberleşiriz ? bunlar şu an için bir muamma.. Fakat gerek buradan gerek bloğumdan destekleriniz bize yol boyu ışık olacaktır..
Yolda olmak, yolcu olmak her şeye rağmen çok güzel.. Sevgiyle kalın dostlar.. Yolcu yolunda gerek…)))

(link)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Sevindik
İbrahim abi GPA da mutlaka görüşürüz .. umarum yolculuğunuz keyifli geçiyordur

Merhabalar öncelikle turunuzun amacını çok yerinde bulduğumu söylemek istiyorum. Ayrıca siz tecrübeli abilerime birşey sormak da istiyorum acaba vize konusunu nasıl aşıyorsunuz biz de arkadaşım ile düşünüyoruz bulgaristan romanya ve yunanistandan dönmek istiyoruz ben yeşil pasaport alabiliyorum ancak arkadaşım lacivert alabiliyor ve vize işlerini nasıl halledebiliriz bilgilendirebilirseniz cok sevineceğiz saygılar :)

@Göktuğ ÖZEL

Merhaba..
Bulgaristan yeşil pasaporta da vize istiyor. Ben Bulgaristan vizesini alarak çıktım yola. Rotadaki diğer ülkelerde de vize sorunu yoktu pasaportum benim de yeşil. Arkadaşın güzergahtaki tüm ülkeler için Türkiyedeki konsolosluklardan vize alması gerekir. Hoşçakalın..

Geri