Merhaba arkadaşım, trainer ın markası ne acaba? akıllı telefonun varsa daha verimli kullanabilmen için sana bazı programlar önerebilirim? TacX veya elite marka ise yazılımları var.. Ama ant+ bir hız kadans sensörü ve nabız ölçer de almanı tavsiye ederim.. BUnlar yoks ben ucuz yollu b'twin count 14 almıştım.. sensörlerini akıllı telefonlar gayet kolay buluyor ve yazılımlarla kullanabiliyorsun..
Aaa.. Tamam elite almışsın.. Akıllı telefonuna my e-trainig programını indir..
(link)
@Ulaş Çavuşoğlu bu program.. yıllık üyeliği 10 avro ama level mode u bedava kullanabiliyorsun. diğerleri deneme amaçlı 10 dakika kullanabiliyorsun üye olmadan, power kadans hr değerleri var içinde programlar var uygulayabileceğin..
Benim trainer kullanma deneyimim şöyle .. Decathlon'da satılan elite süper chrono mag force isimli trainerı satın aldım indirimde.. Ayrıca bir konu açmıştım buraya ..
Trainerlar..
Trainerla birlikte 2 adet DVD geldi ayrıca Google play storedan elite markasının uygulaması My E-training programını akıllı telefonuma indirdim. Ant+ hız kadans sensör işini belirttiğim gibi B'twin count 14+ modeli yol bilgisayarını alarak çözdüm. Bir tane de ant+ heart rate bandı aldım. Ant + özelliği samsung telefonların hepsinde var sanırım hemen hemen her telefona indirebiliyorsunuz. Bu 2.4 Ghz de telefonunuzla veya kendi cihazı ile haberleşmesine yarayan bir protokoldür. Bunlar gerekli çünkü yazılım sizin performansınıza kara vermek için bunlardan veri alması gerekiyor. Power değerinizi de buradan hesaplıyor.
DVD de antremanlar var. Hangi direnç seviyesinde ne kadar pedallamanızı ekranda size söylüyor. Direnç arttırmanız gerektiği zaman hem grafik olarak hem de sesli uyarı şeklinde duyup görüyorsunuz. Ne kadar süre ile o direnç seviyesinde kalmanız gerektiği de zaman akımı şeklinde görülüyor. Kadans olarak 100 rpm in altında almamanız isteniyor. O yüzden o direnç seviyesinde 100 rpm kadans çevirmeniz için gereken vites oranına da siz karar veriyorsunuz. Bir de le tour de France da ki bir etapın sanal canlandırması olan dvd var onu açmadım bile.. Bu antreman dvd sinde 10 program var ve çeşitli zorluk derecelerinde ve uzunluklardalar.
Bir de yazılım içinde programlar var.. Bu programları programa 10 avro yıllık bedelini verdiğinizde tam hakları ile kullanabiliyorsunuz. BUrada yaklaşık 20 adet önceden tanımlanmış program bulunmakta.. Yine grafiklerle desteklenmiş bir seçme ara yüzü var.. Şimdi DVD den farkı sizden belli bir power değerini tutturmanızı istiyor. o sırada telefonunuzda olmanız gereken power değeri değişiyor. Siz bunu ya vites değiştirerek tutturabiliyorsunuz yada direnç seviyesini değiştirerek. Önemli olan o pwer değerini +- 10 yakınında olmak.. O değerden çok veya az çeviriyorsanız programın ön gördüğü değer kırmızıya dönüyor. Nominal değerlerdeyseniz herşey normal gözüküyor. Zamanı sizin için tutuyor ve bittiğinde sonlanıyor. Antremenınızı strava ya gönderebilirsiniz. Yaptığınız total km olarak.. Ve antremanınızın verilerini sonra inceleyebilmek için history tutuyor. Şu tarihte şu kadar yaptın diye.. ve bu ekran aynen şuna benziyor..
ortalama antreman süreleri 45 dakika ile 55 dakika rasında değişiyor ve genelde de daha fazlasına dayanılmıyor.. Su ve havlu şart.. bir mat yada ben battaniye seriyorum.. konfigürasyon şöyle :
walla işte durum bu .. biraz daha yatırım lazım yani..

)