Scudo Sports

Doğru tutuş şekli (gidondan)

Taxonera

Forum Bağımlısı
Tepki
788
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Fotoğrafta görüldüğü gibi tutuş şeklim(yani bilekte bi kırılma var düz olması gerekir değil mi) biliyorum yanlış. Bunun için gidona nasıl konum vermek gerekli aşağı yukarı v.s.

Birde bu gidonun yerine şu düz gidonlardan takılır mı?uploadfromtaptalk1453390950936.jpg

Scudo
@Taxonera Kadro açılarınız dik oturuş pozisyonunda olduğu için fren ve vites kollarınızı aşağı doğru çevirmelisiniz(Öne doğru eğmekte denilebilir). Böylece bilekleriniz rahatlayacaktır. Vites ve fren kullanırken daha az zorlanma yaşarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Bilek altta değilde düz olmalı yukarda denildiği gibi olmalı. Daha yukarısı ( dirsek kısmı ) için bir bilgim yok ama sanırım dirsek kısmında ufak bir kırıklık olmalı.

@enqinHLC
İlk alırken o gidonu az yukarı aldılar sanki. Ama o zaman tutuş şekli falan bi şeyden haberimiz yok tabi şimdi öğrendim. Sanki aşağı alınsa mı diyorum

@Taxonera

Evet, böyle olmalı ama burada farkettiyseniz elcik yönünü çevirerek bileğe uyumlu hale getirmişler.

@Taxonera elcik ve fren/vites kollarının yönüde aşağıya bakıyor. @Tolga Çelebi Tolga beyin söylediği gibi dikkat etmeniz gerek. Sizde bu şekilde aşağı çevirerek doğru açıyı ayarlamalısınız.

@Anonim bir de sizin fikrinizi almak istedim.

Hocam vites ve fren kollarını gevşet otur ve kolunu kırmayacağın açıyı bul sonra sık el en son elcikleri ayarla :)

@DogukanSahil onu daha önceki mesajlarda da söylediler ama ben nedense gidonun az 1cm kadar aşağıya alınması mı gerek diye düşünüyorum. Bu işlemde anca bisikletçide yapılır. Anahtarı kocaman birşey eve alınacak birşey emin olmam gerek ki bisikletçiye alalım aşağı demem gerek.

Gidonu aşağıya doğru alırsanız yanlış tutuş şekliniz daha da artacaktır. Sizin çözümünüz fren ve vites kollarının aşağıya baktırılmasında.

• Beğen
Tepkiler: DogukanSahil
Geri